Sayfa 107/1011 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon
Arama sonucu : 8088 madde; 849 - 856 arası.

Konu: ViOP XLIX

1.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Cuma kapanışa doğru LONG poz. aldım...
    Pazartesi zarar edermiyim? Bilemiyorum..
    TUPRS 592 L
    GUBRF 230.50 L
    TOASO 190-191 L

KARSN..perşembe devreden L pozisyon zarar..

Endeks 4 ve 6.ay vadeler LONG 4.ay 602 ortalama ile..

Ayrıca pazartesi sabah ABD vadelilerin + ya da hafif eksi olacağını düşünüyorum.
    Kapanış abd vadeli,kriptolar ve perşembe/cuma.abd banka endekslerinin sert fiyatladığı sebebi ile..

(ABD bankacılık krizi,bölgesel 2 bankayı etkilemiş olmakla birlikte, büyük bankalarda
    böyle bir sorun olacağı ile ilgili herhangi bir yazı,uyarı da görmedim..)
    Belli olmaz, gece uzakdogu sinyali verir ama batan bankalarin varliklarinin nakide donusmesi zaman alir.. Yani piyasanin nakite ihtiyaci olacaktir. Bu bankalarda parasi olan sirketler acil nakit ihtiyaclari icin birseyler satmali ve islerine devam etmeli. Bu bankalardan kac tane daha var bilemiyoruz. Credit suisse, deutche bank avrupada zor durumdaki bankalar. Ortalik biraz karisik. Long pozisyon tasimak akilli bir is degil, yukari potansiyel sabit dolar kuru yuzunden sinirli, secim belirsizligi cabasi. Asagi potansiyel daha cok. Bu sefer asagi gittiginde 5000 in de kirilacagini dusunuyorum.

2. Bu arada ABD'de de bir bankacılık krizi yok. Hele 2008'le hiç bir benzerliği yok.

Finansal mühendislik sonucu alınan katlamalı risklerden çıkan krizle ABD için küçük bile sayılabilecek bir bankanın batması kıyaslanamaz.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by mehdaoui Yazıyı Oku
    Long pozisyon tasimak akilli bir is degil, yukari potansiyel sabit dolar kuru yuzunden sinirli, secim belirsizligi cabasi. Asagi potansiyel daha cok. Bu sefer asagi gittiginde 5000 in de kirilacagini dusunuyorum.
    Cuma 590 bekledim.
    sert satış beklentim sınırlı kaldı. Öyle olunca kapanışa doğru
    gün içi işlemlerin dışında LONG pozisyonlar aldım..

Bildiklerimiz dışında bugün YENİ bir haber çıkmaz ise yön yukarı..devam..
    (kendi düşüncem)

Ocak-Şubat %10 enflasyon.. Hisseler yerinde durmaz..

4.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Süreci hızlandıran AKBANK..
    (Demirbank'ın bankalar arası kredi kullanımını kesti, açıkça batmalısın dedi..)
    Asıl,2001 krizinin taşlarını döşeyen dönemin eski maliye bakanı BDDK başkanı ZEKERİYA TEMİZEL oldu..

ECEVİT iyi,hoş,dürüst adam ama iş ÜLKE yönetimine gelince maalesef donanımlı olmayan biriydi.
    İDEOLOJİK kadroları..2001 krizinde rol oynadı..

ZEKERİYA TEMİZEL, demirbank'ın batışında oynadığı rol dolayısıyla görevden atıldı. Almanya'ya sürgüne gönderildi.
    Ecevit'e bankalar ile durum ve zekeriya temizel'in yanlış kararları anlatılınca,anladı.Ama iş işten geçmişti.
    IMF para verdi. KEmal Derviş'i nöbetçi koydu.
    BATAN PARALAR; devlet garantisine alındı. IMF verdiği paralarla ,
    Yabancı BAnkalar paralarını aldı..

Cumhuriyet tarihinin en ağır bankacılık krizlerinden birini yaşamamıza ECEVİT Sebep olmuştur.
    Arkasından onlara rahmet okutacak bir iktidar geldi..

Onların akibetide meçhul..

74 Kıbrıs harekatında da, Ecevit
    Durması gereken yerde, yürümesi...Yürümesi gereken yerde durmasıyla verdiği yanlış kararla
    AMBARGO yememize sebep olduğu söylenir..

CHP'ye oy vermem..
    Ama bu SİYASAL İSLAMCILAR'dan kurtulmak adına , kılıçdaroğlu'na vereceğim..
    Bu SUÇ ÖRGÜTÜnü yargılayacağına ,hesap soracağına inanmıyorum ama olsun..

Külliyen yanlış bilgi....atmasyon yazı....!!!!!!!!!

Bilhassa 2001 krizi konusu....!!!!!!!!!

2001 krizini....kıraç amca çok iyi biliyor.....değilmi kıraç amca....!!!!!!!

Bende çok biliyorum...KIRAÇ AMCA....!!!!!!!!!......

Senin kadar olmasada....seni sizi ve 2001 krizini iyi bilyorum...KIRAÇ AMCA....!!!!!!!!!

SAYGILAR FORUMDAŞ....SEN BU KONULARDA ÇOK HAFİF KALMIŞIN....!!!!!!!!

Bilgi sağlam değilse....böylesine önemli konularda atmasyon yazı koymayalım lütfen.....!!!!!!!!!!!!!!!

5. Dün yazdım biraz ama burada faizler yükselince bankalar şu an aldıkları tahvilleri sebebi ile batacak demek için biraz daha iyi okumalarını öneririm bilançoları. Evet yuzde 12 ile de tahvil alıyor banka ama aktiflerinin belli kısmı tahvil zaten bu bir, sadece yüzde 12 ile almıyor enflssyona dayalı tahvil ve daha önce yüksekten aldigi tahvilde var. Bu bir sepet. Bu da iki.

MB Faizler yükselince direk ekstra zarar demek Co ok doğru olmuyir cunku şu an zaten Özkaynak harici kaynağı yani mevduat faizi yüzde 30 civarı . Şu an batmayan kademeli olursa faiz artışı mevduatı geçene kadar ekstra olumsuzluk neden olsun. Kademeli artış ta bankalar kendilerini yavaş yavaş entegre eder risk azaltirlar.

İktidar değişse bile bir artışla enflasyonu geçmesini beklemek çok mantıklı bir tez değil bence

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Burada tek önemli nokta var.Abd krizi çıkarsa kimse senin borsanın f/k sına bakmaz.Ekonomi 100 kaplan iken bile (2008 de) borsa çöktü..

Bankacılık işi çok hassastır...yarın çıkıpta İSPANYA bankalarında, şu var deseler,biz dekine nasıl yansır..

Ama krize dönmezse 5.000 de sağlam devlet,bes,tvf vs. desteği var...15 mayıs haftasına kadar problem olmaz...

Normalde 7 yıl bereket 7 yıl kıtlık...

2000 de-20008-9 da global kriz oldu...

vay be...14 yıldır olmamış...

Bence bu sefer kriz olmayacak.(çünkü herkeste o tedirginlik var)...sp500 3600 den dönse ve mesela 4200 e kadar çıksa...herkes krizi unutsa..ondan sonra gümmmmmmmmmve 3.000 e kadar düşüş...

işte o zaman seçim sonuçlanmışsa ve bizde belli yüksekliklerdeysek...kaçmak lazım...

...seçimden sonra kanımca OYUN(BORSA) daha dürüst oynanacak..ZARLAR hileli olmayacak.İPTAL yok...DEVRE kesmek düşüş için az olmamalı vs..
    Son düzenleme : ABKA; 12-03-2023 saat: 13:40.

7. 2008’deki yabancı takasıyla şimdiki bir mi?

Orada özellikle hedge fonlar fiyata bakmadan satmak zorunda kaldı, çünkü müşterileri paralarını istiyordu.

Ne şu anki krizin 2008’le ilgisi var ne de borsanın..

8. Dehşet bir deprem olmuş.. Bizde piyasa likite boğulacak ve daha da artacak. Mecbursun. İkincisi bu felaketler piyasayı diri tutar.. talep patlaması olacaktir. 99 depremi sonrası endeks bir sene içinde 2 kattan fazla üstüne koymus. O zamanda sabır kur değil her ay üzerine koya koya hafif hafif yükselme eğilimi başlamış. 2001 de patlama başlamış. Grafiklerde gördüğüm. O zamanlar finansal isim yoktu mühendislik yapiyordum.
    99 deprem sonrası endeks 50 ten 180 e önce çıkmış. Daha sonra usdtry 0.5 ten 1.6 ya çıkmıştı. ( Düzeltilmiş değerler grafikte)
    Sonuçta benzerlik had safhada. Endeks seçim sonrası sıçrama yapip 17/18.000 önce görüp daha sonra doların da 60 gibi değerleri görmesi olasıdır. İki sene içinde olabilir. ( Benzerliği göre) Tabii ülke olarak çok hızlı Güney Kore gibi gelişmezsek.
    Oyun planım borsaya devam ne zamanki tıkandı sat ve altına geçerim ( döviz kurlarını oldum olası sevmem)

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 107/1011 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •