Bu ekonomi yönetimi değişmezse yatırım fonlarıma son vereceğim (özellikle de döviz bazlı yatırım fonlarına)
Neredeyse 3 yıldır tuttuğum yabancı borsalarda yatırım yapan fonlarım vardı üzülerek sonlandırmak zorunda kalacağım...
En büyük nedeni piyasada oluşan ikili kur düzenidir.
---
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
nasdaq teknoloji endeksi çok fena - 3,20
AFT YAY GUH yarın çok üzecek.
Sn myfinans bence kuru baskılamak ve hatta kontrollü patikada yükseliş yapmak zorundalar. KKM yi gereğinden fazla uzattılar.
Bundan sonra hadi serbest bırakalım modunda gitsin diyeceklerini pek zannetmiyorum. Belki siz haklı çıkarsınız ama ben böyle düşünüyorum
O yüzden arbitraj fırsatı görmüyorum çünkü kazanmanın 1. numaralı kuralı kaybetmemektir.
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Aslında kkm'yi pek sorun olarak görmüyorum, nasıl olsa matbaa çalışıyor, basılır para ödenir kkm'ler.
Ama şu enflasyon ortamında gereğinden değerli TL ihracatı baltalayacaktır, kur baskılanırsa bu nasıl aşılır bilemiyorum. Benim kur üzerindeki baskı kalkacak düşüncemin ana sebebi yüksek enflasyon varken düşük kur uygulamasıyla ihracatın baltalanacağı, hatta turizm'in bile sekteye uğrayacağı tespiti.
Hatta şimdiden Türkiye çok pahallı algısı oluşmaya başlamış yurt dışı turizm şirketlerinde.
Tabi sizin dediğiniz de çok mantıklı, zira kur serbest bırakılırsa yaşayacağı patlama ile bir tur daha yüksek enflasyona sebebiyet verecektir.
Yani öyle bir döneme denk geldik ki, pandemisi, depremi, düşük faiz takıntısı vs. derken doğru yatırım yapabileni üstün insan olarak görmek lazım.
Yer İmleri