60 panel olunca adresi at maile. gidip bir bakayýp, iyi niyetlen, bekçi, köpek filan yok demi. asdasdas.
güneþ panelleri gücü önemli. 250-300 watt arasýnda, 10 adet yeterli olur. zaman içindeki performanz düþüklüðünü de kat 4 dane de üle koy, 14 yeter artar bile.
eðerkine 7/24 365 düþünüyorsan, yanýna 2-3 kwatlýk bir de rüzigar monte et.
eðer çifitlink gibi bir yer düþünüyorsan, bunlarý ikiye katlaman ilazým.
elektrüðü üretmek kadar depolamak da sorun.
onun için de iyi araþtýrma yapmak ilazým.
yok ben 50-60 dane son ziztem güneþ paneli koyacam diyosan,
civar köylerin de elenktrüðünü karþýlarsýn
o takdirde seçbullan iletiþime geç. asdadas.![]()
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ersan Þen topa girince galiba 6 lý masa tekrar birlik oldu, yedirmezler dýþarýdan birine.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Akýllý insanlarýn baþý aðrýr, fakirlerin karný.
Benim bahsettiðim biraz farklý.
iki plaka arasýnda ýsý transferi oluyor, bu sayede elektrünk üretiyor.
200-300 derece sýcaklýk farklarýnda 150-200 waat enerji üretilenebiliniyor gibi hatýrlýyorum.
The Seebeck Effect produces an electric current when dissimilar metals are exposed to a variance in temperature. Seebeck effect applications are the foundation of thermoelectric generators (TEGs) or Seebeck generators which convert heat into energy.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
"Ýstatistik rakamlarla yalan söyleme sanatýdýr" þeklinde bir söz var. Muhtemelen bilmeyenler söylemiþtir.
Ancak zorla istatistiði kullanýp anket manipulasyonlarý ile istenen kiþiye istenen pozisyon göstertiliyor.
Twitter'da da çok takip edilen hesaplar anket açýyor ama manipulatif. Gerçeði arama çabasýndan çok takipçilere mesaj kaygýsý var bilerek veya bilmeyerek.
Yer Ýmleri