4700 diyecektiniz
aslında öyle satış için çok geç kaldım, gitmezse kalan kısmıyla yola devam ederim tabi eldeki fonlar portföye göre çok az kalmış olur ama çıkış için de şimdilik bir neden göremiyorum, arada bir tepki çıkışları gelecek olsa da genel durum bana umut vermiyor, tabi seçimden önce çok düşmesini de istemezler herhalde. 5700 olursa bu kez ne var ne yok satar arkama bakmam![]()
orası da doğru, zaten endeks düşerken 2-3 katı düşüyorlar, çıkarken genelde sabit kalıyorlar, elimdeki hisselere bakıyorum da ilk aldığım yerlerinden %35-40 aşağıdalar, düşüşlerde azar azar alarak ortalamalarını düşürdüm buna rağmen hepsi %20-25 zararda.
endeks 5700 olsa bile bu yan hisselerin o kadar çıkacağını sanmıyorum, tabi o zaman ki duruma göre değişir, belki en az zararda olanları satarım belki de hepsi için uzun vadeli beklerim.
hepsini satmak? tamam seçim öncesi ordan yükselişe devam etmemesi büyük ihtimal de..peki bi senaryo yapalım, o sabah gene reyizin aklına birden din geldi, seçim de yaklaşıyor muhafazakar kesim show görmek istiyor, bankaları son anda hatırlayıp biz faize 9 derken siz nasıl 30 verirsiniz kafirler diye gürlerse en fazla 12 verebilirsiniz lan derse nolacak? 8000'den dalarım acımam diyorsun: ) çayır gibi yemyeşil bist dururken 12 faizi kim çekecek: )
seçimden sonrasını kestirmek çok zor, şimdikiyle devam edeceksek farkı senaryo olur, yenisi gelirse farklı olur herhalde, en kötüsü de seçimden sonra bir karışıklık çıkarsa çok daha farklı olur.
düşüşün nedeni faizler değil sanki, zaten uzun zamandır kimse politika faizini takmıyordu tabi bu ay biraz daha yükseldi orası ayrı da, biste hisse olarak dalmam kesinlikle, olursa fon şeklinde en fazla yüzde %20-30 arası, bir o kadar da yabancı fon olur, kalanı seçimden önce cds yükselirse eurobond yaparım herhalde, bir yaştan sonra bu stres çekilmiyor![]()
Yer İmleri