Sayfa 860/1312 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,873 - 6,880 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Elde fazlalik olan evi satip, projeden ev almak mantikli midir sizce? Ya da pasa pasa dolar / euro /altin alip, fiyatlarin döviz bazinda düsmesini beklemek mi?

Evi kiraya vermek simdilik secenek degil gibi. Borsa yatirimi da düsünmüyorum onun icin ayirdigim ayri bir bütce var (son 1 haftadir keske olmasaydi dedirtiyor tabi )

Alıntı Originally Posted by veridis quo Yazıyı Oku
    Elde fazlalik olan evi satip, projeden ev almak mantikli midir sizce? Ya da pasa pasa dolar / euro /altin alip, fiyatlarin döviz bazinda düsmesini beklemek mi?

Evi kiraya vermek simdilik secenek degil gibi. Borsa yatirimi da düsünmüyorum onun icin ayirdigim ayri bir bütce var (son 1 haftadir keske olmasaydi dedirtiyor tabi )
    Üzerindeki evi satıp kredi ile yeni ev alamazsın bence
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Uygun fiyatlıyı tanımlarsanız olabilir. Size uygun olan bize uygun olmayabilir
    Istanbulda 4.5 milyondan düşük yer bulamadım 3m civarında olabilir uygun değil ama ev sahibi olmayacağız bu gidişle

4.  Alıntı Originally Posted by veridis quo Yazıyı Oku
    Elde fazlalik olan evi satip, projeden ev almak mantikli midir sizce? Ya da pasa pasa dolar / euro /altin alip, fiyatlarin döviz bazinda düsmesini beklemek mi?

başka birinin adına alabilir

5. Gayrimenkul almak için seçim sonrası beklemek mantıklı olası kur sokunda birikimi olan döviz altın peşinden yüksek faiz de değerlendirilip bu sırada ev fiyatları Yatay seyretse bile 2, 3 yılda %30-40 enflasyon da döviz bazında eski yerlerine zamanla gelecektir. Kur un yükselmesi her şartta olası. Kur un önüne geçmek için de faizleri yükselmesi kaçınılmaz yüksek faiz de gayrimenkul yüzüne bakan olmaz. 94 krizi benzeri seçim sonrası olası ytd.

6.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    Istanbulda 4.5 milyondan düşük yer bulamadım 3m civarında olabilir uygun değil ama ev sahibi olmayacağız bu gidişle
    İstanbulun göbeğindeki semtimde 2 milyonun altında depreme dayanıklı ev dolu.

Sizi eleştirmiyorum yanlış anlamayın, herkesin hedeflediği bir yaşam standardı vardır, daha altına düşmek istemeyebilir.

Ben sadece "Ev alamıyoruz fiyatlar uçmuş" diyen kesimin tamamını fakir fukara zanneden, bu durum üzerinden ev sahiplerine laf çakmaya çalışan, "nolacak bu zavallı insanların hali" propagandası yapan tiplere kılım.

Benim kiracım da "bizim nesil bu gidişle ev sahibi olamayacak" diyordu, fakat arabası benimkinden daha yeni.

Her ev alamayan mağdur değil, gariban değil, aç değil, fakir değil yani.
    Herkes bütçesinin uyduğu evi değil, hayalindeki evi istiyor. Yeri gelmişken bunu belirtmek istedim.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    İstanbulun göbeğindeki semtimde 2 milyonun altında depreme dayanıklı ev dolu.

Sizi eleştirmiyorum yanlış anlamayın, herkesin hedeflediği bir yaşam standardı vardır, daha altına düşmek istemeyebilir.

Ben sadece "Ev alamıyoruz fiyatlar uçmuş" diyen kesimin tamamını fakir fukara zanneden, bu durum üzerinden ev sahiplerine laf çakmaya çalışan, "nolacak bu zavallı insanların hali" propagandası yapan tiplere kılım.

Benim kiracım da "bizim nesil bu gidişle ev sahibi olamayacak" diyordu, fakat arabası benimkinden daha yeni.

Her ev alamayan mağdur değil, gariban değil, aç değil, fakir değil yani.
    Herkes bütçesinin uyduğu evi değil, hayalindeki evi istiyor. Yeri gelmişken bunu belirtmek istedim.
    Aynı fikirdeyim. Benim oturduğum sitede 4 milyona ev alınabilir sanki..3+1 145 m2...Çekmeköyde, metro durağı 100 mt ötede...Bana da bu pahalı gelmiyor...Bence gayet makul fiyatlar.

Anadolu'da benzer bir evi 1,5 milyona da alabilirsin. Yahu orta halli bir araba, ikinci el, 5 yaşında filan...zaten bir milyon olmuş...iyi durumda ikinci el bir evin 1,5 milyon olması bana çok normal geliyor.

Yani herkes 5 milyon üzeri-sıfır evlere mi bakıyor anlamıyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. İstanbul sınırları içerisinde sarı sitede 1.5 milyon aşağısında olan 3+1 ilan sayısı 1800 civarı.
    2+1 ilan sayısı 10.800 civarı.
    Uygun fiyatlı ev yok değil, var aslında.
    Dyozun dediği gibi herkesin hayalindeki evin peşinde.

Sayfa 860/1312 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •