Sayfa 344/651 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444 ... SonSon
Arama sonucu : 5207 madde; 2,745 - 2,752 arası.

Konu: HALKB - Halkbank

1. Underlying ana trend hala çıkış yönündedir. Öte yandan mevcut para piyasası ve yerel makro ekonomi ortamında borsanın alternatifi hala yok. El mahkum borsa. Bir de borsaya yeni gelen bir kaç milyon yeni katılımcı var, haliyle bunların ceplerinin boşaltılması gerekiyor. 5700 ü görüp %15-20 gibi satış yiyen 100 endeks 2023 de 7000 - 8000 aralığına çıkar diye düşünüyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. BİST'te şu anki yabancı yüzdesi artık kemikleşmiş orana tekabül ediyor bana göre. Çıkmak isteyen tüm yabancılar halihazırda satıp çıktı diye düşünüyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. 2011 yılında o zamanki adıyla imkb100 55binli seviyelerdeyki bu da 11 lira civarındaydı. yıl oldu 2023, şimdiki adıyla bist100 oldu 520bin yani 5200, bu zıkkım olmuş 10,84. Yani tam 10 kat erimiş bist100'e göre. Bist100ün lokomotif hisseleri en az 10a, bazıları 20ye katlamış bu aynı yerinde saydı. bu şekilde negatif ayrışmaya devam ederse bist700bin 800bine yani şimdiki rakamlarla 7-8bine gelirse bu anca 16-17 civarına gelir sonra sert bi düzeltme de hop geri 10 lira. 10 yıl önceki döviz fiyatını ve 10 yıl boyunca paranın taşıma maliyetini (mevduat faizi, enflasyon) baz alırsak hepimize çok çok geçmiş olsun. Çok spekülatif ve manipülasyona açık bi hisse. Yok Abd anayasa mahkemesi yok Abd istinaf mahkemesi vs gibi haberlerle sürekli yukardan yeni kurbanlar ekleniyor bu hisseye. Bu hisseden ümidim günden güne yok olmaktadır. Burada olumsuz yazanlara en çok ben kızardım ama gün geçtikçe haklılıkları ortaya çıkıyor. Kamu bankalarının hedefi kar etmek değildir diyen zihniyetler tarafından yönetilen bir banka hissesinden olumlu bişeyler beklemek hayalcilik olur zaten. Zorla zararına döviz sattırılan ve ticari zarar yazan bi banka yıllık 10 milyar kar edebiliyorsa elinizi öpüp başınıza koyun. Diğer özel bankaların yıllık 40-50 milyarlık karlarını görünce kıskanmamak mümkün değil. Zamanında fiyatı bunun yarısı seviyesinde olan Garan yaklaşık 3e katladı bunu. Sırf dolar 19 lirayı geçmesin diye zararına döviz sattırılıyor bu lanetlenmiş hisseye. diğer özel bankalar endeksle birlikte uyumlu yükselir düşer en azından yıllık temettüleri vs var, bunda temettü de yok. Bist %3 yükselir bu sadece %1 yükselir. Bist sadece %1 düşerken bu en az %2 %3 düşer. Bunun betası sadece düşüşlerde işe yarıyor yükselişlerde odun gibi kalas gibi seyrediyor sadece. Abd elindeki bu mahkeme sopasını kolay kolay teslim etmeyecektir. Çok uzun bir süre daha bu belirsizlik sürecektir diye tahmin ediyorum. Gözümü kapatıp borsadan rast gele başka bir hisse seçseydim şimdiye çok güzel kar ederdim. Ama hayattaki en büyük hatam bu hisseye bulaşmam oldu. saçımı sakalımı ağarttı bu hisse, zararım o kadar büyük ki hisse en az 40-50 lira olursa zararım çıkar ama buna benim ömrüm yetmez. hisseye bulaştıgımda zaza abiydim şimdi oldum zaza dayı. Allah hepimize sabır versin işimiz zor değil çok zor. Arkadaşlar bu yazdıklarım hiçkimseyi olumlu veya olumsuz etkilemesin. Ben bu işi bilen birisi olsaydım zaten bu hissede ne işim vardı. Sadece sıradan bir yatırımcı olarak içimdekileri dökmek sizlerle dertleşmek istedim. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Son düzenleme : zazadayı; 27-01-2023 saat: 21:11.

4. Keşke bu hafta sonunu seçmeseydin.

QUOTE=zazadayı;6293391]2011 yılında o zamanki adıyla imkb100 55binli seviyelerdeyki bu da 11 lira civarındaydı. yıl oldu 2023, şimdiki adıyla bist100 oldu 520bin yani 5200, bu zıkkım olmuş 10,84. Yani tam 10 kat erimiş bist100'e göre. Bist100ün lokomotif hisseleri en az 10a, bazıları 20ye katlamış bu aynı yerinde saydı. bu şekilde negatif ayrışmaya devam ederse bist700bin 800bine yani şimdiki rakamlarla 7-8bine gelirse bu anca 16-17 civarına gelir sonra sert bi düzeltme de hop geri 10 lira. 10 yıl önceki döviz fiyatını ve 10 yıl boyunca paranın taşıma maliyetini (mevduat faizi, enflasyon) baz alırsak hepimize çok çok geçmiş olsun. Çok spekülatif ve manipülasyona açık bi hisse. Yok Abd anayasa mahkemesi yok Abd istinaf mahkemesi vs gibi haberlerle sürekli yukardan yeni kurbanlar ekleniyor bu hisseye. Bu hisseden ümidim günden güne yok olmaktadır. Burada olumsuz yazanlara en çok ben kızardım ama gün geçtikçe haklılıkları ortaya çıkıyor. Kamu bankalarının hedefi kar etmek değildir diyen zihniyetler tarafından yönetilen bir banka hissesinden olumlu bişeyler beklemek hayalcilik olur zaten. Zorla zararına döviz sattırılan ve ticari zarar yazan bi banka yıllık 10 milyar kar edebiliyorsa elinizi öpüp başınıza koyun. Diğer özel bankaların yıllık 40-50 milyarlık karlarını görünce kıskanmamak mümkün değil. Zamanında fiyatı bunun yarısı seviyesinde olan Garan yaklaşık 3e katladı bunu. Sırf dolar 19 lirayı geçmesin diye zararına döviz sattırılıyor bu lanetlenmiş hisseye. diğer özel bankalar endeksle birlikte uyumlu yükselir düşer en azından yıllık temettüleri vs var, bunda temettü de yok. Bist %3 yükselir bu sadece %1 yükselir. Bist sadece %1 düşerken bu en az %2 %3 düşer. Bunun betası sadece düşüşlerde işe yarıyor yükselişlerde odun gibi kalas gibi seyrediyor sadece. Abd elindeki bu mahkeme sopasını kolay kolay teslim etmeyecektir. Çok uzun bir süre daha bu belirsizlik sürecektir diye tahmin ediyorum. Gözümü kapatıp borsadan rast gele başka bir hisse seçseydim şimdiye çok güzel kar ederdim. Ama hayattaki en büyük hatam bu hisseye bulaşmam oldu. saçımı sakalımı ağarttı bu hisse, zararım o kadar büyük ki hisse en az 40-50 lira olursa zararım çıkar ama buna benim ömrüm yetmez. hisseye bulaştıgımda zaza abiydim şimdi oldum zaza dayı. Allah hepimize sabır versin işimiz zor değil çok zor. Arkadaşlar bu yazdıklarım hiçkimseyi olumlu veya olumsuz etkilemesin. Ben bu işi bilen birisi olsaydım zaten bu hissede ne işim vardı. Sadece sıradan bir yatırımcı olarak içimdekileri dökmek sizlerle dertleşmek istedim. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.[/QUOTE]

Alıntı Originally Posted by zazadayı Yazıyı Oku
    2011 yılında o zamanki adıyla imkb100 55binli seviyelerdeyki bu da 11 lira civarındaydı. yıl oldu 2023, şimdiki adıyla bist100 oldu 520bin yani 5200, bu zıkkım olmuş 10,84. Yani tam 10 kat erimiş bist100'e göre. Bist100ün lokomotif hisseleri en az 10a, bazıları 20ye katlamış bu aynı yerinde saydı. bu şekilde negatif ayrışmaya devam ederse bist700bin 800bine yani şimdiki rakamlarla 7-8bine gelirse bu anca 16-17 civarına gelir sonra sert bi düzeltme de hop geri 10 lira. 10 yıl önceki döviz fiyatını ve 10 yıl boyunca paranın taşıma maliyetini (mevduat faizi, enflasyon) baz alırsak hepimize çok çok geçmiş olsun. Çok spekülatif ve manipülasyona açık bi hisse. Yok Abd anayasa mahkemesi yok Abd istinaf mahkemesi vs gibi haberlerle sürekli yukardan yeni kurbanlar ekleniyor bu hisseye. Bu hisseden ümidim günden güne yok olmaktadır. Burada olumsuz yazanlara en çok ben kızardım ama gün geçtikçe haklılıkları ortaya çıkıyor. Kamu bankalarının hedefi kar etmek değildir diyen zihniyetler tarafından yönetilen bir banka hissesinden olumlu bişeyler beklemek hayalcilik olur zaten. Zorla zararına döviz sattırılan ve ticari zarar yazan bi banka yıllık 10 milyar kar edebiliyorsa elinizi öpüp başınıza koyun. Diğer özel bankaların yıllık 40-50 milyarlık karlarını görünce kıskanmamak mümkün değil. Zamanında fiyatı bunun yarısı seviyesinde olan Garan yaklaşık 3e katladı bunu. Sırf dolar 19 lirayı geçmesin diye zararına döviz sattırılıyor bu lanetlenmiş hisseye. diğer özel bankalar endeksle birlikte uyumlu yükselir düşer en azından yıllık temettüleri vs var, bunda temettü de yok. Bist %3 yükselir bu sadece %1 yükselir. Bist sadece %1 düşerken bu en az %2 %3 düşer. Bunun betası sadece düşüşlerde işe yarıyor yükselişlerde odun gibi kalas gibi seyrediyor sadece. Abd elindeki bu mahkeme sopasını kolay kolay teslim etmeyecektir. Çok uzun bir süre daha bu belirsizlik sürecektir diye tahmin ediyorum. Gözümü kapatıp borsadan rast gele başka bir hisse seçseydim şimdiye çok güzel kar ederdim. Ama hayattaki en büyük hatam bu hisseye bulaşmam oldu. saçımı sakalımı ağarttı bu hisse, zararım o kadar büyük ki hisse en az 40-50 lira olursa zararım çıkar ama buna benim ömrüm yetmez. hisseye bulaştıgımda zaza abiydim şimdi oldum zaza dayı. Allah hepimize sabır versin işimiz zor değil çok zor. Arkadaşlar bu yazdıklarım hiçkimseyi olumlu veya olumsuz etkilemesin. Ben bu işi bilen birisi olsaydım zaten bu hissede ne işim vardı. Sadece sıradan bir yatırımcı olarak içimdekileri dökmek sizlerle dertleşmek istedim. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    zazadayı çok geçmiş olsun
    nihayet beni anlayan daha doğrusu hisseyi tanıyan biri çıktı
    ben pandeminin başında aldım bu hisseyi 2,5 yıl taşıdım
    kusura bakmayın kendimi aptal gibi hissediyorum(kendi hissiyatım kimse üstüne almasın)
    siz benden çok daha önce girmissiniz herhalde taşıma maliyetini 50 lira çıkardığınıza göre
    umarım bir gün zararınızı çıkarırsınız
    aynen katılıyorum size gözüm kapalı bir hisse almış olsaydım(batık şirketler dediğimiz gözaltı dahil onlar bile kaç katı gitti)
    herhalde ihya olmuştum
    kamu bankası dedik devletimiz sahip çıkar ezdirmez dedik bizi yabancı bir devlet yargılayamaz dedik
    devletin tepesindekilerin ağızlarını bıçak açmadı banka yönetimi kar amacı gütmüyoruz dedi amme hizmeti yaptılar hisssedarları dışındaki herkese
    yani sizi çok iyi anlıyorum inan çok kızgınım kendim için değil devletine güvenen bu bankanın hissedarlarına bunları reva gördükleri için
    olumsuz yazılarım için kusura bakmayın ama bu hisse için artık zerre olumlu düşünemem söylenecek çok şey var ama içimde kalsın

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu haber pozitif biradere gelsin TH
    birader benim ingilizcem yok 3,5 diyorsa doğrudur tebrik ederim

7. Güzel dileklerde bulunan, derdimi empati yaparak anlayabilen tüm yatırımcı arkadaşlarıma öncelikle teşekkür ediyorum, inşallah en kısa sürede kurtuluruz bu adi karaktersiz kağıttan. Bist100deki birçok hisse her yıl düzenli temettü verip yatırımcısının maliyetini sürekli aşağı çekip yatırımcısına kazandırırken bu lanet kağıt da her yıl düzenli olarak tahsisli sermaye artırımı kazığı sokmaktadır bizlere. Sermayesi önce 1250 idi sonra 2500 oldu sonra 5000 oldu. Yani hisse temel rasyolarda F/K bazında 4 kat daha pahalı hale geldi. Yetmiyormuş gibi yine yakında yüklü bir tahsisli kazığı daha sokacaklar. 20000 civarı bi rakam telafuz ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yani fiyatı sabit kalsa bile F/K bazında şimdiki seviyesinden 4-5 kat daha pahalı hale gelecek. Ne güzel F/K'sı 5 lere düştü diye sevinirken yine 10lu 15li belkide 20li rakamlara çıkacak F/K ve son 10 yılda borsadan 10 kat negatif ayrışarak 10,84 lira seviyesine gelen halkb için bu rakam bile çok pahalı bi seviye olacak. Ya yıllık karı en az 30-40 milyara çıkması gerekecek (ki yönetildiği zihniyete bakarsak ve bitmesi çok zor olan o kadar soruna bakarsak imkansız) ya da hisse 6-7 lira seviyelerine tekrar gelecek F/K'nın normalleşmesi için. Temettüyü bizlere çok görüyorsunuz anladık da her yıl her yıl bu tahsisli kazığı nedir arkadaş ya ? İnsan hatalı bir seçim yaptı (bu hisseye bulaşarak) diye bunun hatasını bi ömür mü çeker arkadaş ya !! YTD

8.  Alıntı Originally Posted by zazadayı Yazıyı Oku
    Allah hepimize sabır versin işimiz zor değil çok zor. Arkadaşlar bu yazdıklarım hiçkimseyi olumlu veya olumsuz etkilemesin. Ben bu işi bilen birisi olsaydım zaten bu hissede ne işim vardı. Sadece sıradan bir yatırımcı olarak içimdekileri dökmek sizlerle dertleşmek istedim. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Kisa vade bakmissiniz, 50 sene once bu bankaya 80 milyon lira yatrian bir adamin parasi su an 200 liraya dusmus durumda, 400 de 1 ine yani... kalani devlete bagis olarak gitti
    Bu bir yatirim araci degil, devletin jeton yutan dolandiricilik makinesi
    Kisaca Ciftlikbank a yatirim yap Bu tahtaya yatirim yapma kardesim
    Kisacasi bu banka surekli yok fiyattan tahsisli yaptigi surece Karadelik
    Cikip birisinin kendisini yakmasi lazim ki belki haberlere filan konu olur da gercek ortaya cikar
    burasi Turkiye baska cozumu yok

Sayfa 344/651 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •