Sayfa 98/1009 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 777 - 784 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Ben Türkiye'de hiç çöküş beklemedim *periyodik* olarak yaşadım.

1994
    2001
    2009

KGF biter TGF çıkar yorumuna katılmıyorum, zira KGF türkiye cumhuriyetinin 2001 yılından beridir büyük bedeller ödeyerek oluşturduğu maliye politikasının harcanmasıdır. Yani elimizdeki son koz'un kullanılmasıdır.

Tabii ki bundan sonra TGF de çıkar AGF'de ama bunlar mutlaka periyodik olarak gerçekleşen çöküşleri öteleyici etki sağlamayabilir, sadece kuvvetlendirir.

Normal şartlarda 7-8 yılda bir sıkışma gerçekleşiyor, ancak bu sefer 2009 yılında maliye politikası gevşetilerek, 2013-2016 döneminde para politikası gevşetilerek, 2017 yılında da son kalan maliye politikası oyun alanı *aşırı* gevşetilerek tüm ihtiyatlar kullanılmıştır.

Bundan sonra kullanılabilecek bir alan kalmamıştır. Ya da başka bir deyişle her iki alanda da bundan sonraki zorlamalar misliyle reaksiyon oluşturma riskine sahiptir.

Umarım her zamankinden farklı seyrettiğini düşündüğüm bu olağanüstü basınç birikimini verilerle düzgün tarif edebilmişimdir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    2013 Haziran'da gezi olaylarından sonra düşen borsada düzeltilmiş fiyatları ile 1.25'ten soda (iş bankası'na ait bir sanayi şirketi) almıştım. Kısa bir sürede %40 yükselince daha aşağıdan tekrar alırım diye sattım ama aşağıdan alamadım. Ülke batacak diye burada okuyorduk çünkü.

Daha sonra 3.80'de tekrar aldım 1 seneye yakın yatay kaldı, sonra harekete tekrar başlayınca 4.20 civarlarından sattım çünkü ülke batacaktı, bu yükselişler balondu. Daha aşağıdan alırdık yine.

Daha sonra 5.55'ten tekrar aldım şu an 6.70 tl, artık satmaya niyetim yok. Kim ne konuşursa konuşsun.

Gezi olaylarından sonra 1.25'ten aldığım sodayı hiç satmasaydım bugün param 5.36 katına çıkmıştı. Üstelikte halen f/k'sı 7 buçuklarda ve çarpan olarak Bist30'un en ucuz sanayi şirketi. Yani balon bir fiyatlama da yok.

Bugün internette bir yazıya denk geldim, zengin insanların ortak özelliği nedir diye. Ticarette başarılı insanların hiçbiri karamsar insanlar ile arkadaşlık etmiyorlarmış.
    Ahhh ahh
    soda..
    2012 mayıs da dikkatimi çekti..

O zamanlar bir enerji firması mı kuruyordu neydi bişiler vardı..
    Bizim rahmetli peder kimya prof u idi..
    Soda nedir ne değildir bana 2 saat anlattı.
    O firmayıda biliyordu..
    Hemen al hiç durma zarar ettirmez uzun vade de dedi..

Aldık düştü falan sattık..

Bana hiç soda deme..

3. çölde suya hasret kalan adama ekmek versen yüzüne bakmaz . Ülkenin dolara ihtiyacı yoksa cana minnet. Yok dolar isteyen bedelini ödemek zorunda.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    çölde suya hasret kalan adama ekmek versen yüzüne bakmaz . Ülkenin dolara ihtiyacı yoksa cana minnet. Yok dolar isteyen bedelini ödemek zorunda.
    Dolar çok bu ülkede...

İsterseniz DTH lara bir bakın...

Devlet, hiçbir yük ve yükümlülük duymadan bizlere taşıtıyor dövizi...

DTH lardaki sirkülasyon yeter ona...

En azından yılın yarısını geçtik, MB döviz rezervleri eridi gitti. Hala bir şikayeti yok ülkenin.

5. Bu arada dolarda beklediğim senaryo şu şekilde..
    MACD bu halde iken dolar alınmaz normalde..
    Yok şu olacak mış Dolarlar kuruyacak mış Taş kemirecek mişiz
    Borsa son çıkışını yapıp birden bire gümm diye düşecekmiş..

Hikaye..

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    ZAR çözüldü şelale oldu..
    Dolar tl çözüldü..

Yellen güvercin olursa bu akşam Yarın 3.55 olur..

3.64 den kamyon yükü sattılar..Bu satıcı lar koca koca banka hazineleri bilmiyor da biz 2 grafikle herşey biliyoruz ve çözdük..

Dolar tutacaklar için günlük faizde ilerlemeleri daha makul olacaktır..
    Faiz kaybı olmasın diye elimiz satışa gidemiyor..

Çok açık söylim..3.6350 lerde biraz da buranın etkisi ile 3.70 ler mi acaba dedim..faiz den de vaz geçmek istemedim satamadım..

Şimdi ister al ister sat..

Bir kere daha bakıyoruz..

Sağlıcakla..
    ben alacam sattıklarımı (gerçi euro sattık) 3.58 kesmez ama 3.50'de alırım.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

7. gundi borsaya müdahale edelim.
    ben 100 lot tüpraş alsam kesin 90 bini boylar endeks.
    sen de 1000 lot garan alırsın oldu mu 80 bin.
    diğer arkadaşlar da katılırsa 60 bine kadar düşürürüz bizdeki bu şansla.
    neyse akşam yellen teyzemi dinleyeyim de dolar, faiz bunlarda para yok elindekini koruyamıyorsun.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

8. VTB Capital, Türk bankalarında özsermaye maliyeti görünümünün kötüleştiğini vurguladı
    Londra merkezli Rusya yatırım bankası VTB Capital analisti Akın Tüzün, kaleme aldığı bir raporda Türk bankalarında özsermaye maliyeti görünümünün -karlardaki olası iyileşmeye rağmen- yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle kötüleştiğini belirtti. Raporda, “kar realizasyonu zamanı” olduğu ifade edildi.
    VTB Capital altı Türk bankasında tavisyesini bir kademe indirdi. Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası ve Yapı Kredi tavsiyesini “tut”tan “sat”a çeken kurum, Vakıfbank ve Halkbank tavsiyesini “al”dan”tut”a indirdi.
    Türk bankalarında 12 aylık fiyat hedefini özsermaye maliyeti tahminleri nedeniyle ortalama yüzde 4 indiren VTB Capital'a göre marjinal kredi mevduat faiz farkı göstergesi “sat” sinyali veriyor.

Sayfa 98/1009 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •