Hocam ykbnk 4.50 yanarsa anca alirsin garan 10 31 yakarsa alirsin isbankida 7 70 yakarsa alirsin suanda çünkü etkilesim fiyatlari ancak denk geliyo.
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam ykbnk 4.50 yanarsa anca alirsin garan 10 31 yakarsa alirsin isbankida 7 70 yakarsa alirsin suanda çünkü etkilesim fiyatlari ancak denk geliyo.
Onun haricinde vermez sana. Sahis atiyorum senin istedigin fiyatdan bile satamaz sat emri verdigindeki alici nerde bekliyosa ordan gider. Py otomatik olarak girer varant miktarini bunlarda degiskenlik gosterir elindeki miktara göre.
þimdi toparlayalým benim sattýðýmý py dýþýnda vatandaþ alabilir ( py kontrolünde ) yalnýz py eðer oraya alýþ emri girmemiþse bu doðrumu?
py elinde ne var ise ona göre oynar alýcý istediði kadar alamayabilir eðer satýcý sadece py ise. buda doðrumu?
borsadan yani hisse mantýðýndan biraz uzak gibi aslýnda çok uzak. tam olarak anlamýþmýyým üstad?
ayrýca seçmiþ olduðum varantlar sizce doðru varantlarmý?
birde hala alamamýþým2 saat oldu
Ykb 14 den sana iki tane bahþetmiþ :D soruna gelecek olursak senin sattýðýný atiyorum kademede hem py nin 100000 bini hemde benim 100000 binim var bekliyo sen satarsan oncelikle bana satarsin py almaz py ninki kalir atiyorum yukari ben yazdim sen alt kademeden alamiyosun hem pynin 100000 bini var hem benim pydekinden once benimkini almis olursun. Py alis satista o anki deðer olan miktari hep koyar. Spot deðer önemli varant fiyati için.
þimdi toparlayalým benim sattýðýmý py dýþýnda vatandaþ alabilir ( py kontrolünde ) yalnýz py eðer oraya alýþ emri girmemiþse bu doðrumu? evet vatandaþ alabilir ama kotasyon fiyatýysa o fiyat elinizde öreneðin 1,5 milyon adt var ve vatandaþ olan alýcý sadece 100000. Bu durumda 100.000 i vatandaþ alýrken 1.4 milyonu da py alýr.
Bugün bir varantta satýcý 0,37 maliyetli 1,5 milyon adet malýný 0,72 ortalama ile sattý. Ve alýcýnýn neredeyse %80 i py idi. Ayný þekilde bu vatandaþ bu 1,5 milyonunda %90 ýný da py den almýþtý bayram sonrasý ilk seans...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Tüm varant iþlemleri mi excelde tablomda tutuyorum. Varantta bu güne kadar totalim hep artýda.Öte yandan zarar ettiðim iþlemlerim de yok deðil. Ancak varant çok profesyonel bir yatýrým aracý. Analiz ve psikolojiyi limitlerine kadar zorlayan bir yatýrým türü. Vegas gibi 10 kazandým, 10 u basayým derseniz muhtemelen bir yerde terse gelirsiniz. Hele TR gibi seanslar kapalýyken borsayý etkileyebilecek her türlü geliþme olabilen yerlerde sýkýntýlýdýr.
Kendi adýma yukarý trend yoksa varanta bulaþmam. Örneðin satým varantý hiç almam, petrol, döviz, endeks varantlarý almam. Çünkü analizlerini yapýp kestirim yapamýyorum. Bildiðim 1-2 hisse varantý dýþýnda iþlem yapmam. Piramit gibi kazandýðým paranýn çoðunu saðlama alýp kardan ayýrdýðým kýsýmla iþlem yaparým vs vs...
Bilmeyene, psikolojisini yönetemeyene tavsiye etmem...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
offff offff bir daha offff bu ne yaaaa
ilk alýcý vatandaþ sonraki py. ok.
alýcý ne koyarsa aynýsý da py koyar. peki ama neden?
ben þimdi 0,20 - 0,21 fiyatýnda olan bir varantý kaçtan alabilirim? kaç adet alabilirim. ve diyelimki 0,20'den aldýk. 0,30 - 0,31 çalýþýyor ben bunu satmak istersem kaçtan satabilirim.
almak istediðim fiyatý ve adeti py'mi belirliyor yoksa yazdýðým fiyat eninde sonunda görürse alabilirmiyim?
not: elimde 1 adet 0,14 kuruþluk varant kaldý ne olacak þimdi?
akþam kapanýþ 18:00 deðilmi? 18:02'de emir verdim. bu emir gerçekleþmedi ve diðerleride gerçekleþmediði için iptal oldu deðilmi?
Yer Ýmleri