Originally Posted by
Batman
Ali cemal abi selamlar
Umarým iyisindir sizden istek parçam var bugün
Mevzu Yaser Arafat. Ýnternette kýzýnýn paris ten mezun olduðu londra da sokaðý olduðu Filistin yönetiminden karýsýnýn 10 bin euro aylýk aldýðý avrupa da gayet lüks yaþadýklarýný okudum. Filistine yapýlan yardýmlarý indiragandi ettiði bu sayede milyar dolarlýk serveti olduðundan bahsediliyor.
Yaser arafat ýn kime neye hizmet ettiði konusunda büyük resme ýþýk tutar mýsýn abi? bi þekilde siyonizme mi hizmet etmiþ oluyor halkýn adamý arafat. Artýk nerde halk adamý görsek arkamýza duvarý alacak noktada mýyýz?
Saygýlar
Soru bu sefer tam olarak bilmediðim yerden geldi. Genel yorum yapacak kadar bile bilmiyorum.
Yazýlanlar bazen doðru çýkýyor bazen yanlýþ. Kim kime çalýþýyor bilmek için çok derin veriye sahip olmak gerekiyor.
Mesela bizde TÜRKÇÜ, Milliyetçi bir parti kuruldu. Alparslan Türkeþ kurdu. Kuruluþ Amaçlarý Türkiyeyi Türk soyundan gelenlere teslim etmek, Türk birliði kurmak, Türklüðü geliþtirmek vesaire vesaire. Yani bu ülkedeki hatta dünyadaki en baba ve hakiki Türkler bunlar.
Türkeþ Türk deðil. Türk soyundan gelmiyor. Ýngilizlerin iþgalindeki Kýbrýs da doðmuþ büyümüþ yetiþmiþ. Amerikada eðitim aldýktan sonra gelip MHP yi kuruyor. Parti kuranlarýn pek çoðu Amerika Ýngltere eðitimli, bir kýsmýda Türkiyedeki Amerikan Ýngiliz okullarý mezunu. Bir kýsmýda siyonist vakýflarý burslarý ile okumuþlar. Birden bire bol para desteðine kavuþup parti kurup, medya desteði ile ünleniyorlar.
Türkeþ diyordum, Tipe bakarsan orta doðulu. Türkler Asya ýrký yuvarlak hatlara sahip beyaz tenli çekik gözlüdür. Türkeþ ise tip olarak Türkle uzaktan yakýndan alakasý yok. Melez bile deðil. Ýsrail bölgesinde yaþayanlara benziyor. Sonra MHP baþýnda kim var Bahçeli. Kendisi Ermeni. Diðeri kim Akþener. Akþenerde MHP militan eðitiminden geçmiþ biri, Ermeni.
Peki bunlarýn ortak özelliði ne? Amerika ingiltere ile ortak eylemler yapýyorlar, ortak politikalar yürütüyorlar yine amerika ve ingilterenin kurduðu tarikatlarla birlikte iç içeler.
Türkiyeye en büyük zararý verenler bunlar ama aðýzlarýndan Türkçülük, Milliyetçilikten baþka laf çýkmaz.
Bunlarýn hepsi batý projesi. Gizli ibrani veya ermeniye parti kurdurup, "sizde milliyetçilik oyunu oynayacaksýnýz, oradan oy alacaksýnýz" diye örgütlemiþ, para vermiþ, desteklemiþ, beslemiþler. Solu, saðý, ileriyi, geriyi hepsini batýlý gizli servisler kuruyorlar. Bir tek CHP yi kurmuyorlar ama Atatürk sonrasý kolayca ele geçiriyorlar.
Medya batý ülkelerinin emrinde olduðu için, gerçekleride öðrenemiyorsunuz. Gerçeði biri bi þekilde duyursa medyada hemen yaygara baþlar "komplo teorisi bunlar" diye.
Biþey bilmiyorum dedim ama amma çok yazdým. Tehlikelide bir yazý oldu ama chp yede çaktýðýmdan belki kimse bulaþmaz.
Son bir ek daha yazayým buda dolaylý ama önemli veri. Bir kaç haftadýr bunun üzerinde düþünüyordum, ayrý bir yazý konusu aslýnda.
Yöneticiler genelde farklý bir türdür. Tür demek doðru olmadý ama yöneticiler nasýl desem okuyanlar içinde yöneticilerde olacak ama yazmam lazým.
Bir yere yönetici lazýmsa en önde en iþe yaramazla en boþlar koþturur. Dolu olanlar, dürüst ve kapasiteli olanlar hemen hareketlenmezler çünki yöneticiliði sorumluluk olarak görürler. Kafalarý çalýþan kesim yönetici olmak pek istemezler. Ancak mecbur kalýrlarsa isterler. Örneðin Ankarada dairem vardý, yönetim daire sahiplerini soyuyordu. Mecbur kaldým yönetime denetçi olarak girmeye ve soygunu ortaya çýkarýp paranýn çoðunu geri aldým. Mecburdum yönetime girmeye, sonrada daireyi satýp kaçtým. Eminim benden sonra ayný hýrsýz yöneticiyi yine baþa geçirmiþlerdir.
Ne diyordum, akýllý adam yönetmek istemez, yük olarak görür. Kýsa keseyim, boþ beleþ kafasýz insanlarsa direk yönetime atlamaya çalýþýr çünki yöneticiliði ÖDÜL olarak görür.
Ödül olarak gördüðü için baþa geçebilmek için her türlü rezilliði yapar, üç anahtar verecem der, sizi Mars'a götürecem der, her kapýyý altýn kaplama yapacam der, seçecek olanlar ne isterse onu der. Baþa geçincede soymaya baþlar. Ýþ yapmaz. Ödülüne kavuþmuþtur bol bol ödülünden faydalanmaya çalýþýr. "Ne yapýyorsun" diyenleri ödülü ile arasýna giren düþmanlar olarak görür. Bu size birini hatýrlattýmý.? Evet Trump.
Hali ile Yaser Arafat da lider yani yönetici.
Atatürk veya benim gibi baþa geçmek zorunda hissetmemiþse, yönetciliði ödül olarak gören ilkel insanýn biridir. Ýlkel insan da ilkelce davranýr ve yönettiði kesime zarar verir.
Bu yönetici konusu ayrý bir yazýyý hak ediyor. Örneklerle dolu uzun bir yazý yazmam gerekir.
Burada genelleme oldu, tam doðru olmadý.
Ýþ sahipleri yani patronlar bu durumun dýþýnda.
Eðitimi veya yeteneði dolayýsý ile otomatik olarak yönetici olarak önerilenler veya gelenler sayýlmaz. Yani epey detay varda daha çok düþünmek gerekir bu konuda. Ancak çoðunluðun beþ para etmez olduðunu iþ hayatýmda gördüm. Düzgün bir yönetici ile çalýþtýmmý hiç hatýrlamýyorum. Bende proje lideri ve alt düzey yöneticiydim ama biliyorsunuz ben efsaneyim, konu dýþýyým öhhö.
.
Son düzenleme : alicemal; 11-07-2023 saat: 20:43.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri