Sayfa 758/1002 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 6,057 - 6,064 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Tefasta işlem gören serbest fonların dışındaki eurobond/döviz kira sertifikası fonları'nda stopaj büyük dezavantaj. Birde fonlara yüklü giriş-cıkışlar bu fonların performansını olumsuz etkileyebiliyor.

Şuan ki ekonomi politikaları ile, direkt döviz ve dövize bağlı enstrümanlara yatırımı azaltmak adına her türlü adımı atılırken, politika değişmediği sürece eurobond fonlarından beklenen performansı göstermeleri zor.

Bir başka dezavantaj da yönetim ücretleri. Eurobondun kendisine yatırım yapamayacaklar için, yerli Byf olarak fonlar olsa daha verimli olabilir.

Saygılar

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    böyle sert bir hareket fon tarihinde ilk kez oluyor yalnız. taşıyanlar mutlaka soruşturmalı. fonu ben zor zamanlarda sığınılacak liman olarak görmüştüm hep ama şu an taşımıyorum.
    Daha önce Ekf'ye yatırım yaparken Aralık sonu böyle bir durumla karşılaşıp, fon yönetimi ile görüşmüştüm, özetle,

"***EKF fonun içerisinde taşımasında hiçbir engel olmayan TUFE’ye endeksli kira sertifikası ve ÖST’ler bulunmaktadır. Piyasada geçen işlemden dolayı fon eksi yazmıştır. Piyasa koşullarına baglı olarak fonun getirisinde bu sekilde hareketler olabilir ama bu duşusun cok uzun sürmesine beklememekle beraber getiride oynaklık beklentimiz dahilindedir. Onumuzdeki donemde fonun getirisi TUFE tarafında yaşanacak gelişmeleri yakından takip edecektir ve buna ek olarak tasıdıgı kısa vadeli kira sertifikaları ile getiride oluşabilecek oynaklığı yumuşatacaktır."

Şeklinde cevap almıştım. Muhtemelen benzer bir durumdur.

Bu sebeple şahsi olarak kısa vadede ihtiyacım olan TL miktarını kısa vade fonlarda tutuyorum.

Ekf, Mpk, Ktn gibi fonlara yatırım yaparken minimum vade 3 ay olmalı şahsi izlenimim.

Saygılar.

3. NNF, RPD, RTP eksun arzından yüklü hisse almış
    İlerki günlerde getiriye etkisi olabilir

https://twitter.com/solakogIu/status...977409/photo/1

4. desenize moraller bozuk gençler: ) bist fonlar ağır darbe yemiş. varlık fonuna güven olmıycağını bilecek kadar tecrübeliydim de bu enflasyonda ve kur böyle artarken böyle satış beklemiyordum. demekki durum tahminizden bile kötü. yabancı da yok tabi, hani kendi yağımızda kavrulmamız daha iyiydi?

yinede parası olana buralar güzel toplama yeri. kademeli alıp 4500'e kadar fullerdim nakit olsaydı.
    Son düzenleme : friendly_1980; 21-03-2023 saat: 11:01.

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    desenize moraller bozuk gençler: ) bist fonlar ağır darbe yemiş. varlık fonuna güven olmıycağını bilecek kadar tecrübeliydim de bu enflasyonda ve kur böyle artarken böyle satış beklemiyordum. demekki durum tahminizden bile kötü. yabancı da yok tabi, hani kendi yağımızda kavrulmamız daha iyiydi?

yinede parası olana buralar güzel toplama yeri. kademeli alıp 4500'e kadar fullerdim nakit olsaydı.
    bozuk ki ne bozuk endeks tam toparlıyor derken tekrar aşağı salıyor, elimde hisse fon olarak az miktarda gzh ve rpm dışında bir şey kalmadı, onlar da zararda, biraz da rpd var, asıl %70 hisselerde, onlar da %20 kadar zararda, düştükçe zamansız yerlerden topladım en sonunda bende de nakit bitti.
    seçime kadar endekste son bir çıkış mı olur, yoksa daha da aşağı mı gider, seçimden sonra ne olur tamamen belirsiz bir durum, hisse bazında çıkışlar olmaya devam edecektir mutlaka ama bu gidişle uzun vadeci olduğumuz kesin.

ocak basındaki dusuşde ,uzun vadeci olacagımız belliydi ,yani hazıran oda secim sonucuna gore ,şimdi beklemeyip zarara cıkıp , neye girilir ?oda belirsiz

7. normalde mart ayında başlar diye tahmin edilen düşüş ocak ayının ilk günlerinde başlayınca hesaplar şaştı tabi, ufak bir düzeltmedir dedik alışa devam ettik ama değilmiş, 4.600-4.400 civarından bahsediliyor, buradan bir miktar satıp gelirse oralardan almak bile iyi olur aslında tabi oralara gelirse, ben de o riske gireyim mi diye düşünüyorum.
    yoksa zararda satıp geçilecek yer pek yok, altın için biraz geç oldu herhalde, bundan sonra dolar veya günlük vadeli olur sonra da duruma göre tekrar borsaya veya hisse fonlara girilir.

8.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    bozuk ki ne bozuk endeks tam toparlıyor derken tekrar aşağı salıyor, elimde hisse fon olarak az miktarda gzh ve rpm dışında bir şey kalmadı, onlar da zararda, biraz da rpd var, asıl %70 hisselerde, onlar da %20 kadar zararda, düştükçe zamansız yerlerden topladım en sonunda bende de nakit bitti.
    seçime kadar endekste son bir çıkış mı olur, yoksa daha da aşağı mı gider, seçimden sonra ne olur tamamen belirsiz bir durum, hisse bazında çıkışlar olmaya devam edecektir mutlaka ama bu gidişle uzun vadeci olduğumuz kesin.
    hocam şu koşullarda hiç belli olmaz. enflasyon ve dövizin durumu 9 bine gidişi garantiliyor ama dediğin gibi soru ne zaman. biz tam satarız gene birşey çıkarırlar seçim öncesi ralli başlar.

seçim diye satanlar saçmalıyor aslında yav sanki muhalefet seçilse faizi %70 yapacak da dolar 10 lira mı olacak? politika faizini en çok %25 yaparlar panikçiler yüzünden bist bi -10 yapar sonra toparlar bu enflasyonla aşağıda kalamaz. uzun süre birşey değişmiycek ekonomide. yapacakları reformların sonuç vermesi yıllar alacak. sen defter değerlerine baksana..kimisi deprem diyor 80 milyonluk bir ülke bir depremle yıkılmaz yani..akp seçilirse zaten direk süper ralli gelir. hastalıklı bir ralli ama ralli sonuçta. ben bundan daha karanlık bir gelecek görmüyorum yurtiçi. yurtdışında da olayların çok büyüyeceğini sanmam.

Sayfa 758/1002 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •