Sayfa 721/1002 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,761 - 5,768 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam o yetmez. bol bol kitap okuman şart. özellikle de ali perşembe ve peter lynch. letgoda bile satıyorlar, bazı belediye kütüphanelerinde bile var. bu işte disiplin yoksa para yok. diyelim o gün yemyeşil bir ekran var, sen tekniğin söylediği rakam gelmedikçe al tuşuna basmadan durabilecekmisin bütün mesele bu. onun için de tekniği öğrenmek zorundasın. kitaplar şart da ona ilave youtube da bir sürü ücretsiz eğitim videosu var meksa yatırımınkiler iyidir.
    yetmez tabi de zararları çıkarabilirsem hisse piyasasına pek bulaşacağımı sanmıyorum, bu iş sağlam psikoloji istiyor o da ben de yok anlaşılan, sadece fon olarak alabilirim bundan sonra, kalan parayla eurobond veya kira getiren bir gayrimenkul alıp yatayım diyorum, tabi onların da riski yok değil ama başka seçenek yok, diğer türlü ya faizde kalıp parayı eriteceğiz ya da borsada.

2. işin kötüsü artık abd tarafından bir çıkış gelir diyerek yabancı fonlara giriyoruz ama o tarafın da çıktığı çıkacağı yok, bir ileri bir geri, saçma sapan bir ortam oldu iyice.

3.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    yetmez tabi de zararları çıkarabilirsem hisse piyasasına pek bulaşacağımı sanmıyorum, bu iş sağlam psikoloji istiyor o da ben de yok anlaşılan, sadece fon olarak alabilirim bundan sonra, kalan parayla eurobond veya kira getiren bir gayrimenkul alıp yatayım diyorum, tabi onların da riski yok değil ama başka seçenek yok, diğer türlü ya faizde kalıp parayı eriteceğiz ya da borsada.
    Fazla panik gördüm sizi, iyi firmaları ucuz aldığınız konusunda eminseniz asla panik yapmayın. Bu dönemleri hepimiz yaşadık elimde 3 TL den Sasa, 200 TL'den egeen, 2 TL den Hektaş vardı. Bu şirketlere çok güvenerek aldım am panik ile satmıştım. Şimdi çok pişmanım elimde olsaydı emekliydim.

4.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    hocam 3 seçenek var önünde, ya al-satçılık için en az 2 yılını ciddi şekilde ayırıp (günde 2 saat civarı) üniversite iktisat bölümü tahsili dengi bilgi öğreneceksin(tıp okumadan doktor olunmaz), ya hiç farketmeden aynı anda herşeyden karışık sepet yapıp uygulamayı silip ekrana bakmadan yıllarca bekleyeceksin, ya da faiz yapacaksın. 4. bir seçenek yok. yok banka/aracı kurum brokerlerine danışmak, yok telegram gruplarına üye olmak, yok bloom ekonomistlerine göre yatırım yapmak, birine bile kulak verirsen bittiğin andır. sen bence bu son saydıklarımı yapıyorsun. evet ben borsa kapısı'nı takip ediyorum ama kendi bilgi süzgecimden geçiriyorum ona kefil olacak kadar uzun süredir tanımıyorum.

5. Bugün yoğurt aldım, gene zam gelmiş.
    Şunu düşündüm, yoğurt fiyatı düşerse bist'te düşer.
    Yoğurt fiyatı artarken neden ereğli düşsün.

Ne kadar enflasyon, o kadar bist.
    Bu gidişle enflasyonun da sonu gelmeyeceğine göre, parayı korumanın tek yolu bist.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bugün yoğurt aldım, gene zam gelmiş.
    Şunu düşündüm, yoğurt fiyatı düşerse bist'te düşer.
    Yoğurt fiyatı artarken neden ereğli düşsün.

Ne kadar enflasyon, o kadar bist.
    Bu gidişle enflasyonun da sonu gelmeyeceğine göre, parayı korumanın tek yolu bist.
    bana enflasyon yavaşladı gibi geliyor. migros homojenize yoğurt 20 liraydı 60 lira oldu ama bist de 1500 puandı 5500 oldu. ikisi de 3 kat gitti. ekmek de 1,5 liradan 5 lira oldu. seçime kadar 4500-6000 arası gidip gelebilir. seçimden sonra yükseliş devam eder gibi benim senaryom.

7. Fiyatlar artarken enflasyon oranı işte böyle düşecek

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...dusecek/680714

2023 enflasyon öngörüsü ile ilgili konunun uzmanlarından Alaattin Aktaştan güzel bir köşe yazısı.

Bu arada 2023ten sonra 2024 yılında da seçim yapılacak, enflasyon hesaplamaları şaşabilir.

Saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bana enflasyon yavaşladı gibi geliyor. migros homojenize yoğurt 20 liraydı 60 lira oldu ama bist de 1500 puandı 5500 oldu. ikisi de 3 kat gitti. ekmek de 1,5 liradan 5 lira oldu. seçime kadar 4500-6000 arası gidip gelebilir. seçimden sonra yükseliş devam eder gibi benim senaryom.
    Mecbur yavaşlayacak, böyle sürdürülemez zaten.
    %150'den %50'ye falan düşsek bayram edeceğiz. Ama şu ortamda ciddi düşüş çok zor.
    Kim seçilirse seçilsin 2024 mahalli idareler seçimini de kaybetmek istemeyeceğinden populist politikalara devam edecektir.O yüzden ciddi bir değişim beklemiyorum.

Sayfa 721/1002 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •