Tam hatýrlamýyorum ama sanýrým 3 - 4 yýl önceydi Cerrahpaþa ile çapanýn taþýnmasý hatta Ýstanbul ünv. uhdesinde tek týp fakültesi olarak birleþtirilmesi tartýþmalarý vardý. O zaman tüm hocalar ve öðrenciler gösteriler yaptý. Sonunda Cerrahpaþa üniversitesi adýyla yeni ünv. kuruldu avcýlar kampüsü yapýldý. Çapa içinde hasdal kýþlasýna yeni binalar baþladý, bitmek üzere.
hem çapa hem cerrahpaþa olduklarý yerde yeniden yapýlanmak istiyorlardý. Oysa mümkün deðil. Mevcut cerrahpaþa ulaþým, park sorunlarýyla çok kötü. Keþke hemen topkapý civarýndaki kamu arazileri tüketilmeden sýfýr binalar yapýlsaydý. Fýrsat kaçtý. Yeþilköy ATATÜRK havalimaný içindeki prefabrik hastaneye taþýnmalarý isabet olmuþ. Ancak , sanýrým uzun yýllar orada kalacaklardýr. Saðlýk Bakanlýðýnýn - ilçe hastanelerini kapatarak þehir hastanelerine zorunlu yönlerdirme - politikasý kapsamýnda bu depreme dayanma iþi cuk oturmuþ. Ýtiraz edenlere saðlam bir nedenleri olmuþ.
Çeliktepe'yi seviyorum ya.![]()
Kargaya yavrusu þahin görünür diyecekler, varsýn desinler.
Varoþluktan çýkma konusunda "karýnca hýzýyla" ilerliyor olsa da, zemin olarak çelikten bir tepe gibi.![]()
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMÝÞÝNÝ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
hatýrlayalým, salgýnda Avrupa da ne tür destekler yapýldý topyekün, þimdi büyük felaket geldi baþýmýza, hep birlikte, el ele altýndan kalkýlýr inþallah ancak geçim/barýnma sýkýntýsý için en baþta devlet desteði gerekmez mi? yani diyelim barýnma sorunu yaþayan vatandaþýn kaderini sizce ev sahipleri mi belirlemeli?Mi A2 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Internetten alintidir
tuzla’dan, avcýlar’dan örnek vereceðim, 1999 depreminde ayakta kalan binalarýn çoðu hasarlý ve aðýr hasarlýydý, içinden insan geçecek çatlaklar vardý çoðunda. çatlaklarý göz göre göre sývadýlar, 2-3 sene kimse kiralamadý, satýn almadý. þimdilik o binalarýn çoðu ayakta ve içinde hala insanlar oturuyor. çabuk unutuyoruz. depremden sonra maltepe’de, bostancý’da ev fiyatlarý üçte bire düþtüðü halde satýlmýyordu, daha geçen yýllarda bu otuz senelik evlerin hepsi milyonlu liralara satýldý. dedim ya çabuk unutuyoruz.
Anadolu yakasindaki arsalara inanilmaz talep var
Erenkoy gumrugu Tepeoren e tasindi hemen altina biyokimyasal tesisi kuruluyor. Tuzlanin hemen ustu bu. Birde ustune deprem soylentileri cikinca insanlar kendine arazi arayisina girince m2 fiyatlari 20 bine yaklasti
Benim arazi oraya uzak degil o yuzden fiyat artislari bizide etkiledi
Yer Ýmleri