Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 779/853 ÝlkÝlk ... 279679729769777778779780781789829 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,225 - 6,232 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni gördüm, aslýnda benzer þeyler olduðunu biliyorum. Örneðin vekillerin maaþý þu kadar denir ama gerçekte ellerine geçen aylýk para söylenen maaþýn üç dört katýdýr. farklý isimler altýnda ödenir. Böyle bir ahlaksýzlýðý normalleþtirmiþler.

Yeni gördüðüm ise makam parasý.
    Emekli belediye baþkanlarýna 2 yýl bile belediye baþkanlýðý yapsa emekli maaþýna ilaveten makam maaþý veriliyormuþ. Tazminat deniyor ama düzenli alýyorsan tazminat denmez neticede yaralanýp sakat kalmadýn askerler gibi. Makam tazminatý deðil ilave maaþ denir.

4.000 TL ile 10.000 TL arasýnda her ay para alýyorlarmýþ.

Vekilleri çok eskiden beri biliyordum, emekli belediye baþkanlarýný ilk defa duydum. Siyaset resmen halký soyma yeri. özal ailesi ile baþladý bu vekillerle gazetecileri ayrýcalýklý sýnýf yapma hikayesi. Sonra hýrsýz siyasetçiler "polis beni soruþturur" kaygýsý ile yargý sisteminide maaþ açýsýndan ayrýcalýklý hale getirdilerki kendilerine ses çýkarmasýnlar.

Bu milletin cebinden beslenen ayrýcalýklý sýnýf yaratma hikayesi her yýl hatlanarak artýyor. Hesap soran olmayýnca iyice arsýzlaþýyorlar. resmen 300 yýl önceki derebeyi þartlarýnda yaþýyoruz.

Partilere bu yýl yine milyarlarca TL veriliyor. akp 2 milyar, chp 1.5 milyar filan alacaklar. Yýllýk bu parayý alýyorlar. resmen hem soygun hem adaletsizlik.

Sen meclisteki partiye bu parayý verirsen meclis dýþýndakine haksýzlýk yapmýþ olursun. Parayý alan yapacaðý reklamlarla satýn alacaðý medya ile hiç bir zaman meclisten çýkmaz. parasý olmayan diðer partiler ise meclise giremez. Hali ile derebeylik getirmiþ oluyorsun. Demokrasi bu deðil.

10-15 yýldýr sinirlerim bozulmasýn diye siyasi haber okumuyorum, gerçekten bu halk korkunç soyuluyor.

Örneðin bizim ilçenin belediye baþkaný. Bizim ilçe hep ayný partiye oy verdiðinden, eþeði aday diye koy seçilir. Mevcut belediye baþkanýda parti merkezinin koyduðu bilinmeyen biriydi. Adam 4 yýlda ilçeyi soydu soðana çevirdi. Milyarlarca TL lik soygundan dava açýldý. Biþey çýkmayacaðý kesin o milyarlarca TL ile hapis yatýrmazlar. Zengin fetöcülerin hepsi çýktý biliyorsunuz. Adam ve ekibi belediyenin parasýný çeþitli yollarla cebe indirdiðinden belediye içinde yaþayan halka hizmet yarým geliyor. Kaldýrýmlar berbat, yollar zýplaya zýplaya gidiyoruz. Altyapý yok, her türlü belediye iþinde halka zarar verildiðinden ilçede çok fazla kiþi belediye ile mahkemelik. Bazý yerlerde geçerli sebebi olmadýðý halde milletin arsasýnýn %42 sine el koymuþ mesela. Milyarlarca TL lik yol yapýmý malzemesi almýþ görünüyor ama gerçekte almamýþ. Parayý cebe indirmiþ, yollar berbat. Diðer yanda 2 kata izin olan bölgede bakýyorsu bir müteahhit belediyeden izin alýp 4 katlý apartmanlar yapýyor. Belliki belediye de gücü olan kiþiler ile ortaklar. Yeterli þartlara uygun arsan olsa bile Sen gidersen 4 kat izni alamýyorsun. Pay vermen gerekiyor. Belediyeye deðil gücü olan kiþilere. O para þahýs cebine giriyor. vb.

Þimdi bu hýrsýz, beni ve milleti soyan yaþam formu birde emekli olduðunda halkýn sýrtýndan iki kat emekli maaþý alacak tazminat adý altýnda. Emekli oluncada ölene kadar soyacak. Ölünce maaþý karýsý kýzýna geçtiðinden soygun devam edecek.

Aslýnda insanýn olduðu yerde bu tür þeyler normal, hazmetmek gerekiyorda. Asýl boðazýný sýkmak istediklerim kendisini soyan siyasetçiler için kavga edenler. Çýkarý olupta kavga eden reklam yapanýda doðal sayarým ama aptallýktan yapaný hakkaten yani acaip sinirleniyorum.

Benim partim senin partin... yaw ne partisi... hepside seni hafifleten insanlar, aileni hafifleten insanlar, çoluðunun çocuðunun geleceðini hafifleten insanlar... ne partisi...
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Toplumun zihin kodlarýnda þifrelenmiþ olan "Devlet malý" kavramýný "Millet malý" ile yer deðiþtirmedikçe imkan bulan herkes soyacaktýr. Sebebi çok basit.Padiþahlýk döneminden kalma ganimet üleþme ve padiþah mülkü iliklerimize kadar iþlemiþ.

3. ali cemal selamlar ,uzaylýlar konusu ama önce .muhammed ali kim en genç aðýr siklet þampiyonu ,yolda gidiyor islam deðil henüz,solda çok güzel hayat kadýnlarý çagýrýyorlar tam gýdecek bir ses dinle gitme bir dinle begenmessen gidersin ,gene hayat kadýnlarýna býr adým ses gel kardesým dýnle ,býr bakýyor ýký kýsý ýslamý anlatýyor ,kýsa tereddutten sonra dýnlýyor ýslam oluyor ,bazen bený dýnlemedýgýný soyledýn ya onun ýcýn, tyson kým agýr sýklet smp ,hapýste dýnlýyor ýslamý kabul edýyor, custo kým arastýrmacý býlým adamý denýzcý ,ýký denýzýn karýsmadýgýný kesfedýyor ,buldum dýyor ama tayfanýn býrý bunu 1400 sene evvel kuran yazmýs dýyýnce ýslam oluyor,japon býlým adamýda var ebu cehýl ýcýn hayattayken ýnanmýyacak ayetý gelýyor fakat ebu cehýl ýnandým dese kuran yalan olucak dýyemýyor ve 1400 sene sonra japon býlým adamý ýslam
    armstrong ýsmý farklýda olabýlýr abd lý astronot ayda muzýk sesý duydum dýyor halýsýnasyon dýyorlar mýsýra gýdýyor turýstýk amacla ezaný duyunca ýste duydugum muzýk buydu dýyor delý dýyorlar adama aya kýmler gýttý abd rus cýn peký ya ýslam aya daha evvel gýtmýsse ve orda delýl olarak sancak býrakmýssa ve bunu gorupte ýslam olmamýslarsa ,ýlým cýnde olsa gýdýnýz hadýs,acaba ýslam olurlarmý ,saklanan býr sey mý var ,delý ýle velý arasýnda ýnce býr cýzgý var ben velý olmadýgýma gore delý oluyorum belkýde ,atýn ýyýsýne doru yýgýdýn ýyýsýne delý derler ,ama hacerul esvet peygamberýmýz cennetten geldý dýyor ýsaretle sýruus sýra yýldýzý belýrtýlýyor ,kuranda sýra (sýrýus ) yazýyor,ademý cennetten asagýlarýn asagýsýna attýk denýyor ,nereye dunyaya ,nerden yukardan ,cennetten ,dahada asagýsý varmý var, uyarý , tekrar yukarsý o da mumkun ,aya gýdýldýmý evet
    ýlk kým gýttý ,soru bu ,kuranda belkýsýn tahtý suleyman peygamber ýlým verýlmýs býr kul tahtý goz acýncaya kadar getýrdý denýlýyor ,ýsýk hýzýndan da hýzlý ,býr býlgýnýn yuzde 80 ý dogruysa yuzde 20 sý býlýnmýyorsa henuz, matematýk derký dogrudur,kuran matematýk olarak ta dogruysa , jeolajýk olarak daglarý kazýk gýbý caktýk yryuzunu tutturduk ,o zaman daglarý sadece toprak ustunde zannedýlýyordu ,ýnanýlmaz muhtesem,pýrý reýs harýtasý ancak uzaydan gorulebýlýr ve sularýn olmadýgý sadece kara harýtasý,720 yýllýk osmanlý devletý ,yakýn zamanlardaký savaslardan dolayý ,ýyý kotu yonetým tarzý vs ama nerde bu osmanlýnýn býlgýlerý ,cok eksýk var ben okuyorum ulema cevýrýlerý var su an karadenýz bolgesý ,ama yeterlý gelmýyor kardesým kýmsye ýnan ýnanma demýyorum ama býlgý cok eksýk kayýp ,ataturk mu kýtasý atlantýs ,sonra nuhun gemýsý madem ýnanmýyorlar nýye bulmaya calýsýyorlar ,kuranda dýyorký cok buyuk medenýyetler vardý yok ettýk,dolasýrsanýz arastýrýrsanýz bulursunuz ýbret alýn ,cýkýyormu evet gobeklý tepe ,hangý maymun yapmýs bunlarý ,akýllý ayý nýye olmamýs neyse saygý sevgýler

4. nýye yazdým ,youtube ýký kýsý býrý ýktýdarý ovuyor ,dýgerý ýslam alimi diyor kendine ,konu ýslamda tuvalet adabý ,anlatýs banyoya gýrýp comelmek býr tuhaf durum ,sýmdý benden dýnleyýn ,kan ýký sekýlde olur demýstým alkalý ve asýtýk ,sakýn kuslar agaclar alkalý ,gurultu ofke vs asýtýk ,ýdrar kandan suzulur týbben temýzdýr,peký oturarak tuvalet yapýnýz hadýs guzel buraya kadar ,ofke seytandandýr ,seytan kan damarlarýnda gezer,kýmýn ýnsanýn ne zaman asýtýk oldugunda ,Allah halým yaný sakýn mulayým kýsýyý sever ,alkalý ,abdestlý olana seytan yanasmaz hadýs,alkalý , peký oturarak yapýn ýdrarý,prostat vs dogru,ama kabýr azabý ýdrardandýr ,ýste burda dusunmelý,ýdrar kandan suzuldu kanda gezýnen seytan ,bugun ýdrardan her turlu hastalýk anlasýlýyor,demekký yedýgýmýz ýctýgýmýz seyler ýdrardan kayýt altýna alýnýyor ve bundan dolayý hesap var ,bu anlasýlýyor ,seytan kým meleklerýn hocasý,yaptýrdýgý ýsler kotu ama nýcýn dusunup bu hatayý yaptýgýmýzda, tovbe edýp ýbret alýn tekrarlamayýn, býr nevý seytanda aslýnda merhamet sebebý ,hata yaptýn tekrarlama ,peygamber bastan asagý rahmet gostergesý ,kýskanan bu rahmet elcýsýný, ben o kadar hoca oldum meleklerýn ama rahmet elcýsý olamadým dýyen seytan ,ama yaptýrdýgýyla tevbe edýp dogruyu buldugunda býr nevý rahmete vesýle oluyor ,ýnsan avatar ,o zaman avatarý temýz tut ,hatan varsa tekrarlama ,ýsýn gucun yogunlugun arasýnda ,az da olsa yarataný unutma ,iþte bu bý ust týk anlatýmý varmý var ama delý derler býr ustu o da var bu sefer yemeden ýcmeden kesýlýrýz ,boyle anlatýlmalý sonra sakal her sakal býrakan alýmým dýyor ama býrsey anlatamýyorlar ,sonra býlmeyenler supheye dusuyorlar ,sakal yakýsýyorsa býrakýn ,hadýs,rývayete gore peygamber sakalý býr tutam ceneden o da son zamanlarýnda býrakmýs ,nasranýlere yaný papazlara benzemeyýn hadýs ,papaz yahudý sakalý nasýl ? of zor anlatmasýda yasamasýda ,oku kuran ayetý neyý oku ? kaýnatý oku hýsset,ne kadar az dusunuyorsunuz ayet,ýslam alýmlerý nerdeler meydan boyle basýretsýz en alt sevýyede býlgý anlatan kýsýleremý kaldý ,?kýzmýyorum ama uzuluyorum ,alý cemal senýn gercekten samýmý oldugunuda býlýyorum yazdýklarýndan bunu anlýyorum sen nasýl bazý konularda ýcten uzuluyor burda anlatýyorsan bende bazý konularda cok uzuluyorum ,

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    Toplumun zihin kodlarýnda þifrelenmiþ olan "Devlet malý" kavramýný "Millet malý" ile yer deðiþtirmedikçe imkan bulan herkes soyacaktýr. Sebebi çok basit.Padiþahlýk döneminden kalma ganimet üleþme ve padiþah mülkü iliklerimize kadar iþlemiþ.
    Diðer deyiþle aða maraba kafasý.

Anýlarým canlandý. Geçmiþte internette deðilde gerçek hayatta akýl verme teþebbüsünde bulunduðum bir kaç kiþi olmuþtu. Çok genç üç kiþiyi hatýrlýyorum birde yaþlý.

Gençlere verdiðim akýldan sonra kýzlardan biri yanýmdan hýzla kaçtý. Diðer kýz 1 hafta boyunca defalarca örneklerle anlattýðýmýn tam tersini yaptý. Erkek olan imam hatip mezunuydu "abi seni dinledikten sonra intihar edesim geliyor" dedi.

Bi dahada gençlere akýl vermeye kalkmadým.

Birgün yaþlý bir vatandaþla konuþuyoruz. Hayatý marabalýkla geçmiþ. Bir ara aða olmuþ. Aða iken nasýl olsa zenginim emekliye ihtiyacým yok demiþ sigorta yatýrmamýþ devlete kuruþ ödememiþ. Kriz den sonra marabalýða düþünce çocuklarý ile sigortasýz emeklisiz açýk ta kalmýþ. Bir kaç ay çocuklarý ve kendisi için muhabbet arasý yol göstermeye çalýþýnca her seferinde duvara tosladým. Sonra gerçeði dayanamayýp söyledi. "yaw biri bana iþ verecek, þunu yap diyecek ben gece gündüz çalýþacam. Ekmek parasýna bile tüm gün çalýþýrým"

O zaman kavradým, düþünmek istemiyor, sorumluluk almak istemiyor. Güçlü biri çalýþ diyecek çalýþacak, ekmek verecek yiyecek, öl diyecek ölecek. Bu þekilde yetiþmiþ. Ne yapsan hiç bir iþe yaramaz.

Ülkede bu tür insan çok ve en fazlada din adamlarý bu tür insanlarý yönlendirebiliyor. Ben eþit görüyorum ona göre yol gösteriyorum. Ýþi bilen bu kiþileri maraba görüyor, ona göre yönlendiriyor ve iki tarafta çok mutlu oluyor. Bunu fark ettim. Bu iliþkide 2 tarafta kazançlý.

Bir taraf çok ucuza kullanabileceði kalabalýklar buluyor. Diðer tarafsa hiç kafa yormadan, hesap kitap yapmadan, beynini kullanma ihtiyacý hissetmeden düzenli karnýný doyuruyor. Gelecekte ne olacaðým derdi yok. Tüm kararlarý kendini yönlendiren alýyor. Yürü demeden yürümüyor, yat demeden yatmýyor. O sebeple din adamlarýna bize çok komik gelen sorular gelebiliyor. Bu kiþi verilen iþ ne kadarsa onu yapýyor, verilen yemeði yiyor, sonrada kasýklarýný kaþýmaya baþlýyor. HAYATI BUNDAN ÝBARET. Kafa yormadýðýndan çocuklarýný da kendisi gibi ayný gruba katýyor iþ bitiyor. PROBLEM ÞURADAKÝ bu tür maraba kafalýlarý çok fazla toplayarak güç kazanan liderleri bu sefer maraba kafasýnda olmayanlarýnda kendi liderliðine gelmesini istiyor. Tüm sürüyü istiyor. Adam ilkel olduðu için diðerlerini maraba görüyor, yine ilkel olduðu içinde ölçüyü haddini bilmiyor. Eline ateþ alýp yakýyor, pala alýp kadýnlarý kovalýyor, býçak alýp kafa kesiyor. Problem kendi cemaatinin dýþýna çýkmak istediðinde baþlýyor.

Durumu kavrayýnca yaþlýlara da akýl vermeye çalýþmayý býraktým.

Sonra birgün cami bahçesindeki çay bahçesinde otururken cuma'dan çýkan kabasakallý epeyce yaþlý bir adam geldi masama oturdu. Konuþmaya baþladý. Anladým ki cuma'ya katýlmadýðýmý gördü, beni kötü yoldan çekip mükemmel olan kendi yoluna sokmaya karar verdi. Kendince cennetlik olacak. 2 cümle söyledi, tek cümle söyledim kaçtý gitti.

Tabi burada ayný þeyi yapamýyoruz yazý kalýyor delil oluyor. Hoþ orada da kalabalýðý toplayýp "allah allah" diye gelebilirlerdi. Açýk alan hýzlý koþarým Kubilay asteðmen gibi olmam. Yobaz da 72 IQ olsa dediðini yapacam. Bu arada normal zeka 80 den baþlýyor. TR ve yunanistan ortalamasý 72. Ben kendiminkini ölçtüm 3 kilo çýktý.

Her neyse adam maðara devri adamý kalkmýþ hayatý boyu tüm dinlerin ortaya çýkýþý, neden dinlere ihtiyaç hissederiz, din nedir gibi þeylerin binlerce yýllýk tarihini okumuþ, herþeyi çözmüþ, ansiklopedisini yazacak adama akýl vermeye kalkýyor. 18 den sonra tüm hayatým günde 3-6 saat arasý okumakla geçmiþ.

Þimdi o 3 kuruþluk beyni ile beni anlamasýna imkan yok. 3 kuruþluk beyne din adamlarý gibi bir þey anlatýpta biþey sokmama imkan yok. Bilim adamý gibi anlatabiliyorum onuda kimse anlamýyor. Bende yobaza çaktým gitti.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Eyvah rehab yine yazmýþ.

Yazýsýnda ilgimi çeken biþey yok. Ýlgilenenler okur artýk.
    @NeAcaipDunya

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Eyvah rehab yine yazmýþ.

Yazýsýnda ilgimi çeken biþey yok. Ýlgilenenler okur artýk.
    sayýn rehab, emek verip yazmýs, ancak yazým ve imla kurallarýna(týpký beným gýbý) hiç dikkat etmeden yazýp geçmiþ, bir iki kez burdan ikaz yazýsý yazdým.yazýma baktým hoþuma gitmedi. ýkaz yazým kötü olduðu için silip yazmaktan vazgectim. yazýlarýný düzelt anlaþýlýr deðil vs yazarken ayný hataya dusecektým..
    bu vesileyle, sayýn rehab yazýlarýnýzý daha ýtýnalý yazarsanýz anlaþýlýr ilgi çekýcý olabilir.

sayýn alicemal'i çok düzgün yazdýðý için hatta köþe yazarý gibi yazdýðý için bir çýrpýda okuyorum. mesajlarý net, anlaþýlýr. bir sayfa duzeni var. bir karakteristiði var..giriþ geliþme sonuç var..
    Son düzenleme : palmet; 12-01-2023 saat: 21:13.

Sn. Alicemal , aða maraba yazýnýz hem komik hemde gerçekleri çýrýlçýplak vurgulamýþsýnýz elinize saðlýk. Teþekkürler.
    Syg.

SM-A217F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 779/853 ÝlkÝlk ... 279679729769777778779780781789829 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •