Sayfa 114/1002 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 905 - 912 arası.

Konu: Viop XLVIII

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    AFAD, kimliklendirme yapılamayan cenazelerin 24 saat sonra defnedileceğini açıkladı.

kaç ölüm var asla bilinemeyecek...
    Eğer cenazelerin sahibi çıkamıyorsa çıkmasıda zor tanıyan kişilerde vefat etti ise ve de uzak bir akrabanın 24 saat içinde ulaşmasıda zor olduğuna göre yapılabilecek işlemler.
    -Cenazenin fotoğraf kaydını kesin alıp defin yerinide kesin kayıt altına alıp burayı da fotoğraflamak.
    -Bugünkü şartlarda çok zor ama olabilir ise Parmak izi ve DNA kaydını bile almak.
    İnşAllah toplu bir defin yapılmaz.

İlerideki çok problemler olabilir.Hukuki açıdan mirasçılar arasında.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

işlemler iptal olmaz. öyle bir ihtimal çok düşük.

bu tip olaylara aşırı tepki vermek piyasanın doğasında var. misal kapatıp haftaya pazartesi açılsaydı gene aynı şeyler olurdu.

doğru dürüst portföyde lot yakmadan %20 aşağı yapıştır gitsin.

beleşe kaos. adamlar bu işi yapmak için ne enstrümanlar kullanıyor. şimdi fırsat ayaklarına gelmiş. tepe tepe kullanırlar artık.
    audentes Fortuna iuvat

3. Yarin acilacak gibi duruyo borsa. Tekrar depo sarti ve aciga satis yasagiyla acilabilir yarin sanki..

SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
    vadeli-islem-ve-opsiyon-piyasasi-proseduru

https://www.borsaistanbul.com/files/...-proseduru.pdf
    Bear_Bull
    @BearBull26

5.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Eğer cenazelerin sahibi çıkamıyorsa çıkmasıda zor tanıyan kişilerde vefat etti ise ve de uzak bir akrabanın 24 saat içinde ulaşmasıda zor olduğuna göre yapılabilecek işlemler.
    -Cenazenin fotoğraf kaydını kesin alıp defin yerinide kesin kayıt altına alıp burayı da fotoğraflamak.
    -Bugünkü şartlarda çok zor ama olabilir ise Parmak izi ve DNA kaydını bile almak.
    İnşAllah toplu bir defin yapılmaz.

İlerideki çok problemler olabilir.Hukuki açıdan mirasçılar arasında.
    1999 depreminde enkazdan çıkan biri olarak canlı bir çok kez şahit olduğum olay.... çukur kepçe ile açılırdı kireçleme yapılır ve insanlar çukura atılırdı ...

6. Bir de çimentolara tedbir gelmiş. Elimde çimento yok. Almadım satmadım.

Çimentoya tedbir getirme zamanı değil.
    Adamın 10 tane hissesi var, 9 u zararda, bırak çimentodan kar etsin.
    Onu satar diğerlerine geçer.
    Çimento gider seramiği tetikler, o gider camı tetikler, o gider başka sektörü tetikler piyasa kendine gelir, panik dağılır.
    Elinde çimento, seramik olup kazanan adamın ne suçu var?

99 depreminde, de açıldığında Bolu çimento tavan açıldı, Diğer hisseler taban açıldı.
    2. seans 2. Tabandan döndü piyasa, belki Bolu çimentonun etkisi oldu piyasanın toplamasına.

Bu işin doğası bu işte.

Ben de ölsem benim ölümümle bir şirket, bir sektör yükselecekse gidin alın o şirketi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
    IMKB_Yonetmeligi.pdf

https://borsaistanbul.com/files/IMKB_Yonetmeligi.pdf

Borsanın Geçici Kapatılması
    Madde 26 - Olağan dışı menfi gelişmelerin meydana gelmesi halinde, Borsanın üç güne kadar
    kapatılmasına Borsa Başkanı yetkilidir.
    Borsa Yönetim Kurulunun talebi üzerine SPK tarafından onbeş güne kadar; SPK'nın talebi üzerine
    Bakan tarafından bir aya kadar; geçici olarak kapatılabilir.
    Borsanın bir aydan fazla süre ile geçici olarak kapatılmasına, Bakanlıkın teklifi üzerine Bakanlar
    Kurulu yetkilidir.
    Borsanın kapatılma nedenleri, kapatılma süreleri ve yeniden açılış tarihlerinin kamuoyuna
    duyurulmasına ilişkin esaslarla, Borsada vukubulabilecek ani ve anormal fiyat dalgalanmalarına
    müdahale edecek Borsa personeli ve bu müdahalenin esas ve usulleri Borsa Yönetim Kurulunca
    belirlenir.

Bir Menkul Kıymete Ait İşlemlerin Geçici Olarak Durdurulması
    Madde 25 - Borsa Başkanı, aşağıda yazılı durumlardan birinin varlığı halinde, ilgili menkul
    kıymetin seansını geçici olarak durdurabilir:
    a) Bir menkul kıymete ya da menkul kıymeti ihraç eden kuruluşa ilişkin, yatırımcıların kararlarını
    etkileyecek önemde bilgiler olduğunun ve/veya açıklama yapılacağının öğrenilmesi ve Borsa
    Yönetiminin bu bilgilerden Borsa üyelerinin ve yatırımcıların seans içinde haberdar edilmesini
    gerekli görmesi,
    b) Bir menkul kıymet için sağlıklı bir piyasa teşekkül etmesini önleyecek şekilde anormal fiyat
    ve/veya miktarda alım satım emirlerinin Borsaya intikal etmesi veya diğer unsurların ortaya
    çıkması.
    Borsa Başkanı, bir menkul kıymete ait borsa işlemlerini en fazla 7 gün için durdurabilir. 7 günü
    aşan süreler için Yönetim Kurulu karar verebilir.
    Bir menkul kıymetin Borsada işlem görmesinin geçici olarak durdurulması halinde, bu durum
    gerekçesiyle birlikte Borsa bülteninde ve Borsada duyurulur.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    Bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre %10 İla 15 oranında temettü dağıtmasına izin verilecek -Kaynaklar/Bloomberg HT
    Haber doğruysa borsayı ayağa kaldırır

Sayfa 114/1002 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •