Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5312 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. ben yahudileri severim ne de olsa hepimiz tek tanrılı dinlerimizi onlara borçluyuz.. e neden da.. geçeyim ki adam da samimi ateistim diyor neden geçeyim.... dürüst insanları severim abicim .

inancını söyle kendini gizleme sinsi olma hem hayır bende kutsallık bende diyip ,müslümanım diye miletin aaa....koyma hoşlandığım davranış bu ..doğrucu davut seviyede dürüstlüktür ...

benim kafada adamlar dürüst adamlardır .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    ben yahudileri severim ne de olsa hepimiz tek tanrılı dinlerimizi onlara borçluyuz.. e neden da.. geçeyim ki adam da samimi ateistim diyor neden geçeyim.... dürüst insanları severim abicim .

inancını söyle kendini gizleme sinsi olma hem hayır bende kutsallık bende diyip ,müslümanım diye miletin aaa....koyma hoşlandığım davranış bu ..doğrucu davut seviyede dürüstlüktür ...

ben mesela japon asilliyim ve dinim Şinto
    temettü ile dinin ne alakasi var, baglantiyi kuramadim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    ben mesela japon asilliyim ve dinim Şinto
    temettü ile dinin ne alakasi var, baglantiyi kuramadim
    forum yine nihat hatipoglu'na baglamis

Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    forum yine nihat hatipoglu'na baglamis
    Allah tektir hristiyan yada müslüman doğduğumuzda hristiyan yada siyah olabilirdik seçme şansımız yok.Ortak akıl Allah tektir ve kimsenin yargılamaması gerekir doğrusu budur.Benim oyum Türkiye işçi partisine barajı geçmesin önemli değil.

5.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    ben yahudileri severim ne de olsa hepimiz tek tanrılı dinlerimizi onlara borçluyuz.. e neden da.. geçeyim ki adam da samimi ateistim diyor neden geçeyim.... dürüst insanları severim abicim .

Forumun konusu değil ama; konu önemli olduğu için bir iki kelam etmek istedim. Kişinin inanç konusunu saklaması sinsilik veya dürüst olamama olarak değerlendirilmemeli. Aksine inanç insanın kendi içinde yaşadığı ve bireysel özgürlükler sınırı içinde olmalıdır.Bunu ifadeye zorlamak kişinin özgürlük alanına müdahaledir. Hele hele toplumda yaygın dinsel inanç dışında inancı olanlara bu zorlamayı yapmak iyi niyetli görülemez. Kişinin karakter özelliklerinin beğenilmemesi durumunda bile bu noktadan başlanması etik değildir. Demek ki, bu toplumda yaygın inancın dışında olanlara baskı var.(Ki var. Ben yaygın inanca mensup olmama rağmen,dini ritüelleri yerine getirip -getirmeme konusunda, İslami yaşama uyup-uymama konusunda, çocukluğumdan beri hep baskı hissettim. Diğer inanç sahiplerinin durumu daha vahim değilse o da Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'sının ilk dört maddesidir. Bir grubun İslami inancı yaşayamadığı konusunda yaptıkları haykırışlar,topluma egemen olma ve diğer insanlara daha fazla baskı kurma hevesidir gerçekte. Çünkü laik Türkiye Cumhuriyetinde insanların hakim inanç olan İslamı bireysel olarak yaşayamama gibi bir durum hiç bir zaman olmadı. Bu konuda karşı görüş belirtmek isteyenlere karşılık vermeyeceğim. Çünkü konu tartışılabilecek özellikte değil.) Ya da insanlar kendini bu konuda teşhir etmek istemiyor. Bunun da mutlaka bir sebebi olduğunu anlamak zor değil.
    Velhasıl bu durum cinsel tercihlerini saklama,niye saklıyorsun. Dürüst ol demek ile aynı.
    Bunu birilerini savunmak için değil, doğru yaşam alanları kurabilmek için yazıyorum. Yoksa parasal gücü büyük olan T.C. vatandaşlarının özgürlük sorunu yok. Sorun açlık ve yoksulluk sınırında yaşayanlarda.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •