Alıntı Originally Posted by radyologkadir Yazıyı Oku
az ama öz olan varant dostları gercekten aranızda uzun suredır varant pıyasasına yatırım yapıpta kazanan varmıdır?
stratejiniz nedir?
mesela ben 3 ay boyunca neredeyse sureklı kazandım ama 2 sene oncekı secımlerde neredeyse %90 nını kaybettım ....
demek ıstedıgım hep kazanmak degıl ama 1 sene boyunca varnt yatırımı yapıp parasını 3 e yakın katlayan yada en azından zararda olmayan ?
Tüm varant işlemleri mi excelde tablomda tutuyorum. Varantta bu güne kadar totalim hep artıda.Öte yandan zarar ettiğim işlemlerim de yok değil. Ancak varant çok profesyonel bir yatırım aracı. Analiz ve psikolojiyi limitlerine kadar zorlayan bir yatırım türü. Vegas gibi 10 kazandım, 10 u basayım derseniz muhtemelen bir yerde terse gelirsiniz. Hele TR gibi seanslar kapalıyken borsayı etkileyebilecek her türlü gelişme olabilen yerlerde sıkıntılıdır.
Kendi adıma yukarı trend yoksa varanta bulaşmam. Örneğin satım varantı hiç almam, petrol, döviz, endeks varantları almam. Çünkü analizlerini yapıp kestirim yapamıyorum. Bildiğim 1-2 hisse varantı dışında işlem yapmam. Piramit gibi kazandığım paranın çoğunu sağlama alıp kardan ayırdığım kısımla işlem yaparım vs vs...
Bilmeyene, psikolojisini yönetemeyene tavsiye etmem...