Aklıma geldi bohçaci 1999 depreminde vardı o gün kim varsa tarihe gömdü. Yıl 2023 yine deprem oldu yancı olarak yine var. Muhtemelen akp yide gömecek. Adamdaki kaabiliyete bak. Yapıştığını gömüyor. Yakında kendisinide toprağa gömer bu seçimden sonra.
Deniz hocam bu sene geçen yılın enflasyonunu geçeriz diyor. TÜİK aynı haltı yerse heval kardeşim emeklinin durumu iyice berbat olacak.
bu dediginizi yapan çok...ben izmirde oturuyorum..ama işim manisanın turgutlu ilçesinde...turgutlu izmir merkeze 50 km ..manisa merkeze 35 km ...izmirde ev kiraları uçunca.. bostanlıda kirlar mesela 15bin den başlıyor...karı koca emekli ve çocukları artık yetşmiş ve evden ayrılmış...sadece iki kişi kalmış emekliler...15 bin tl ye evlerini kiraya veriyorlar...kendileri turgutluya taşınıyor...turgutlda 5bin tl ye sıfır 2+1 ev hemde iyi bir muhitte ev bulabiliyorsun...onlar bu tarafa kayıyor..yada çocukları kiracı ise..ornek eskiden 3500-4000 bin tlden krada oturuyorlardı..ev sahipleri 15 bin kira deyince anne baba evine yerleşti..anne baba turgutluya geldi..ve çocuk o 5000 kirayı ödüyor...turgutlunun avantajı şu...nufus 200 bin..devlet hastanesi turgutlunun neresinde olursanız olun 15 dk mesafede..ve daha rahat bir randevu avantajı var...pazar fiyatları izmirin neredeyse yarısı...evinizde elektrik su vs uafak tefek arıza oldugunda..ustayı kolundan tutup getirtebiliyorsun ve daha ucuza..büyük şehirde ufak tefek işler için ustalar gelmek istemiyor gelse bile çok yuksek paralar istiyor...burada yaşam daha kolay ve ucuz..ama sosyal hayat sıfır..aslında hafta sonu 50 km mesafe 40 dk içinde izmirde oluyorsun sosyalleşmek için rahatlıkla gidilebilir...ama ben gidiyormuyum ? hayır..eşim asla istemez..çünkü alsancakta oturuyorum...hanım spor salonuna gidiyor...evden cıkınca 20 metre sonra fuardasın..fuarda hergün 2 tur yuruyus yapıyor ..hava güzel oldugu zaman kamp sandalyemizi alıp kordonda çimlerde 2 şer tane bira içiyoruz..milletin bırakın şehrin degişik noktalarından gelenleri..uşaktan manisadan gelip yemek yedigi sosyalleştigi yerde oturuyorum..eşimi koluma takıp mustafabey bulvarına yürüyerek gidip içkimi içip ..hiç alkollu araba kullanmaya gerek kalmadan..tekrar evime dönebiliyorum..o yüzden eşim asla bu konfosru bırakmak istemez.. ama karabaglarda oturuyor olsaydım...yada çigli de ben olsaydım bende turgutluya taşınırdım...haa bundan 7-8 sene sonra 60 yaşımıza geldigimizde ..boyle bir konfora ihtiyacımız olacakmı...hayır.. onu o zaman düşünürüm ..ama birde soyle birşey var sn desideronun bahsettigi gibi..turgutluda komşuluk ilişkisi adı altında gereksiz bir samimiyet var..aslında iyi niyetli bir samimiyet degil bu...sadece neyiniz var ..nereye gidiyorsunuz..nasıl yaşıyorsunuz onun merakı..eger samimi olmayıp mesafe koymaya başlarsanız da hakkınızda iftirayaa varacak dedikodu kazanı başlıyor...
Bu arada iktidar değişikliği oldu diyelim. Şu ortamda çalışan ve emekliye nasıl bir iyileştirme yapabilir ki. Bu iş hortumları kapatmayla bitecek gibi değil. Eğer tam hazırlıklı büyük bir plan varsa bilmiyorum ama olsa bile onun içinde deprem yoktu.
Ege'de yaşayanlar çok avantajlı. Oradaki yetişenler antikansorojen bitkiler. Bence Türkiye nin cenneti ege. Bizde ana bana yurdu çölde ağaç gölgesi bulduk mu bayram ederiz orayı Cennet gibi görürüz.
Bir talan ülkesi depremde sadece katliam üretir.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...uretir-2053747
İlk depremin bilançosu 41156 mi şimdi guncellemiyecekler herhalde
Yer İmleri