Sayfa 957/1002 İlkİlk ... 457857907947955956957958959967 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,649 - 7,656 arası.

Konu: Viop XLVIII

1. Music madenciliği için free Spotify iyi, sonra youtube'u tespit ettiklerimi download için kullanıyorum.

Bir liste yaratıp oraya bildiğin bir kaç şarkıyı ekleyince oradan bir sürü benzer çıkıyor, daha sonra yeterli kategori olunca onları güncelleyebiliyorsun.

Buradan ahirete ses taşınır diye düşünüyorum.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Bugün çöpe geri dönüşümlü şeyleri atarken baktım birileri kitaplar atmış aldım, çok önemli değil. Öte yandan kara kaplı kalın bir ajanda atılmış, şirketlerin SPK raporlarını hazırlayan birinin geçmiş yıllardaki ajandasıymış meğer. Çok değerli bilgiler yok ama rapor hazırlanırken nelere dikkat ediyorlar anlaşılıyor.

Çöpe her şey atılmaz.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

VİOP işleyiş esaslarında 10 Mart'tan itibaren bazı değişiklikler yapılacak

07/03/2023 06:26:00

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası(VİOP) işleyiş esaslarında bazı değişiklikler yapılacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, 10 Mart 2023 tarihi itibarıyla; temsilcilerin esnek sözleşme oluşturma ve özel işlem bildirimi yapabilme yetkilerine sahip olmasına, BIST 30 endeks vadeli işlem sözleşmelerinde vadeler arası strateji emirlerinin alt ve üst fiyat limitlerinin hesaplamasında kullanılan k değerinin 75 olarak belirlenmesine, Pay vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri için özel işlem bildirimi minimum ve maksimum miktarları ile minimum ve maksimum emir büyüklüklerinin güncellenmesine, baz yük elektrik vadeli işlem sözleşmeleri için özel işlem bildirimi maksimum miktarının 500 olarak belirlenmesine, VİOP Prosedüründe yer alan PTRM uygulamasına ilişkin içeriğin, süreçlerde gerçekleştirilen değişiklikler kapsamında revize edilmesine karar verildi.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Ocak ayında ,GUNDİ eşliğinde :''borsa 7.000 olacak ''sloganları atılırken; 4.000 altı beklediğimi ifade etmiştim..ve 6200 den poz. almıştım.

8 şubatta bıst100: 4180 ve viob:472x gördü.Ve bıst tarihinde hiç olmayan oldu ve tüm işlemler iptal edildi...Sonra BES deverye girdi..sonra TVF yani DEVLET ALIMA GEÇTİ...Bunların hiç birisi normal piyasada ve bıstte daha önce olmadı.

Eğer bu TUHAF ve HİLELİ OYUNLAR olmasaydı hedef gerçekleşirdi.Aralıktan beri ŞUBAT diyordum..ve bunlar şubatta oldu.O zaman'' bak ,dediğin oldu..viob zirveden 1500 indi..tebrik ederim''...demeyip...

Üstelik ben çökecek dediğimde, o ralli demişken...Müdaheleler sonrası,yükselmişken gelip te bana ders veremez...

Bu forumun zorluğu bu..Her kavrama-tecrübeden birileri var..ORTA VADE-KISA VADE yi bile bazen anlatmakta zorlanıyorsun..Bir de sürekli genç-yeniler geliyor.

Önlemler üzerine'' viobda artık kısa vade 5 daklıkla çalışacağım'' ,demiştim.ÇÜNKÜ ORTA VADELİ SHORTUN ÖNÜNDE;DEVLET VAR,SPK VAR,ALINAN ÖNLEMLER VAR..YANİ ORTA VADELİ SHORT YAPAN 2-0 ARKADAN BAŞLAR.

5 daklık sistemler ortalama haftada 5 long-5 short yapar...ORTA VADE önemli değil..puanı alıp çıkarsın...

Bu mihvalden,Cuma al veren 5 daklık hala al da..Long devam..sistem sat verirse kapanır.

5. Başta CNN Türk ve yandaş medyanın 1 yıldır ağızlarında sakız edip saatlerce program yaptıkları Muhalefetin adayı kim olacak konusu böylece kapanmış oldu.
    Şimdi onlara yeni sakız lazım.
    O konuda muhakkak CB nı yardımcılığı Anayasaya uygunluğu konusu olacak gözüküyor.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Kanımca,KK,kazanabilir.Ha..ben, KK ya oy vermem.Bunu KAN UYUŞMAZSIZLIĞI gibi düşünün.Nasıl ki bazı CHP liler asla BAZI ADAYLARA oy vermez..bu misal..

KK,(şimdilik) gayet mütevazi,dürüst,kibar,anlayışlı.

Beni ve dindar kesimi tedirgin eden KK nın şahsı değildir.Geçmiş travmalardır.Hafızlarda yatan ,uzun süren o yıllardır.(burada defalarca ayrıntıya girdik)

KK nın altındaki kadrolarda GÜÇ ELLERİNE GEÇİNCE SALDIRGANLAŞMA ihtimali muhafazar-sağ seçmenin en büyük endişesidir.

FABRİKA AYARLARINDAN uzaklaşmak çok kolay değildir.Sol cenahta bulunan bazı militarist azınlık,beyanlarıyla ve GÜÇ ELİNE GEÇİNCE YAPACAKLARIYLA bazı seçmenleri rahatsız eder.

Herkes bu hayatta görevini yapar.Açıkcası militarist kesime bile çok kızmıyorum..Asıl kızdığım,YETKİYİ-TÜM GÜCÜ verdiğimiz halde,kendisi destekleyen kesimin manevi değerlerine aykırı hareket eden-güvenimizi boşa çıkaran yapıyadır.ALDATILMIŞLIK-GÜVENİN BOŞA ÇIKMASI-MÜKEMMEL BİR GÜCÜN NEFİS İÇİN KULLANILMASI VS...

ama malesef öyle hatalar yapıldı ki:Dindar kesimin bazıları ''bunlar gitsin de kim gelirse gelsin....'' noktasına kadar geldi...

Oysa ne kadar da kolaydı:MÜTEVAZİ HAYAT,halka yakınlık,istişare,akrabayı makama getirmeme ve maneviyatta LİSANI HALİYLE örnek olma...

Cami cemaati-dindarları ve dindar kürtleri(burada çok kayıp var) kaybetti.

7.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Başta CNN Türk ve yandaş medyanın 1 yıldır ağızlarında sakız edip saatlerce program yaptıkları Muhalefetin adayı kim olacak konusu böylece kapanmış oldu.
    Şimdi onlara yeni sakız lazım.
    O konuda muhakkak CB nı yardımcılığı Anayasaya uygunluğu konusu olacak gözüküyor.
    Birçok hukukçuyu okudum dinledim, dünden beri.Bu konunun anayasaya aykırılığı diye bir durum yok. Zaten fiili olarak aday olunmuş olmuyorlar. Hatta KK seçilirse bile eminim belediye seçimleri yapılmadan bu iki başkanı cb yardımcısı bile yapmaz.
    Asıl tartışılacak olan RTE nin anayasaya rağmen nasıl 3. kez aday olacağıdır. 10 martta meclisi fesh ederek seçim ilan edince 2 kez CB lik görevini tamamlayıp meclis kararı ile alınmamış bir erken seçim sonunda RTE aday olamaz. Tartışılacak konu budur. Cumhur'un adayı kim olacak?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. Bence olay kk nin adaylığı cb yardimciligi falan değildi. Kk selogillerle bir takım pazarlıklara girdi. Aplam da onlar varsa ben yokum dedi. Sonra iste toparlama calismalari falan fistik. Ama bu surecte ne oldu. Bazilari el altindan 5 li cete, 400 kusur kişilik liste falan haberlerini yaydı. Hatta AKsener cumhur ittifakina katilacak haberleri yapti. Gördük ki aslında eleştirdikleri akgezenler kitlesinden hiçbir farkları yok. Bu kesim de ayni seyin laciverti. Seküler bir milliyetçi olarak kafam karışık. Umudum yok. Zalimle asla yan yana olmam. Zalim olma ihtimali oldukça yüksek olanla yan yana olmalimiyim bilemiyorum.

Sayfa 957/1002 İlkİlk ... 457857907947955956957958959967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •