Sayfa 912/1312 İlkİlk ... 4128128629029109119129139149229621012 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,289 - 7,296 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Deprem sonrası kiralık eve olan talebin artmasıyla neredeyse piyasada hiç kiralık kalmamasının mantığını anlıyorum (Depremi fırsata çevirme adiliğine girmiyorum) ama satılık ev sayısında da büyük bir artış var, bunu tam anlamıyorum.

- Depremde yıkılır korkusu ile mi evleri satışa koyuyorlar?
    - Depremzedelere evi kiralamak istemedikleri için mi evleri satışa koyuyorlar?

Piyasadaki sizin gözlemleriniz nedir?
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

2. eski yapıların fiyatı düşmesi lazım türkiye fay hattı üzerine kurulmuş evden yatırım aracı olmaz bunu deprem bir daha öne çıkardı

yeni yapılar bile fiyatları balon bence milyonluk evi olup kira ile alıp geçinirim diyenler depremde enkazın altında kaldı 1 tane evin olur anlarım kira için yatırım yapma akıl işi değil bu saatten sonra ytd..

3. herkes yazmış bende içimdekileri dökeyim.

söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.

yine de yazmadan olmaz.

öncelikle TR de ezelden beri siyasetin finansmanı emlak rantı ile sağlanır.

siyasi parti faaliyetlerini yürütmek inanılmaz bir insan ve mali kaynak gerektirir.

onlarca kiralık ofis, propaganda için kullanılması gereken binlerce insan, afiş reklam vs.

bu yüzden müteahhitler siyasi partilerin gayri resmi finansörüdür, işte imarsız arsa imara açılır ek kat verilir ve gelen rantın parti faaliyetinde kullanılır vs.

belediye dediğiniz yapıların neredeyse tek gücü bu imar işleridir, diğer kalan belediye işleri amiyane tabirle amelasyondur (çöp toplama, park bakımı yapımı, kanalizasyon işleri vb.)

o yüzden imar işlerini kutsalmışçasına takip ederler

bugün Kayseri Maraş vb. kentlerde halen 15 katlı binalar yapılıyor.

tamam şehri komple müstakil yapamazsın ama 15 kat ne alaka, koy iki opsiyon ya max 3 katlı müstakil olur ya da atıyorum 7 katlı.

kat olayı devreden çıksın, imar kalitesi içinde toki standartlarını şart koy, gelsin toki denetlesin.

isteyince çözüm hızlıca bulunur uygulaması vakit alır ayrı ama çözüm bile bulunmak istemiyor zira siyasi parti faliyetleri komple çöker.

4.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Deprem sonrası kiralık eve olan talebin artmasıyla neredeyse piyasada hiç kiralık kalmamasının mantığını anlıyorum (Depremi fırsata çevirme adiliğine girmiyorum) ama satılık ev sayısında da büyük bir artış var, bunu tam anlamıyorum.

Alıntı Originally Posted by e.yegen Yazıyı Oku
    eski yapıların fiyatı düşmesi lazım türkiye fay hattı üzerine kurulmuş evden yatırım aracı olmaz bunu deprem bir daha öne çıkardı

yeni yapılar bile fiyatları balon bence milyonluk evi olup kira ile alıp geçinirim diyenler depremde enkazın altında kaldı 1 tane evin olur anlarım kira için yatırım yapma akıl işi değil bu saatten sonra ytd..

Satılık konut sayısında gözle görülür artış olduğu doğru. Nedenleri arasında sn. e.yegen ' in belirttiği hususlarda var. Ama son 10 gündür emlakçı arkadaşların konuştuğu tek konu var '' İktidara yakın çevreler konutlarını satıyor dolara geçiyor. Öyle böyle değil çok kazanç olacakmış ...vb. '' şeklinde sohbetleri var. Oturduğum çevredeki satılık ilanlarını günlük takip ettiğimden 2-3 mal sahibiyle neden sattıkları hususunu konuştuğumda döviz alacaklarını söylediler.

Belki de bizim bilmemizi istemedikleri başka bir şey var, hedef şaşırtma yapıyorlardır. Onlar hangi saikle satarsa satsınlar , şahsen kafamdaki rakamlara gelen konut olursa hiç kaçırmam. 20 yılda 15 konut aldım- sattım. Hepsinde de çok iyi kazandığımı sanarak 1-2 yıl keyifle gezdim. Son 2 yılda ise sattığım konutların bazılarının fiyatlarını görünce aslında sermayemin yarısının eridiğini fark ettim. Bu nedenle fiyatların normal olmadığını düşünüyorum. Her şey anormal olunca zaten normal piyasa beklemek hata oluyor.

Yatırım tavsiyesi içermez. yatırım yapmadan yetkili uzmanlardan danışmanlık alınız.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Deprem sonrası kiralık eve olan talebin artmasıyla neredeyse piyasada hiç kiralık kalmamasının mantığını anlıyorum (Depremi fırsata çevirme adiliğine girmiyorum) ama satılık ev sayısında da büyük bir artış var, bunu tam anlamıyorum.

1 Yıkılır korkusu ile satış için uğraşanlar en ÇAKAL'ları
    2 Sanırım saçma sapan artışların kendileride farkında ki olayın sonu geldiğine karar verip daha fazlasına satamayacaklarını düşüncesi.
    +
    Bundan sonra yönetmelikler değişmek zorunda, yeni yükümlülüklerin ne getireceğini kim bilebilir!

6.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Satılık konut sayısında gözle görülür artış olduğu doğru. Nedenleri arasında sn. e.yegen ' in belirttiği hususlarda var. Ama son 10 gündür emlakçı arkadaşların konuştuğu tek konu var '' İktidara yakın çevreler konutlarını satıyor dolara geçiyor. Öyle böyle değil çok kazanç olacakmış ...vb. '' şeklinde sohbetleri var. Oturduğum çevredeki satılık ilanlarını günlük takip ettiğimden 2-3 mal sahibiyle neden sattıkları hususunu konuştuğumda döviz alacaklarını söylediler.

Belki de bizim bilmemizi istemedikleri başka bir şey var, hedef şaşırtma yapıyorlardır. Onlar hangi saikle satarsa satsınlar , şahsen kafamdaki rakamlara gelen konut olursa hiç kaçırmam. 20 yılda 15 konut aldım- sattım. Hepsinde de çok iyi kazandığımı sanarak 1-2 yıl keyifle gezdim. Son 2 yılda ise sattığım konutların bazılarının fiyatlarını görünce aslında sermayemin yarısının eridiğini fark ettim. Bu nedenle fiyatların normal olmadığını düşünüyorum. Her şey anormal olunca zaten normal piyasa beklemek hata oluyor.

Yatırım tavsiyesi içermez. yatırım yapmadan yetkili uzmanlardan danışmanlık alınız.
    ekonomi kkm doları eritmek için gayrımenkulu ve bısti şişirdiler şimdi sermaye tekrar dolara yöneliyor 2.bir develüasyon beklentisi var seçim sonrası ytd.

7.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku

Yorum serbest ise bende yapayım.
    Kredi musluğu kapandığı için satışlar azalmış olabilir. Satış azaldığı için stok birikmiştir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku

Futboldaki tabiri ben konuta uyarladım. Konut asla sadece konut değildir Konutun ekonomiye göründüğünden çok fazla etkisi var. Bunlardan biri de konutun refah etkisidir. Evinin değerinin 1 milyondan 5 milyona çıktığını gören kişi kendini zengin hisseder ve çok rahat harcama yapar ve ekonomi canlanır. Bu nedenle hükûmetler kriz dönemlerinde ev fiyatlarının yüksek kalmasını isterler. Tabii bu durum sürekli devam etmez.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 912/1312 İlkİlk ... 4128128629029109119129139149229621012 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •