Sayfa 189/1002 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: Viop XLVIII

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Rus,Japon vs..onlar islama bu ülkedeki militaristlerden çok daha dsaygılıdırlar.ve o sloganların ne anlama geldiğini ve kendileriyle ilgili olmadığımı bilirler..
    Arap baharında, İşid denilen yamyamyanların yaptıklarını izledilerse korkarlar....Şahsen ben Suriye'de yaptikları ile ilgili bir iki tane videosunu izleme hatasını yaptım...Halen unutamıyorum...
    Ve ben bile artık duyunca ürküyorum..

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    İnsan düşünmeden edemiyor..!
    TANRI'nın planı ne? Bu depremle ilgili..
    Bir kuş bile O'ndan izinsiz kanat çırpmayacağına göre...?

Ölümü mü hatırlatmak?
    Dünyevi mala mülke olan hırslarımızı mı sorgulatmak?
    Kaç mesaj ?
    ve geride kalan binlerce binlerce insandan tekrar O'na dua etmesini beklemek nasıl olacak?

Böyle acayip sorular,cevabı olmayan...
    Tanrıyı insanlar yarattı.

3. hele çocuklar çıkartılırken yapılması, daha bir travmatik olur. içlerinden sessizce söylemeleri en makbülü, ne bir alkış ne bir bağırış hiçbirşeyin olmaması gerekir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Benim düşüncem:

Deprem-hastalık vs. bunlar SEBEPTİR...YARATICI(EN BÜYÜK SENARİST) sana rol verir..o rolu en iyi oynaman önemlidir(görevini ifa etmen)..İstediği zamanda seni o filim(dünya hayatı) den çeker alır.İnsanı zigottan ,2 hücreden yaratana , bir şey diyemezsin.

ve buna göre ''sizi canlarınız-mallarınızdan artırmak-eksiltmekle imtihan edeceğiz'' ile İNANC test edilecektir..Peygamberler bile öldürülmüş,agacın kovuğunda içinde kesilmişlerdir..yani herkes bu sınava tabi...

Bu mantığa göre binlerce vefatın aynı mantığı yok..Kimisi günahlarına kefaret..belki kaçak yapan müteahhit ölmüş ve cezasını cekecek.Binlerce farklı olay var.. Ölen çocuk,zaten masum,direk ebedi cennetine girecektir.

TEVEKKÜL-KADER,tamamen farklı..sen ,bilimin,aklın tüm imkanlarını kullan en mükemmel evler yap...TÜM TEDBİRLERDEN SONRASI olanlar kaderin olur.Yoksa 2 ton yerine 1 ton demir kullan ..çökünce kader olmaz...cinayettir.

Kaleminizle masaya şöyle bir nokta koyun..işte biz o noktadan bin kat daha küçük zigot iken,ana rahminde karanlık... bu hale geldik..Her kademede bin secenek varken en doğrusu seçildi..ve insan yaratıldı...Buna inanıyorsam(zaten olan bir şey) her şeye inanırım...Mitokondrideki ALT YAPI,PARİS şehrinde yok...Mitokondri dediğimiz hücrenin pek çok parçasından biri..

Bu konular günlerce konuşulsa bile bir yere varılmaz..İNANÇ FELSEFESİ en karışık konu..

Bence direk sorgulayacağımız: mühendis,usta başı,belediye,bakanlık ve diğer tüm yetkililer...Ben senin sırtını kaşıyayım sen benimkini kaşı olayı..İMAR AFFINDAN başlayarak her yetkili sorumludur.

5. Bu işi ilahiyata niye bağlıyorsunuz planlar olan falan .. gerzek yöneticiler, iş bilmez bilime uzak idariciler ve açgözlü dangalaklikta yarışan ( ben dahil soyutlamiyorum) toplum var. Zemin yanlış, kentleşme yanlış, binalar yanlış sonunda da felaket. Ölü gömmeyi çok iyi bilen yöneticiler yerine bir kere de fizik kimya biyoloji, felsefe gibi pozitif bilimlere hakim yöneticileri seçelim onlar yönetsin bakalım sonuç ne olacak? Fay hatları ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmıyor . Gözlemlerim bu yönde. Enteresan ama yüzde yüz olduğuna inanıyorum. Zikiyor atıyor valla.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by aokan1973 Yazıyı Oku
    David hume ise şu sorularla irdeler konuyu:

"Tanrı kötülüğü engellemek istiyor da gücü mü yetmiyor?
    öyleyse o güçsüzdür.

Gücü yetiyor da kötülüğü önlemek mi istemiyor?
    öyleyse o iyi niyetli değildir.
    yaradıcının işi gücü yok sana özel veya milletine özel plan(kader) yazacak
    aynı afet japonyada olunca zero ölüm, sen de olunca yaradanın kalem oynatmasıyla yüz bin
    insan sormaya başlar yaradıcı mı kötü yoksa insanlar mı akılsız diye, kader olana senin verdiğin isimdir..

7.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Ülke içinden çıkılmaz sorunlar yumağı olmuş resmen, bistte yapılacak tek şey vardı, pazartesi öğleden sonra kapatmak. Ama öyle içiçe yanlış kararlar aldılarki, bundan sonra ne yapsalar yanlış olacak.
    Neden öğleden sonra, kapatılacaksa cuma gecesinden sonra yani Ptesi hiç açılmamış gibi kapatmak ve 3 ay borsayı hiç açmamak, bazıları diyorki işlemler iptal olmaz paralar hesaba geçildi, neden olmasın istenirse geri alınabilir paralar.
    Ölüm hariç her şeyin bir çözümü vardır.
    amaç çözüm üretmek değil, her yapılan işe sorun çıkartmak.
    Eminim şu an çoğu yatırımcının karmış zararmış umrunda değildir, orda insanlar öldü orda insanlar göçük altında aç susuz kaldı, orda insanlar yaralı, orda insanlar can pazarında kan ağlıyorken yok kapatılsın yok ipral edilsin yok niye iptal edildi yok çarşamba iptal edildiyse salı da iptal edilsin yok borsa açılsın yok kapansın... bu nedir yaa
    Az önce haber geldi arkadaşın kardeşi hastanede hayatını kaybetmiş, göçükten bi gün çıktı kurtarıldı diye sevinirken boğazları düğümlendi bir aile yok oldu, biraz empati lütfen, insan denilen varlık vicdan azabı hisseder, kapatın bu konuları bence yardıma odaklanalım, herkes bi haluk levent olsun.
    Kefenin cebi yok, o tarafa giderken hiçbir şey götüremeyeceksiniz.
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Arap baharında, İşid denilen yamyamyanların yaptıklarını izledilerse korkarlar....Şahsen ben Suriye'de yaptikları ile ilgili bir iki tane videosunu izleme hatasını yaptım...Halen unutamıyorum...
    Ve ben bile artık duyunca ürküyorum..
    Lyon'da ( Fransa ) arkadaşlarım kendi aralarında cafe'de işle ilgili konuşurlarken bir tanesi, hani bizde şaşırma ifadesi olarak Allah Allah dersin ya ... onu derken de hani böyle vurgulu çıkar ya ağzından... arkadaş bunu deyince yan masadaki iki kadın paniklemiş korkmuşlar.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 189/1002 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •