Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 781/853 ÝlkÝlk ... 281681731771779780781782783791831 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,241 - 6,248 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. Gel, gel, ne olursan ol, yine gel,
    Ýster kafir, ister mecusi,
    Ýster puta tapan ol, yine gel,
    Bizim dergahýmýz, ümitsizlik dergahý deðildir,
    Yüz kere tövbeni bozmuþ olsan da, yine gel...
    Þu topraða sevgiden baþka bir tohum ekmeyiz biz...
    Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye þu yol vuruculuk?
    Mademki sen bensin, ben de senim, niceye þu senlik benlik...
    Ölümümüzden sonra mezarýmýzý yerde aramayýnýz!
    Bizim mezarýmýz âriflerin gönüllerindedir.

Mevlana'ya atfedilen ancak Ebu Said-i Ebu’l-Hayr'a ait olduðu iddia edilen þiir.

2. tüm kutsal dinlerde sevgi var hoþgörü var, bu dinlere mensup olanlarýn bu hoþgörü ve sevgiyi nasýl , ne kadar uygulayabildiklerine baðlý..kur'an , tevrat , zebur , incil gibi kutsal kitaplarda; sevgi ve hoþgörü var. hatta budizm de sevgi var. ateist olan kiþide de sevgi var. ailesini çocuklarýný annesini babasýný herkes sever. .çiçeði,aðacý, hayvanlarý, doðayý temýz havayý herkes sever....biz müslümanýz diye diðer dinden olanlar . sevgisiz diyemeyiz... sevgi ve din konusu farklý seyler. Ancak hangi dine mensup olursa olsun dindar insanlarýn sevgi ve merhametli olmasý gerekir..Gercek dindarlarýn sevgi ve merhametli olduklarýna inanýrým..
    aþagýdaki þiir bunu çok güzel açýklamýþ..''ÞU TOPRAÐA SEVGÝDEN BAÞKA BÝR TOHUM EKEMEYÝZ BÝZ''
    Son düzenleme : palmet; 13-01-2023 saat: 19:30.

Alýntý Originally Posted by palmet Yazýyý Oku
    tüm kutsal dinlerde sevgi var hoþgörü var, bu dinlere mensup olanlarýn bu hoþgörü ve sevgiyi nasýl , ne kadar uygulayabildiklerine baðlý..kur'an , tevrat , zebur , incil gibi kutsal kitaplarda; sevgi ve hoþgörü var. hatta budizm de sevgi var. ateist olan kiþide de sevgi var. ailesini çocuklarýný annesini babasýný herkes sever. .çiçeði,aðacý, hayvanlarý, doðayý temýz havayý herkes sever....biz müslümanýz diye diðer dinden olanlar . sevgisiz diyemeyiz... sevgi ve din konusu farklý seyler. Ancak hangi dine mensup olursa olsun dindar insanlarýn sevgi ve merhametli olmasý gerekir..Gercek dindarlarýn sevgi ve merhametli olduklarýna inanýrým..
    aþagýdaki þiir bunu çok güzel açýklamýþ..''ÞU TOPRAÐA SEVGÝDEN BAÞKA BÝR TOHUM EKEMEYÝZ BÝZ''
    Bence dindar ile dinci ayrýmý doðru yapýlmalý , gerçek inançlý olan insanlardan zarar gelmez ama bu kimdir bilemeyiz , o yüzden insanlarý deðerlendirirken somut noktalarý ele almalýyýz.Doðru tartar mi , doðru konuþur mu gibi.

Kuran kurslarýnda öðrenci döven , taciz eden hacý hoca da var ayni þey manastýr rahibelerini düzen , eþcinsel veya pedofil sapýk papazlarda var , veya hahamlarda .

Tabii simdi þöyle , kutsal metni yayan olmak , onun emrinde görünmek avantajlý hem para hem saygýnlýk kazandýrýyor insanlar bunu bilir bu bedava ekmeði yiyen münafýklar çoktur , düzgün insanlarda vardýr mutlaka ancak bence sayýsý bayaðý bi azdýr.

Kýsaca dinin amacý ile din adamýnýn amacý uyuþmaz pek. Bir dizi izledim shitisel diye israilde hahamlarý ortodoks yahudileri anlatýyor heriflerin tek isi tevrat ezberlemek para siyonistlerden geliyor kendi filmlerinde acayip yalancýlar iki haham biri kardeþinin evleneceði kadýný araklamaya çalýþýyor. Düzenbazlýk has safhada
    Bilemedim biz de böyleyiz bizi böyle sevin filan diyorlar çok numaracidirlar.Ha bibtane tam iyi haham yapmýþlar filmde , yersen , ben yemedim.

Yani ben artýk din adamlarýndan korktum , arkadaþ .Samimi inanan baþýmýn üstünde benimde inancým var ama bunu výr výr konuþan adamlara acayip ayar oluyorum ve hemen acaba ne yürütecek diyorum .

O yüzden önce din adamlarýný bi temizlemek lazým , yani yýkamak anlamýnda.

4. Dinin emrine uyana; Müslüman,Hýristiyan,Yahudi denir. Namaz kýlan, oruç tutan, kimse Müslümandýr, Kiliseye giden, Noel, Epifani, Paskalya, Haç Yortusu, Meryemana Gününü kutlayan Hýristiyandýr. Þabat, Yom Kipur,..ibadetleri yerine getiren Yahudi'dir..bunlarý çoðaltmak mümkündür.

Ateistler de zaten bir Tanrý veya Allah inancý yoktur.

Müslümanlara, Hýrýstiyanlara, Yahudilere , dinci yaftasý takarak hakaret edenlere, dinci ne diye sorulsa, Müslümaný ,Hýrýstiyaný ve Yahudiyi tarif ederler. Yani namaz kýlar, oruç tutar, içki içmez, Kiliseye gider, Paskalya kutlar, Meryem Ana gününü kutlar, Þabat Ayini ve Yom Kipur ibadetlerini yapar derler. Bu ibadetleri yapanlara dinci derler. Bu ritüellerin hiç birini yapmasýn, kalbi temiz olsun, düþünceleri pak olsun yeter derler.

Dinci, onlara göre Müslüman, Yahudi, Hýristiyan, olduðuna göre, niye açýkça, Müslümanlýk kötüdür, Hýrýitiyanlýk kötüdür, Yahudilik kötüdür demiyor da, dincilik kavramý üzerinden, aslen hedeflediði dindarlara, saldýrýyor?

Eðer ona göre dindar, dinin emirlerine uyup yasaklarýndan kaçan kimse ise, din adamlarýna neden hücum edip dinci diye nitelendiriyor.? Dindar dinin emrine daha iyi sarýlan kimse olur. Din iyi ise dindarlýk iyidir, din adamlarý kötüyse , din de kötüdür!!!!, Çoðu zaman, dünyanýn her yerinde, Müslümanlýðý, Hýrisitiyanlýðý Yahudiliði kötülemek için, dinci tabiri kullanýlýyor.

Dindarlar kutsal kitaplarýn kendilerine emrettiði ibadetler, haram ve helallere uyarak bir kazaným elde etmeye çalýþýyor. Bu kazanýma da Cennet deniyor.
    Dinci, din ticareti yapan, din alýp din satan kimseye denmesi gerekir veya ne zaman bu kavram cýktý bilmiyorum. Din üzerinden, dini kullanarak kendisine paye, yarar, menfaat, saðlayana denir.

Ateistlerde kendi dünya görüþleri ve siyasi düþüncelerle , bu görüþleri yayma ve dikte etme üzerine yoðunlaþýrsa, onlarda dincinin, önde gideni olur.

TDK'ya göre; Dinî Görüþleri Her Alana Yaymak Ýsteyen Kimse
    Son düzenleme : palmet; 14-01-2023 saat: 18:23.

Dindar , mütevazidir insanlara baský kurmaz inancýný yasar kötü olaný yapmaz , haberini yaymaz.
    Dinci : tepeden bakar , her hareketi roldür kibirle yürür sahte bir tevazu gösterir .
    Dindar yanlýþ hüküm vermekten kaçýnýr acaba der yazýlaný bir daha okur .
    Dinci , kendine muhalif bulmaya kavga etmeye çalýþýr insanlarý bölerek var olur, zorla milleti olmasa da ateist yapar, bu sayede kamplaþtirir.Derdi doðruyu bulmak deðil saldýrmaktýr .
    Dindar ateist de belki bir gün inançlý olur ben de inancýmý kaybedebilirim diye haddini bilir .
    Dinci daha bu dünyada insanlarý cennete ve cehenneme gönderir bundan büyük zevk duyar , kasýlýr , iyice bi kibirlenir.
    Dindar biri din adamýna saygý göstermek ister ama dinci adama bi bakar bu adamý nasýl yolarým terlik mi satsam , kývama getirip zekatýný mi tirtiklasam , ne etsem de þunu bir sovuslesem der.
    Dindar adamdýr , insandýr .
    Dinci adam deðildir , iþid dýr þudur budur mutlaka bi pisliktir.
    Ali Cemal fuzuli iþgal dolayýsý ile affola.

dinci dinden maddi ve siyasi çýkar saðlamak için hergün Allahýn tanrýnýn arkasýna saklanýp ahkam kesen adamdýr.
    bunun hristiyaný yahudisi müslümaný yoktur
    dinden her türlü çýkarý saðlayan insan dincidir.
    dincinin dini imaný yoktur
    ama ateiste deðildir
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    maltepe hak vermemek elde deðil,

---

palmet yazarken iyide, konuþurken kimseye dinletemiyorum. Anlatma sanatý ayrý bir çalýþma gerektiriyor.

---

Rehab'ýn ilk yazýsýnda "hangi ana baba çocuðunun deist, ateist veya eþcinsel, terorist vs" cümlesine çok güldüm kalanýný okumadým. deist, ateist'i diðer ikisinin yanýna koymasý güldürdü. Bunu yazmasam iyiydi.

---

Devamýnda palmet, Desidero ve ayhan din konusunda yazmýþ. ben girmeyeyim hepsine katýlýrým.
    Bu sefer biþey yazmaya gelmedim.

Normalde siyaset 10 yýldan fazladýr okumam ama ekonomi veya diðer þeyleri okurken bazen anormal haberler gözüme çarpýyor bi bakayým diyorum bir kaç cümle okuyup hemen kapatýyorum.

Çakma gandi kýlýçdaroðlu(saðcý ve dinCÝ-saðcý partilere korkudan rahat yazamadýðýmdan mecburen eskiden sol olan bu partiye rahat rahat çakýyorum.) konuþmuþ, "borsayý kim düþürüyorsa haddini bilsin hesabýný soracaðým" gibisinden bi cümle kurmuþ. Ona þaþýrdým bir kaç cümlesini okudum.

Sonra BIST grafiðine baktým hakkaten son dönem biraz düþmüþ. "yaw" dedim, "BIST'i yükseltenler katar lý 6-7 þeyh. Bunlarý akp getirdi, karþýlýðýnda epey kâr vaad etmiþ olmalý. akp de gidici göründüðüne göre, akp gitmeden bu katar lýlar satar gidermi.? Zaten yabancý payý en son %29 a kadar düþmüþtü ama o rakam göreceli. Yinede bir fikir veriyor. Yeni giren yerli yüzbinlerce insan var, onlara veriyor olmalýlar. Acaba katarlýlar malý verdikten sonra meydandan çekilirler ve BIST aþaðý gitmeye baþlar mý? O zaman borsada katliam olur."

Sonra aklýma geldi muhalefet kim.?

abd den emir alan bir grup parti denen þey. katar da abd uþaðý deðilmi.? fetullah BAE, suudi katiller, akp, mhp, iyi parti vb diðer partiler bunlarýn hepsi abd nin çocuðu deðilmi?
    Evet. O zaman katarlýlar yeni gelen muhalefetlede anlaþýr TR de kalmaya devam ederler. Dedim. Buda bir ihtimal.

Sonra da düþündüklerimi yazmadým çünki para piyasalarýný geçen Mart dan beridir ciddi takip etmiyorum, milleti yanýltmayayým dedim.

ONS 'a baktým, çýkýþa geçmiþ. Aralýkta bu çýkýþa baþlasaydý 2022 ons tahminim tuttu sayacaktým.

2022 nükleer dünya savaþýnýn fidelerinin ekildiði yýl olabilir.

Haberler arada kaynýyor ama ülkeler birer birer saf seçiyorlar ve seçtikleri saf ile tatbikatlar yapýyorlar. Epey bir þekillendi ve silahlanma yarýþý korkunç hýzla ilerliyor. Ülkeler silaha hücum ettiler. abd cayýr cayýr silah satýyor. Ukrayna savaþýndan beridir yüzlerce milyar dolarlýk sipariþ aldý. Ýstedikleri buysa elde ettiler. Ama dünya savaþý istiyorlarmýydý.? Sadece silah satmak istiyorlar ise o dereceyi geçmek üzereyiz.

Çin taiwan konusunda geri çekilmiyor ve Rusya daha fazla sýkýþýrsa nükleer kullanmaktan çekinmez.

Yavaþ yavaþ ilerliyor ama ilerliyor. Yüzlerce uçak, tank ve binlerce iha sipariþi veren ülkeler tonla.

Neden alýyorlar.?

Dünya savaþý çýkarsa diye.

Yaw dünya savaþý çýkarsa yüzde yüz nükleer savaþ olur ve tank uçak iha hiçbir iþe yaramaz. Sadece düðmelere basýp binlerce füzeyi geliþmiþ ülkeler birbirlerine gönderecekler. Ayrýca bizim gibi topraklarýnda abd nin nükleer füzelerini taþýyanlarada gönderirler herhalde. Nükleer füzeler uçuþacak hepsi o. O füzelerin radyasyonu da rüzgarla tüm dünyaya yayýlacak. Geliþmiþ ülkeler ve nükleer bomba yiyen ülkeler yok olacak, diðer ülkeler de ise gelecek nesiller sakat doðacak. Birtek himalaya daðlarýnda yaþayanlar saðlýklý kalacak. Oda belki.

Nerden girdim nereye gittim.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

8. buraya niye yazdým.alicemal dediki, maymundan geldim ,ýq seviyem çok yüksek,cahil halka biri evrimi anlatsýn,
    ben basit bir iþçiyim ,beraber çalýþtýðým arkadaþlarým var.ben önce karsýmdakýne insan olarak bakarým onun ýcýndeký
    güzelliði görmeye çalýsýrým.o yuzden hepsýný severým ,asýrý solcusu ,kürt,alevi ,dindar ,cahil, kapalý açýk ,hepsýde
    güzel insanlar ,beným kýmseye býr ustunlugum yok ,beyaz tenli uzun boylu siyah saçlý türkçeyi çok güzel konusan bir türküm,
    yabancý dýller býlýrým ama turkcem hep kotuydu ýmla vs yapamýyorum ,türkçe ile tam duygular anlatýlamýyor sanký eksýk harf var býlemýyorum
    inanýn herkesin içinde güzel bir yan var mesele bunu görebýlmekte,bunu gorursek aslýnda farkýmýz olmadýgýný anlayabýlýrýz ,
    ben ne buyuk ýnsanlar gordum yaslýlýklarýnda altýndan alýndý ,kýmseyle kavgam yok ,tek kavgam kendýmle nefsýmle,kýz erkek ýký cocugum var
    butun param onlarý okutmaya gýdýyor nýye vatana mýllete hayýrlý guzel ýnsanlar olsunlar,dýn konusunda týtrerým olaký yanlýs býr sey derým dýye
    lut kýssasýnda demýyormu hz lut kýzlarýmý sýzlere vereyým bu ýsten vazgeçýn dýye,burdan ne cýkýyor tevbesý olur degýlmý
    turkum evet sevýnýyorum ama baska býr mýllete ustun gormem kendými,ama mýllý meselelerde toplumsal olaylarda inancýmda hassasým
    hadýs dýyorlar býrbýrlerý ýle kavga edýyorlar. senýn tarýkatýn bilir ,beným tarýkatým daha iyi bilir. kýtap yazdýnsa dýný konuda zengýnsen bedavaya daðýt yo faturalar odenmelý vay be .
    beným ölcüm býlemedýmmý býr olay karsýsýnda acaba peygamber bunu yaparmýydý
    ordan anlýyorum ,okumayý cok sevýyorum ,her konuda konusabýlýrým ,solculukta yeter výrr výr konusma dýnlemeyýz demek varsa yazmam
    japonlar cocuklarýný ýlkokulda hýrosýma ve nagazakýye goturur derler ký ýste atom bombasý attýlar býze ,sýzler de okuyun calýsýn
    duzgun olun ýbret alýn ,býz çanakkaleden ýbret alýyormuyuz ? 7 duvel saldýrmýs ,neler çekmýsler.býrakalým býrbýrýmýze ustunluk
    yapmayý,bu guzellýklerý gorursek sevgýyý býlýrsek ,hangý ýnanctan olursak ,once kendýmýze býr bakarsak ,o zaman farký gorebýlýrýz
    avlanýnýz ,zararlý hayvanlarý oldurunuz ,hadýs degýlmý ,peký peygamber býr sefer avlanmýsmý ,zararlý olsa býle býr hayvan oldurmusmu
    tabýký hayýr ,o zaman nedýr bu býr ruhsat ama kullan demek degýl bu,ben inanç doluyum ,hasta komsum vardý ýnanclý dýndar öldü,cenazesine gitmedim
    niyemi bir gün bahçede hasta halýyle hava almaya çýkmýs kedýye tekme attý durduk yere ,peygamber hanýmýný mý dövdü,hayvana bitkiyemi zarar verdi
    haksýz canamý kýydý ,budur söyleyecegým ,alicemal senide seviyorum içinde biryerlerde güzellikler var peygamber konusunda savundun mesela,sayfa ýsgal
    ettýysem kafa sýsýrdýysem affola yazmamak uzere elvada
    ledun ýlmý ebu hureyye nýye verýldý ona, merak ederler býr kedý sevgýsý ,tarýkatlara para kaptýrmayýn ,ýyýlerýde vardýr belký býlemem sýcak bakmam ,sený sana gosteren varsa olabýlr ,adýos

Sayfa 781/853 ÝlkÝlk ... 281681731771779780781782783791831 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •