Sayfa 6938/7020 İlkİlk ... 593864386838688869286936693769386939694069486988 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 55,497 - 55,504 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Macar asilli Ingiliz yazar Arthur Koestler'in (Kösztler Artúr) olum yildonumu (1 Mart 1983)

“ Basinimiz ve egitim sistemimiz: sovenizm, militarizm, dogmatizm, konformizm ve cehalet ustune kurulu. Hukumetin keyfi yonetimi sinir tanimiyor, tarihte esi benzeri gorulmemis olcude sinirsiz; basin ozgurlugu, dusunce, ifade, seyahat ozgurlugu, sanki insan haklari beyannamesi yokmuscasina kisitli. “ Gun Ortasinda Karanlik

“ Our Press and our schools cultivate Chauvinism, militarism, dogmatism, conformism and ignorance. The arbitrary power of the Government is unlimited, and unexampled in history; freedom of the Press, of opinion and of movement are as thoroughly exterminated as though the proclamation of the Rights of Man had never been. ”

" Vaktiyle bir matematikci soyle demis: Cebir,tembel insanlarin bilimidir-x'in ne oldugu bilinmedigi halde, sanki biliyormus gibi islem yapilir.Bizim durumumuzda, x isimsiz yiginlari, halki temsil ediyor.Politika, x'in gercek anlamini bilmeden islemi surdurmek demektir. Tarih yaratmak ne ise, denklem icinde x'in esas anlamini bilmek tanimaktir. " Gun Ortasinda Karanlik

" A mathematician once said that algebra was the science for lazy people - one does not work out x, but operates with it as if one knew it. In our case, x stands for the anonymous masses, the people. Politics mean operating with this x without worrying about its actual nature. Making history is to recognize x for what it stands for in the equation. "

2. Ingiliz fizik profesoru Stephen Hawking, Zamanin Kisa Tarihi: Buyuk Patlamadan Karadeliklere ( A Brief History of Time: From the Big Bang to Black Holes ) kitabini 1 Mart 1988'de Londra'da Bantam Dell Publishing Group araciligiyla yayiMladi.

" Bir uctan bir uca yaklasik yuz bin isik yili uzunlugunda ve yavas yavas donen bir yildiz kumesinin icinde yasamaktayiz; sarmal kollarindaki yildizlar, kumenin ozegi etrafinda birkac yuz milyon yilda ancak bir kez donerler. Bizim gunesimiz sarmal kollardan bir tanesinin ic kenarina yakin, siradan, orta buyuklukte, sari renkte bir yildizdir. "

" We live in a galaxy that is about one hundred thousand light-years across and is slowly rotating; the stars in its spiral arms orbit around its center about once every several hundred million years. Our sun is just an ordinary, average-sized, yellow star, near the inner edge of one of the spiral arms. "

3. Fransiz yonetmen ve Fransiz Yeni Dalga hareketinin uyelerinden Alain Resnais'nin olum yildonumu ( 1 Mart 2014 )

Ben geldim.. Güne erken başladım.. İşlerimi bitirdim.. Şimdi de ruhani ve zihinsel gıdamı almaya geldim

Tarçınlı sütümle beraber

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Belcikali ressam Charles Baugniet'nin dogum yildonumu ( 27 Subat 1814 )

Spring's New Arrivals, 19th century

Zaman makinesi olsa keşke.. Bu dönemlere gidip böyle elbiseler giymeyi, balolarda dans etmeyi çok isterdim

Yaklasik 2200 calismasi bulunan ' Isigin Ressami ' ( Pintor de la luz ) Empresyonist Buyuk Ispanyol ressam Joaquín Sorolla y Bastida'nin dogum yildonumu ( 27 Subat 1863 )

Vendiendo melones, 1890 ( Museo Carmen Thyssen Málaga )

Ayamonte, 1919 ( Pesca del atún )

Çok güzel bir tarzı var.. Bayıldım resimlerine.. İçimi açtı resmen..

Ingiliz roman ve oyun yazari, sair Lawrence ( George ) Durrell’in dogum yildonumu ( 27 Subat 1912 )

Ask siper savasi gibi bir seydir, dusmanini goremezsin; ama orada oldugunu bilirsin; en iyisi basini siperden hic cikarmamaktir.
    Çok güldüm

Dogum Gunu Cocugu

" Bir zamanlar Kaliforniya, Meksika'ya, topraklari da meksikalilara aitti. Sonradan yalin yapildak bir suru acgozlu Amerikali kalkti, buraya akin etti. Oylesine topraga susamislardi ki, hemen caldilar topraklari. Sutter'in, Guerrero'nun topragini caldilar. Topragi kiraladilar, sonra ustune yattilar, anlasmayi bozdular, bu topraklar icin kavgalar, dovusler etti o gozupek, ac insanlar. Caldiklari topragi silahla korudular. Evler kurdular, ambarlar yaptilar, topragi altust edip ekinler ektiler. Butun bunlar onlarin maliydi. Bu sahiplenme de, mulkiyet demekti. Meksikalilar hem zayifti, hem de toktu. Karsi koyamadilar. Cunku onlar dunyada hicbir seyi, bu Amerikalilarin topragi istedigi kadar çok istemiyorlardi. Derken zamanla bu gocmenler gocmenlikten cikip mal sahibi sayildilar; cocuklari buyudu, onlar da toprak uzerinde cocuk sahibi oldular. Acliklari yok oldu. o iclerini kemiren, parcalayan toprak acligi yok oldu... " John Steinbeck, Gazap Uzumleri

Gazap Üzümleri..

Hem kitabını okudum hem filmini izledim..

Büyük Buhran dönemindeki insanların yaşadığı umutsuzluğu, sıkıntıyı, kederi iliklerime kadar hissetmiştim.. Tarif edilemez..

Sayfa 6938/7020 İlkİlk ... 593864386838688869286936693769386939694069486988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •