Sayfa 892/1002 İlkİlk ... 392792842882890891892893894902942992 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,129 - 7,136 arası.

Konu: Viop XLVIII

1. elenktüğü depolamak dedim de, fikrim geldi.
    bu rüzigar türübünlerinin veya güneş çiftliklerinin fazlalık zamanındaki
    elektrüğünü, su tasaarrufu yapmak için kullanabiliriz.
    şöylekine,
    sistemde elektrünk üretimi fazla geldiğinde, yüklenecen su pompalarına,
    bu sayede nehirleri, akarsuları, bentlere, baraclara geri pompalayacan.
    sonra oradan gerektiğinde tekrar elektrünk üretecen. veya sulayacan.
    böylece, güneş panelleri ve rüzügarlar, full kapasite çalışacak.
    suyumuz da baranclarda biirikecek.
    bak fikir benim, kimse kapmasın. asdasds.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2. Seçimlere 2 ay var hala RTE aday mı değil mi o bile belli değil ülkemizin ismi Belirizlik Cumhuriyeti mi nedir bu ya , her gün deprem her gün vukuat !

3. Elektirk depolamada değişik yöntemler var, Türkiye'de başlamış, ucuz satte baraja tekrar elektirk üretmek için aşağıdan su pompalanıyormuş.

En son büyük kum silolarında ısıyı saklayıp sonra kullanma üzerine bir kaç örnek gördüm ama yurt dışında.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    Seçimlere 2 ay var hala RTE aday mı değil mi o bile belli değil ülkemizin ismi Belirizlik Cumhuriyeti mi nedir bu ya , her gün deprem her gün vukuat !
    memlekette okuma yazma bilenlerin % 40'ı okuduğunu anlamaktan aciz ise anayasayı okuyup anlayamama gayet normal aslında..!!

5. suyumuz yok, suyumuz yok.
    adamlar yapmış, fi tarihinde,
    istanbulda,
    yerebatan sarayını.
    caponlar görmüş, tokyonun altına yapmışlar.
    biz ne yaptık?
    bunların suçlusu kim?
    benim aklıma aristodan başkası gelmiyor. bi de boşkuş.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6. CHP'liler diyor, biz hiç iktidara gelmedik her şeyin suçlusu biz gösteriliyoruz diye.

7. Bir söz var, mühendisler problem çözer, eğer ortada problem yok ise kendileri yaratır. Akıl illa bir kısım problemler ile uğraşmak durumunda.

8. Olay bataryada. En güzel çözüm o olabilir. Hızlı şarj için teorik te olsa quantum u işin içine sokmaya çalışan makaleler var . Hem şarj süresini kısaltma, maliyeti düşürme hem de depolama da.. Batarya teknolojisi iyileşir ve boyutları ufaltilirsa güneş ve ruzgarla bile iş biter. On senede bu işi bitirirler gibi geliyor. Her endüstri büyük dönüşüme girer, bazıları kaybolur. Özellikle petrol endüstrisi. Zaten petrol yan ürünlerinden dolayi yakilamayacak kadar değerli bir malzemedir. Geç bile kaldilar.
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Elektirk depolamada değişik yöntemler var, Türkiye'de başlamış, ucuz satte baraja tekrar elektirk üretmek için aşağıdan su pompalanıyormuş.

En son büyük kum silolarında ısıyı saklayıp sonra kullanma üzerine bir kaç örnek gördüm ama yurt dışında.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 892/1002 İlkİlk ... 392792842882890891892893894902942992 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •