maltepe hak vermemek elde deðil,
---
palmet yazarken iyide, konuþurken kimseye dinletemiyorum. Anlatma sanatý ayrý bir çalýþma gerektiriyor.
---
Rehab'ýn ilk yazýsýnda "hangi ana baba çocuðunun deist, ateist veya eþcinsel, terorist vs" cümlesine çok güldüm kalanýný okumadým. deist, ateist'i diðer ikisinin yanýna koymasý güldürdü. Bunu yazmasam iyiydi. 
---
Devamýnda palmet, Desidero ve ayhan din konusunda yazmýþ. ben girmeyeyim hepsine katýlýrým.
Bu sefer biþey yazmaya gelmedim. 
Normalde siyaset 10 yýldan fazladýr okumam ama ekonomi veya diðer þeyleri okurken bazen anormal haberler gözüme çarpýyor bi bakayým diyorum bir kaç cümle okuyup hemen kapatýyorum.
Çakma gandi kýlýçdaroðlu(saðcý ve dinCÝ-saðcý partilere korkudan rahat yazamadýðýmdan mecburen eskiden sol olan bu partiye rahat rahat çakýyorum.) konuþmuþ, "borsayý kim düþürüyorsa haddini bilsin hesabýný soracaðým" gibisinden bi cümle kurmuþ. Ona þaþýrdým bir kaç cümlesini okudum.
Sonra BIST grafiðine baktým hakkaten son dönem biraz düþmüþ. "yaw" dedim, "BIST'i yükseltenler katar lý 6-7 þeyh. Bunlarý akp getirdi, karþýlýðýnda epey kâr vaad etmiþ olmalý. akp de gidici göründüðüne göre, akp gitmeden bu katar lýlar satar gidermi.? Zaten yabancý payý en son %29 a kadar düþmüþtü ama o rakam göreceli. Yinede bir fikir veriyor. Yeni giren yerli yüzbinlerce insan var, onlara veriyor olmalýlar. Acaba katarlýlar malý verdikten sonra meydandan çekilirler ve BIST aþaðý gitmeye baþlar mý? O zaman borsada katliam olur."
Sonra aklýma geldi muhalefet kim.?
abd den emir alan bir grup parti denen þey. katar da abd uþaðý deðilmi.? fetullah BAE, suudi katiller, akp, mhp, iyi parti vb diðer partiler bunlarýn hepsi abd nin çocuðu deðilmi?
Evet. O zaman katarlýlar yeni gelen muhalefetlede anlaþýr TR de kalmaya devam ederler. Dedim. Buda bir ihtimal.
Sonra da düþündüklerimi yazmadým çünki para piyasalarýný geçen Mart dan beridir ciddi takip etmiyorum, milleti yanýltmayayým dedim.
ONS 'a baktým, çýkýþa geçmiþ. Aralýkta bu çýkýþa baþlasaydý 2022 ons tahminim tuttu sayacaktým.
2022 nükleer dünya savaþýnýn fidelerinin ekildiði yýl olabilir.
Haberler arada kaynýyor ama ülkeler birer birer saf seçiyorlar ve seçtikleri saf ile tatbikatlar yapýyorlar. Epey bir þekillendi ve silahlanma yarýþý korkunç hýzla ilerliyor. Ülkeler silaha hücum ettiler. abd cayýr cayýr silah satýyor. Ukrayna savaþýndan beridir yüzlerce milyar dolarlýk sipariþ aldý. Ýstedikleri buysa elde ettiler. Ama dünya savaþý istiyorlarmýydý.? Sadece silah satmak istiyorlar ise o dereceyi geçmek üzereyiz.
Çin taiwan konusunda geri çekilmiyor ve Rusya daha fazla sýkýþýrsa nükleer kullanmaktan çekinmez.
Yavaþ yavaþ ilerliyor ama ilerliyor. Yüzlerce uçak, tank ve binlerce iha sipariþi veren ülkeler tonla.
Neden alýyorlar.?
Dünya savaþý çýkarsa diye.
Yaw dünya savaþý çýkarsa yüzde yüz nükleer savaþ olur ve tank uçak iha hiçbir iþe yaramaz. Sadece düðmelere basýp binlerce füzeyi geliþmiþ ülkeler birbirlerine gönderecekler. Ayrýca bizim gibi topraklarýnda abd nin nükleer füzelerini taþýyanlarada gönderirler herhalde. Nükleer füzeler uçuþacak hepsi o. O füzelerin radyasyonu da rüzgarla tüm dünyaya yayýlacak. Geliþmiþ ülkeler ve nükleer bomba yiyen ülkeler yok olacak, diðer ülkeler de ise gelecek nesiller sakat doðacak. Birtek himalaya daðlarýnda yaþayanlar saðlýklý kalacak. Oda belki.
Nerden girdim nereye gittim.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri