Yeni gördüm, aslýnda benzer þeyler olduðunu biliyorum. Örneðin vekillerin maaþý þu kadar denir ama gerçekte ellerine geçen aylýk para söylenen maaþýn üç dört katýdýr. farklý isimler altýnda ödenir. Böyle bir ahlaksýzlýðý normalleþtirmiþler.
Yeni gördüðüm ise makam parasý.
Emekli belediye baþkanlarýna 2 yýl bile belediye baþkanlýðý yapsa emekli maaþýna ilaveten makam maaþý veriliyormuþ. Tazminat deniyor ama düzenli alýyorsan tazminat denmez neticede yaralanýp sakat kalmadýn askerler gibi. Makam tazminatý deðil ilave maaþ denir.
4.000 TL ile 10.000 TL arasýnda her ay para alýyorlarmýþ.
Vekilleri çok eskiden beri biliyordum, emekli belediye baþkanlarýný ilk defa duydum. Siyaset resmen halký soyma yeri. özal ailesi ile baþladý bu vekillerle gazetecileri ayrýcalýklý sýnýf yapma hikayesi. Sonra hýrsýz siyasetçiler "polis beni soruþturur" kaygýsý ile yargý sisteminide maaþ açýsýndan ayrýcalýklý hale getirdilerki kendilerine ses çýkarmasýnlar.
Bu milletin cebinden beslenen ayrýcalýklý sýnýf yaratma hikayesi her yýl hatlanarak artýyor. Hesap soran olmayýnca iyice arsýzlaþýyorlar. resmen 300 yýl önceki derebeyi þartlarýnda yaþýyoruz.
Partilere bu yýl yine milyarlarca TL veriliyor. akp 2 milyar, chp 1.5 milyar filan alacaklar. Yýllýk bu parayý alýyorlar. resmen hem soygun hem adaletsizlik.
Sen meclisteki partiye bu parayý verirsen meclis dýþýndakine haksýzlýk yapmýþ olursun. Parayý alan yapacaðý reklamlarla satýn alacaðý medya ile hiç bir zaman meclisten çýkmaz. parasý olmayan diðer partiler ise meclise giremez. Hali ile derebeylik getirmiþ oluyorsun. Demokrasi bu deðil.
10-15 yýldýr sinirlerim bozulmasýn diye siyasi haber okumuyorum, gerçekten bu halk korkunç soyuluyor.
Örneðin bizim ilçenin belediye baþkaný. Bizim ilçe hep ayný partiye oy verdiðinden, eþeði aday diye koy seçilir. Mevcut belediye baþkanýda parti merkezinin koyduðu bilinmeyen biriydi. Adam 4 yýlda ilçeyi soydu soðana çevirdi. Milyarlarca TL lik soygundan dava açýldý. Biþey çýkmayacaðý kesin o milyarlarca TL ile hapis yatýrmazlar. Zengin fetöcülerin hepsi çýktý biliyorsunuz. Adam ve ekibi belediyenin parasýný çeþitli yollarla cebe indirdiðinden belediye içinde yaþayan halka hizmet yarým geliyor. Kaldýrýmlar berbat, yollar zýplaya zýplaya gidiyoruz. Altyapý yok, her türlü belediye iþinde halka zarar verildiðinden ilçede çok fazla kiþi belediye ile mahkemelik. Bazý yerlerde geçerli sebebi olmadýðý halde milletin arsasýnýn %42 sine el koymuþ mesela. Milyarlarca TL lik yol yapýmý malzemesi almýþ görünüyor ama gerçekte almamýþ. Parayý cebe indirmiþ, yollar berbat. Diðer yanda 2 kata izin olan bölgede bakýyorsu bir müteahhit belediyeden izin alýp 4 katlý apartmanlar yapýyor. Belliki belediye de gücü olan kiþiler ile ortaklar. Yeterli þartlara uygun arsan olsa bile Sen gidersen 4 kat izni alamýyorsun. Pay vermen gerekiyor. Belediyeye deðil gücü olan kiþilere. O para þahýs cebine giriyor. vb.
Þimdi bu hýrsýz, beni ve milleti soyan yaþam formu birde emekli olduðunda halkýn sýrtýndan iki kat emekli maaþý alacak tazminat adý altýnda. Emekli oluncada ölene kadar soyacak. Ölünce maaþý karýsý kýzýna geçtiðinden soygun devam edecek.
Aslýnda insanýn olduðu yerde bu tür þeyler normal, hazmetmek gerekiyorda. Asýl boðazýný sýkmak istediklerim kendisini soyan siyasetçiler için kavga edenler. Çýkarý olupta kavga eden reklam yapanýda doðal sayarým ama aptallýktan yapaný hakkaten yani acaip sinirleniyorum.
Benim partim senin partin... yaw ne partisi... hepside seni hafifleten insanlar, aileni hafifleten insanlar, çoluðunun çocuðunun geleceðini hafifleten insanlar... ne partisi...
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri