Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
portföyün %20 kadarı orada ama fon tarafına hiç bakmıyorum artık, insanın iyice morali bozuluyor, hisse fonlara her gün azar azar alış veriyorum şimdilik, hisseler tarafını da kapatıyorum ne alış ne satış yaparım bugünden sonra.
4.600 hatta 4.400 seviyelerinden bahsediyorlar, gelir mi gelmez mi bilmem ama endeks 1 düşse hisseler 3 düşüyor, eski yerlerine seçimden önce mi gelirler sonra mı, ne kadar bekleriz bakalım.
üstad o konuyu doğru anlamak önemli. acemiler düşüş seçim sabahına kadar sürer sandıklar açıldımı da yükseliş başlar o gün dipten alırım beklendisinde, ama işler böyle yürümez. önemli olan temel analizdeki siyasi seçim sürecini değil teknik analizdeki dibi kollamaktır. bist100'de şu an 4k teknik dip durumunda. bu 4k misal 1 nisanda geldi dalman gerekir.(baktın 4200'lerde oyalanıyor ordan dal üçe beşe bakma) çünkü endeks oraya kadar seçimi fiyatlarken o dip anından itibaren seçim sonrasını fiyatlamaya başlar ve artık seçim sonucu o yükselişi hiç etkilemez. ha o dip hiç gelmezse seçim sonrasını bekle, baktın piyasalar sonucu güzel karşıladı herhangi bir yerden gir.