Sayfa 353/610 İlkİlk ... 253303343351352353354355363403453 ... SonSon
Arama sonucu : 4878 madde; 2,817 - 2,824 arası.

Konu: OZKGY - Özak GYO A.Ş.

b.yalı m2 satış fiyatı bellimi arkadaşlar bilançoyu inceleyen oldumu
    nasip....

Alıntı Originally Posted by linux Yazıyı Oku
    bu arada iş bankası tut pozisyonundan al a geçmiş ve 22 tl hedef vermiş tiyatro güzel, türkiyede hep öksüz olmuştur tiyatro, izleyerek ve sepete koyarak destek veriyorum bu tiyatral komediye
    1 yıl önce bürüt 55 m2 bahçeye bakan zemini binaya iş yapan birine 6 milyona sattıklarını yakınen biliyorum gösterilen satış takamları hakkında ciddi şüphelerim ve endişelerim var şimdilik şirkete zarar vermemek adına susuyorum...
    nasip....

3.  Alıntı Originally Posted by sakura Yazıyı Oku
    1 yıl önce bürüt 55 m2 bahçeye bakan zemini binaya iş yapan birine 6 milyona sattıklarını yakınen biliyorum gösterilen satış takamları hakkında ciddi şüphelerim ve endişelerim var şimdilik şirkete zarar vermemek adına susuyorum...
    Haklılık payın var ancak değerleme raporu önemli değil, önemli olan satılıp kaçtan bilançolarda yer aldığı
    ayrıca büyükyalı ticari alanlar bilançoda yer aldı 910 milyonluk değeriyle

4.  Alıntı Originally Posted by linux Yazıyı Oku
    Haklılık payın var ancak değerleme raporu önemli değil, önemli olan satılıp kaçtan bilançolarda yer aldığı
    neyse çok bilgi verdim, herşey ortada
    balçık heryerde, güneş ise sepetin olduğu yerde

Alıntı Originally Posted by linux Yazıyı Oku
    bende bilançoda kaçtan satıldığını sordum dostum avrupa ve amerikada vergiler daha makul ve para tek adrese yatıyor alavere dalavere yapmak çok zorlaştırılmış ülkemizdede acilen bu sisteme geçilmeli tahtasında bize bu sıkıntıları yaşatanlara güvenesim yok acıkcası deli gönül git bir daire al herşey ortaya çıksın rahatla demiyor değil hakkımız yeniliyorsa eğer bedenlerinde irin olsun...
    nasip....

Özak GYO (OZKGY, Sınırlı Pozitif): Özak GYO'nun 4Ç2022'deki net dönem karı (konsolide) yıllık %42,6 oranında artarak 3.138mn TL'ye çıkmıştır. Gerçeğe uygun değer değişikliğinden kaynaklanan gelir 2.251mn TL olmuştur. 4Ç2021'de bu kalemden 1.577mn TL gelir elde edilmişti. Şirket'in satış gelirleri 2022 yılının son çeyreğinde 696,2mn TL gerçekleşerek yıllık %23,4 oranında artarken, brüt kar 757,8mn TL ile yıllık %133,2 yükselmiştir. Diğer yandan, net finansman gelirleri %22,3 oranında artarak 150,9mn TL'ye çıkmıştır.

Dördüncü çeyrek karı sonrasında Şirket'in 2022'deki net dönem karı yıllık %229 oranında artarak 8.313mn TL'ye yükselmiştir.

Özak GYO <OZKGY TI> 4Ç22 Sonuçları
    Özak GYO 4Ç22’de 3.1 milyar TL konsolide net kar açıkladı. Piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Net kar yıllık %43 artış
    gösterirken, çeyreklik olarak ise %26 düşüş gösterdi. Şirket 4Ç22’de 2.2 milyar TL’lik gayrimenkul portföyü yeniden
    değerleme kazancı elde etti (3Ç22: 3.7 milyar TL). Toplam gelirler 696 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken (yıllık %23 artış)
    yavaşlayan konut gelirleri büyümenin sınırlı gerçekleşmesine neden oldu. Kira gelirleri ise toplam gelirleri yıllık bazda
    destekledi. VAFÖK 691 milyon TL seviyesine ulaşırken, yıllık %118 gibi güçlü artış kaydetti. Şirketin net nakit pozisyonu
    önceki çeyrekteki 1.7 milyar TL’den 1.5 milyar TL’ye düşüş gösterdi. Şirketin 700 milyon TL eşdeğerinde ABD Doları ve
    EURO uzun pozisyonu bulunmaktadır. Net nakit pozisyonu ve uzun döviz pozisyonu sayesinde şirket 4Ç22’de yaklaşık 160
    milyon TL net finansal gelir elde etti. Net aktif değer çeyreklik olarak %28 artış gösterdi. Hisse net aktif değerine göre %37
    iskonto ile işlem görmektedir. 2022 finansallarına göre %70 özkaynak karlılığı elde etmiştir ve 0.6x PD/DD ve 1.3x F/K
    çarpanları ile işlem görmektedir. Şirketin güçlü bilanço yapısını ve dengeli (hem konut satışları hem ticari kira gelirleri
    ve otel gelirleri kaynaklı) gelir modelini beğeniyoruz. 4Ç22 finansallarının hisse için etkisini sınırlı olumlu olarak
    değerlendiriyoruz.

üstteki ziraat yatırım, alttaki yapı kredi yorumudur

Sayfa 353/610 İlkİlk ... 253303343351352353354355363403453 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •