Sayfa 191/1002 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: Viop XLVIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Benim oğlan gece gündüz ders çalıştı.Sürekli denemeler-testler ,özel okul,Çocukluğunu yaşayamadı...LGS de mat. normalde neredeyse son tüm denemelerde full yaparken(en fazla bir boş)

Sınavda 2 tane işlem hatası ile ilk tercihine giremedi.Hatalar o kadar basit ki..anlık bir işlem hatası...

KADER bunun gibi..SEN elinden gelen tüm imkanları kullanmalısın..ne gerekiyorsa..BUNA RAGMEN ELİNDE OLMAYAN sebeplerle bazen istediğin olmaz..

Sen demirden çal,cimento eksik..denetleme yok..RÜŞVET,KAYIRMACA çok meşru-olagan hale gelmiş..3 kat yerine 10 kat yap..sonra bu kaderdir...bunu yapmak inanç ile de akıl ile de dalga geçmektir.

2. Güzel kardeşim haklısın, gerizekalılar, dangalaklari seçiyor onlar da bizi yonetiyor bu kadar net... Oraya buraya bakmaya gerek yok. Aklını kullanacaksin, kullanani da aşağılamayacaksın. Et yemeyen toplumlar gerizekalı olur. Evrim de buna göre şekillenmiş. Etciller otcullardan zekidir. Milleti ekmekle, hamur işiyle besliyorlar. Et yiyen, protein alan adam bunları seçmez protein beyni gelistir.
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Benim oğlan gece gündüz ders çalıştı.Sürekli denemeler-testler ,özel okul...vs...LGS de mat. normalde tüm denemelerde full yaparken

Sınavda 2 tane işlem hatası ile ilk tercihine giremedi.Hatalar o kadar basit ki..anlık bir işlem hatası...

KADER bunun gibi..SEN elinden gelen tüm imkanları kullanmalısın..ne gerekiyorsa..BUNA RAGMEN ELİNDE OLMAYAN sebeplerle bazen istediğin olmaz..

Sen demirden çal,cimento eksik..denetleme yok..3 kat yerine 10 kat yap..sonra bu kaderdir...bunu yapmak inanç ile de akıl ile de dalga geçmektir.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Sn bozkurt,
    15 gündür bistte işlem yapmıyorum kastınız buysa, Neden pztsi öğleden sonrasına gelince, felaketin farkında değilsindir, üstüne 2. deprem olmuştur, bu arada felaketin büyüklüğü farkedilir. Kapattım gitti dersin. İnanın bugün bunların hiç birini konuşmuyor olurduk, ama öyle çuvalladılarki, bundan sonra ne karar alırlarsa alsınlar b.ka saracak. Ha bişey olurmu olmaz, zaten ben yaptım oldu ile yönetilen bir ülke, 3 gün sonra herşey unutulur, bakın ölen binlerce insana üzülmeyi bıraktılar, bu kdr süre sonra kurtarılan 3-5 cana nasıl bayram ediyorlar.
    Velhasıl herşey unutulur. Baba bile 2. günde unutuluyor ölünce, 3. gün herkes güle oynaya.
    Yaşayanlar içinde bulunduğu ortama en hızlı uyum sağlayan varlık insandır.

4.  Alıntı Originally Posted by aokan1973 Yazıyı Oku
    Ben sadece ilahiyat felsefesi merceğinden bir bakış açısı sunmaya çalıştım. Yoksa sizle aynı düşünce yapısındayım esasen.

Bahsi geçen Hume 18. yüzyıl filozoflarından biri malumunuz.

Evrendeki kötülük ve acıyı açıklamak için tanrının varlığını veya yokluğunu değil, insanların Tanrı kavramını nasıl kullandıklarını ve bu kavramın anlamını tartışırdı. Tartışma aklıma onu getirdi ve küçük bir paylaşım yaptım.

Kusura bakmayın.
    Sonsuz iyiliğini bahşetmeden önce bizi imtihan ediyor..

Seni kafir, ne biçim sorular bunlar!

Milletin külliyesi diye yapılan sarayda deprem zedeli millet kalır mı

Çoğu sokakta yatıyor da

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    düşünsenize her şeye kadir bir varlık var lakin sizi ısrarla sınamak istiyor
    yahu zaten her şeye kadirsen sonucu biliyorsun neyini sınıyorsun, saçmalığın daniskası
    ben şuna benzetirim, program yapımcısı test için programını bilgisayara yükler
    iyi çalışmayınca da ekranı, klavyeyi kırar, bilgisayarın kabahati neyse, programcı Kadir sensin..!!
    Her şeye kadir varlık İşte bu yüzden cennetinden kovdu Adem ile Havvayı, sonsuzluğa ölümsüzlüğe yani cennete tekrar girebilmek için sınanıyoruz, inanan inanır inanmayan inanmaz. kimsenin inancını sorgulayamayız.
    Bazı üst akıl insanları daha doğrusu fakirleri bir bütün olarak yönlendirebilmek için dini aleti olarak kullanır, bu kişilere müsade etmeyin. Herkesin aklı var
    Hamdım Piştim Yandım

7.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Sonsuz iyiliğini bahşetmeden önce bizi imtihan ediyor..

Seni kafir, ne biçim sorular bunlar!
    bir şeyin sonucunu bilip hala test ediyorsan ya aklından şüphe edilir ya da kötü niyetlisindir
    kadir demek her şeye vakıf olacakları bilen demektir, bilmiyorsan da kendine Kadir abi dedirtmezsin
    sonucunu bildiğin şeyi imtihan etme gereği duyar mısınız, 50 katlı binadan atılan bardak sağlam kalır mı diye denenir mi..?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    düşünsenize her şeye kadir bir varlık var lakin sizi ısrarla sınamak istiyor
    yahu zaten her şeye kadirsen sonucu biliyorsun neyini sınıyorsun, saçmalığın daniskası
    ben şuna benzetirim, program yapımcısı test için programını bilgisayara yükler
    iyi çalışmayınca da ekranı, klavyeyi kırar, bilgisayarın kabahati neyse, programcı Kadir sensin..!!
    -Eğer seni dünyaya göndermeden cezalandırsaydı.SENİN benim günahım ne...neden beni cezalandırıyorsun ? deme hakkın olurdu.

''size bugünün(hesap günü) geleceğini söyleyen elçiler gelmedi mi'' ''evet geldi,ama biz yüz çevirdik...''

ayeti ve itirazın anlamlı olması için geleceği bildiği halde bu olmalıydı...

-İMTİHAN ŞU;Herşeyin ondan geldiğine olan inancın tam olması..3 bilgi düzeyi vardır..bilgi-görmek-hissetmek.

işte olayların sadece ondan geldiğini bilerek bu bilinçle poz. almak...ve en ağır koşullarda bunu hissetmek..

imtihan bu...

en basidinden PASCAL KUMARI gibi düşüşün...eğer milyarlarca insanın üzerinde ittifak ettiği AHİRET varsa. İnanan insanın kaybı yok...Meşru hayatın sağlığıma katkısı bile var..Ama ya..İBRAHİMİ DİNLERİN(HRİSTİYAN-MUSEVİLİK-İSLAM) dediği varsa...

Dini konuşlara girmek istemem ama inandığım inanc ile ilgili bazı soru,alaylı ifadeye cevap verme geregi duyuyorum...Ha 3o yıldır bununla ilgili her türlü soruyla karşılaştık..

Neyse...ikindi vakti yine tır yüklenecekmiş..gidelim bari ucundan da olsa tutalım..

Sayfa 191/1002 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •