Sayfa 161/250 İlkİlk ... 61111151159160161162163171211 ... SonSon
Arama sonucu : 1995 madde; 1,281 - 1,288 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

1. Ben haberin KAP'a düştüğü günün sabahında tabandan yukarı bir tepki hareketi verince % 6.50-7.00 civarı ekside iken sattım. Son 3 ayda ODAS'tan al-satlar dahil elde ettiğim kârın (tam net hesapalayamasam da) %70'ine yakınını en son bu düşüş hareketiyle geri vermiş durumdayım. ODAS'tan çıktığım meblağ ile gidip başka bir hisse aldım. Tek hisse ile devam ediyor olsam muhtemelen canım daha çok acırdı. Ama yaptığım tercihin kısa vadede doğru olduğunu düşünüyorum. Uzun vadede ne olur kestirmek hayli zor. Sonuçta hukuken şirket haklı da olabilir, ama bu tip davalar ya da cezalar ya da ceza ihtimalleri, ya da başka şirketlerde başka şeyler de olabilir (üretimi geçici durdurmak gibi) piyasa fiyatını olumsuz etkiliyor. Ya geri basıyor fiyat epey bir süre, ya da piyasa çıkış durumunda ise ona ayak uyduramıyor. Bazen vaktinde kol kesmek daha büyük hasarlardan kurtarabiliyor insanı. Eskiden zararına satış yapmama inadı yüzünden çokça fırsat kaçırdığım için uzunca bir süredir taşıdığım herhangi bir hissede bu tip negatif etki yapabilecek şeyler çıktığında hemen aksiyon almayı ve daha fazla hasardan korunmayı tercih ediyorum.

ODAS için kendimizce değerleme yaptığımızda o anki mevcut bilançoları ve mevcut durumları baz alarak yapıyoruz. Bu tür cezalar ya da ceza ihtimalleri (hukuktan geri dönecek olma ihtimali olsa dahi) hisse hakkındaki değerleme mantığını değiştirmemize sebep oluyor. Oldukça ucuz bulduğunuz bir hissenin kârlarının önemli bir kısmının traşlanacak olması eski değerlemeleri çöp ediyor haliyle. Ortada şirket tarafından suistimal varsa ve bundan dolayı yatırımcı madur olmuşsa şirkete tazminat davaları açılabilir. Eğer öyle bir durum yoksa, zaten düştüğü sertlikte geri de çıkabilir. İlk düşüş endeks geneli bir düşüş olduğu ve haber akabinde hızlı değişiklik yaptığım ve yerine aldığım hisse kaybımın bir kısmını telafi ettiği ve diğer hisselerim de endeksteki düşüşün bir kısmını telafi ettiği için kaybım portföyümde yüzdesel olarak çok da canımı sıkmayacak boyutta. Ama dediğim gibi tek hissede olmuş olsam ve üstüme bu haber çıksa ve beklemeyi tercih etsem durum hayli negatif olabilirdi psikolojik açıdan. Kalan arkadaşlara sabır ve olayı olabildiğince detaylı incelemelerini öneriyorum. Herşey gönlünüzce olur inşallah.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2023 yılı için Dünya borsalarında ve Bistte yabancıların ön plana alacakları sektörler

...

3. 1.2 milyar geri ödeme yapacaksa 2023 bilançosundan bu rakamı kırpınca ancak 1.5 milyar kar gelebilir 2022 ye göre elektrik fiyatları en tepeyi gördü bana göre 2023 de stabil gitse şu anki hisse fiyatı 10 12 fk diyebiliriz altın işi yada yeni yatırım haberi gelmedikçe şirketin 1 senesi çöpe gitti ov UV kömür santralinden elektrik üretmek sıkıntıydı zaten Yunus Şahin en son odaş yorumu çok isabetli bir kaç yıla piyasa üretim olarak yenilebilir enerjiyi ye dönecek dogalgaz ve fosil yakıtla üretim yapanlar dışarda bırakılabilir alımda şirket yeni aksiyon almalı bu riske karşın truzim hamlesi geldi ama yetersiz yenilenebilir enerjiye yatırımda geç kalmamalı şirkete olan bakış açısı negatife döndü herkes tarafından şirket hissesine sahip çıkmalı geri alım yaparak ytd

Bu haberin ardından 40 şirketin 11 milyar TL'yi geri ödeyeceği öğrenilmişti.

peki, bu para 40 şirkete nasıl ve neye göre dağıtılacak,ODAŞ a ne kadar düşecek,,,

bilgi varmı,, paylaşan olursa sevinirim
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by radyolog Yazıyı Oku
    Bu haberin ardından 40 şirketin 11 milyar TL'yi geri ödeyeceği öğrenilmişti.

peki, bu para 40 şirkete nasıl ve neye göre dağıtılacak,ODAŞ a ne kadar düşecek,,,

bilgi varmı,, paylaşan olursa sevinirim
    benim bildiğim bir açıklama yok....

tam da iyi bilançolar açıklarken geldi bu açıklama....

Alıntı Originally Posted by azaz Yazıyı Oku
    benim bildiğim bir açıklama yok....

tam da iyi bilançolar açıklarken geldi bu açıklama....
    çalıştığım aracı kuruma sordum. araştırma departmanına soracaklar..gelen bilgiyi paylaşırım..

elinize sağlık sn azaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by radyolog Yazıyı Oku
    çalıştığım aracı kuruma sordum. araştırma departmanına soracaklar..gelen bilgiyi paylaşırım..

elinize sağlık sn azaz
    bilgiyi bizimle de paylaşırsanız, faydalı olur....

şu ceza işi çok bi şey değilse eğer, bi kaşık suda fırtına kopardılar demek oluyor....
    nasıl bir cezaymış acaba ki, bilançoların önüne geçti....

tacirler araştırma bölümünden gelen cevap...noktasına dokunmadan aktarıyorum

Merhaba,

EPDK şirket isimlerini ayrı ayrı açıklamadı. 40 şirket soruşturma kapsamında ve faiziyle beraber 11 milyar TL’yi aşan bir tutar söz konusu.

AKSEN, KAP’ta iletilmiş her hangi bir geri ödeme talimatı veya soruşturma bildirimi bulunmadığını bildirdi.

ODAS “EPİAŞ, EPDK'nın yönlendirmesiyle ilgili Usul ve Esaslar'daki değişikliği, temel hak ve hukuk kurallarının aksine geriye dönük olarak işletmek istemektedir. EPDK bu durumu 13 Ocak 2023 tarihli yazısıyla tarafımıza bildirmiştir†olarak açıklamada bulundu

Sayfa 161/250 İlkİlk ... 61111151159160161162163171211 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •