Originally Posted by
tribal
Deprem zedekere çözüm bulmak çok zor. Ancak ispat etme şartı getirmeleri gerek adam hesabını o bölgede açmıştır başka şehirde yaşıyordur. Yada başka şehirde açıp o bölgede yaşıyordur ve gerçek magdurdur. Kiminin belki elinde yüklü çimento vardır kimisi nakittedir kimisi belkide cuma satıp stop yapmıştır. Viopu hesaba katmiyorum bile. Mesela benim hesap istanbul şubeden açıldı, şimdi kazakistandayim, İstanbul'da hiç yasamadim. Sap ile saman karışık. Zaten gerçek deprem zede oluota sağlam parayla oynuyorsa çoğu İstanbul şubelerde acıkmış hesaplardir diye düşünüyorum. Depremden zarar gördüğüne dair ispat isteseler ayrı bir skandal tartışma olur. Zaten o kişiler bu ispatı yapacak belgeleri su ortamda alamazlar alana kadar BIST zaten deprem fiyatlarının üstüne çıkar. Deprem zede borcasilari, depremzede oluota borsacı olmayanlardan daha çok konuşacaklar nerdeyse. Depremzedelerin mallarına coktuler konusunda anlayamıyorum. Adam malını satmadı satamadiki nasıl coksunler. Deprem sonrası mal aldılar ve ellerine mali verdiler desek o olmadı. Bordada depremzelerin mali yağmalandı zirvasi yapanlarda var, nasıl bir yağma oldu onuda anlamadım. Is tamamen depremi ve oradaki mağdurları istirmar edip cahilce ve sinsice kendi parasını düşünenlerden ibaret. Birde ekonomist uzman gibi görünüp, milletin hakkını savunuyirum ayağında olan takipçi ve popülerlik peşinde koşan bir tayfa var. Işin oluru olsda iptal etseler o iki günüde bunları görsek. Zaten birdacdusuyir diye SPK ya kan kusan bir kitle her geçen gün cogaliyordu. Son düşüşte bende büyük zarar ettim ve cuma akşamı lanet olsun diyip stop olmuştum. Depremle birlikte p.tesi ve sali tabanlara bile malsiz bekledim. Çarşamba tepkiye oynuyayim diyip long olmuştum 5 dakikada stop yazamadan %4-5 yedim. Neyseki işlemler iptal oldu. Şimdi borsa açılsa tepkiye bile oynamam. Önceden önce mala girip sonra şartlı stop yazıyordum şimdi bir pozisyina gireceksin önce stop emrini yazıp ondan sonra pozisyona gireceğim. Daha önce böyle birşey denememistim ama emeri ginderdirten sonra bile stopu girene kadar geç kalma durumu var.
Yer İmleri