Sayfa 219/472 İlkİlk ... 119169209217218219220221229269319 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 1,745 - 1,752 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Baştan beri 4a lıysanız %99 oranında evet tutuyor.
    Doğru bilgi...

Mesela benim 2000 öncesi %99 oranında 4c olduğundan aylık bağlanma oranım 6.5 puan daha düşük hesaplandı...Ama 4a-b iseniz maaşınız sistemdekiyle max 40 tl farklı olur....

2.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Uzun lafın kısası, 2022 senesinde Eyt'yi çıkarmayarak bizi ömür boyu daha düşük maaşa mahkum ettiler.
    Sayın hocam, şimdi sizin hesap formüllerine benim kafam basmadı

%kaç kayıp var şu anda ?

Bir de bu kayıp ömür boyu olacak, bileşik büyüme ile hesapladığımız zaman baya bir para olur sanırım.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku

%kaç kayıp var şu anda ?

Bir de bu kayıp ömür boyu olacak, bileşik büyüme ile hesapladığımız zaman baya bir para olur sanırım.
    Hesapladığım doğruysa %16,4 civarı artış var
    Son düzenleme : human01; 18-01-2023 saat: 18:27.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku

%kaç kayıp var şu anda ?

Siz %30 zam yerine %16-17 zam almış oldunuz. %13-14 kaybınız oldu.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5. 5 600 lira ile selam

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by M3RT85 Yazıyı Oku
    Burada bir adaletsizlik yok. Adam işe girerken kuralı koymuşsun. Herşeye para bulan sayın devletimiz hakedene de hakkını vermelidir. Ha bireysel bazda benim tarz düşünen kişilerin vicdanlarında (hazineye getireceği uzun vadeli ekstra yük açısından) bir rahatsızlık oluşturabilir ama herkesi de memnun edemezsin. Ben memnunsuzluğum ile kalırım. Hakkı olan hakkını almıştır.
    diferansiyel fark 1 gun ancak o 1 gunu alsa alttakı obur gunude alacak..bu hiç bitmeyecek ..diferansiyel fark hep 1 gün
    Eğer diferansiyel olmasaydı tüm tekerlekler aynı hızda dönecek, aracın dönüşü zorlaşacak hatta şasi ya da aks kırılacaktı. Diferansiyel bu durumu kontrol eden ve tekerleklere duruma göre güç ileten mekanik dişli sistemidir.

7. Maaş hesaplama uygulamasındaki verileri eskiden beri excelle kaydediyorum.

2022 Ocak ta SSK emekli zammı %25 iken, maaş artışım %45 olmuş. Yani o zaman bu hesaplama yôntemi lehimize işlemiş.
    2021 Aralık ta emekli olan 2022 Ocak ta emekli olana göre ciddi zarar etmiş.

EYT liyim, yapacak birşey yok.

Ama anlamadığım senelerdir bu konuları takip ederim. Daha önce kimsenin bu konuda uyarıda bulunduğunu hatırlamıyorum.
    Bu konu yalnızca EYT liler ile ilgili değil.

8. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 219/472 İlkİlk ... 119169209217218219220221229269319 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •