ZFB bu gün 2.84 düþüþle 1,5 sene önceki fiyatýna gelmiþ , kendilerine bu yolda baþarýlar dilerim
ZFB bu gün 2.84 düþüþle 1,5 sene önceki fiyatýna gelmiþ , kendilerine bu yolda baþarýlar dilerim
ABD vadelilere bakýlýrsa NASDAQ bugünde düþecek gibi kýsa vade bir þeyler alsam mý almasam mý karar veremedim
valla hocam önyargý kavramýný insanlar hep karýþtýrýr. baþýna gelmiþ bizzat tecrübe ettiðin veya en azýndan kendi gözlerinle gördüðün birþeyse o önyargý deðildir tecrübedir ona sýkýca sarýl, tuzukuru sosyete takýmýnýn yadýrgamasýna falan da aldýrma. ama kulaktan dolma bir bilgiyse misal biri sana teknik analiz yaramaz dediði için öyle düþünmeye baþlamýþsan önyargýdýr. doðru bu iþ herkeste iþe yaramýyor ama ben çok faydasýný gördüm. çok ince hesaplar yapýp ekim baþýnda borsaya ful girmem iyi kazanmam bu sayede.
hem kararsýz kaldým yazmýþtýn, yani o halde benim alým satým kriterim ne olmalý diye planlamak gerek. ben de temel göstergelere mesafeliyim misal. temel göstergeler harikayken borsalar zaten zirvededir alýnmaz. temel göstergeler batýksa diptir fýrsattýr.
Dostum doðru bildiðin yolda yürü , borsa da yeni birisi deðilim 9 sene oldu , herkesin doðrusu kendine diyeyim
teknik benim için bazý kiþilerin para kazanmak için icat ettikleri bir þey olarak anlamý var , trend harici formasyon falan sahtekarlýðýn dik alasýdýr
böyle düþünüyorum , bu düþüncemin temellerini burada yazmanýn da anlamý yok
Teknik analiz hareketli ortalamadýr.
hareketli ortalma her insanda bilinçaltý bir faaliyettir. eðer bilinçaltýný kullanma kararýný zekaya verirsen zarar yazarsýn akla verirsen kar yazarsýn.
halk pazarýna gidip domates alacaksan, önce domatesin kalitesi hakkýnda TEMEL (temel analiz)bilgin olmalýdýr. Daha sonra bu kalitedeki domatesi en ucuz alma (pazarý gezerek)TEKNÝÐÝ (teknik analiz)ni kullanmalýsýn.
Konu kýsaca bu.
Yer Ýmleri