Sayfa 962/1312 İlkİlk ... 46286291295296096196296396497210121062 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,689 - 7,696 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Burada birçok kişinin evi var.1 aydır deprem sonrası aslında bir evin bile nasıl risk olduğunu borsa da full malda yakalanıp tahtanın kapanması gibi düşünebileceğimizi gördük..
    Mantığımı zorlayan ciddi bir konu var.en kötü ev olmuş 3-5 milyon.
    Dolar son 1 yılda sabitken ev fiyatları enflasyondan dolayı x2 oldu.yani dolar bazında çok değerlendi.yarın dolarda artış olsa evlerin aynı oranda artmayacağı kesin bu yüzden.

Peki bugün 5 milyon eden bir evi satıp bankaya faize bile koysanız ayda 120 bin tl getirisi var nerdeyse..20 sini aynı kalitede eve kiraya verseniz ayda 100 kağıt net kar

5 milyon faizinin 20000 tl sini bugun yeseniz kira vs.her ay 5000 dolar alsaniz 53 ayda ayni evden 1 tane daha aldiriyor!!!

1.deprem afet vb sıfırlanma riski yok
    2.aynı kalitede evde oturmaya devam
    3. Hergün harcamak/biriktirmek için ekstra 4000 tl.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
    Son düzenleme : Sugosu82; 21-03-2023 saat: 08:35.

2. sizin mantıkla ev satış ilanlarında artış var satılıyormu o fiyatlardan muamma ben almam oturacağın evin olsun 2.si bu şartlarda mantıklı değil 5 milyona ev al 20 bine kiraya ver ? şu şartlarda gayrımenkul ilerde faiz artışı olursa cazibesi kalmayacak 3-5 yıl satma yarışına girecek ev sahipleri yüksek enflasyon ve faizde akıllı para park edeck.

3.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Burada birçok kişinin evi var.1 aydır deprem sonrası aslında bir evin bile nasıl risk olduğunu borsa da full malda yakalanıp tahtanın kapanması gibi düşünebileceğimizi gördük..
    Mantığımı zorlayan ciddi bir konu var.en kötü ev olmuş 3-5 milyon.
    Dolar son 1 yılda sabitken ev fiyatları enflasyondan dolayı x2 oldu.yani dolar bazında çok değerlendi.yarın dolarda artış olsa evlerin aynı oranda artmayacağı kesin bu yüzden.

Peki bugün 5 milyon eden bir evi satıp bankaya faize bile koysanız ayda 120 bin tl getirisi var nerdeyse..20 sini aynı kalitede eve kiraya verseniz ayda 100 kağıt net kar

5 milyon faizinin 20000 tl sini bugun yeseniz kira vs.her ay 5000 dolar alsaniz 53 ayda ayni evden 1 tane daha aldiriyor!!!

1.deprem afet vb sıfırlanma riski yok
    2.aynı kalitede evde oturmaya devam
    3. Hergün harcamak/biriktirmek için ekstra 4000 tl.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
    bir tanıdık Bağcılar daki dublex evi satıp ( 500k$), Miami kırsalında 200k$ ya ev alıp üstüne de iş kurdu.

kurduğu işten ayda 2k$ net kalıyormuş kırsal olduğu için yetiyor diyor.

kısaca dolar cinsi artık fezaya gitmiş fiyatlardan satıp, doğru bir adım atan hayatını kurtarır.

bu doğru adım faiz midir derseniz, denemeye değer derim.

zira son deprem sonrası tarihte adı geçen birkaç kişiyi diriltsek bile faizlerin çok düşme ihtimali yok, ev kiraları ise bir şekilde baskılanacak.

4. Konut fiyatlarının enflasyonun altında artacağı bir döneme doğru gidiyoruz. Dünyadan örneklerle açıklanmış.
    Türkiye olarak geçmiş yıllarda daha hafif versiyonlarını birçok kez yaşadık zaten. Bu sefer daha ağır yaşayabiliriz. Çünkü eskisi gibi nüfusumuz artmıyor.

5. Satılık konutta deprem etkisi: Sayı yarı yarıya arttı

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul'da satılık konut ilan sayısı yarı yarıya arttı. Özellikle fay hattına yakın ilçelerde evler satışa çıkarılıyor.

Deprem sonrası satılık ev ilanları arttı.

Depremler İstanbul'da konut güvenliğini yeniden tartışılır hale getirdi.

Beklenen büyük deprem endişeyi artırırken, pek çok kişi çözümü evini ya da ilçesini değiştirmekte arıyor. Bu durum konut piyasasına yansıdı.

Bir gayrimenkul platformunun verilerine göre, kentte satılmayı bekleyen konut sayısı şubatta yüzde 49 arttı.

EN ÇOK ETKİLENEN İLÇELER

Satılık ilan sayısı yüzde 79 ile en çok Adalar'da arttı.

Onu yüzde 75 ile Şile, yüzde 72 ile Beykoz, yüzde 66 Bakırköy, yüzde 60 ile Büyükçekmece ve Kadıköy takip etti.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku

Konut fiyatlarının enflasyonun altında artacağı bir döneme doğru gidiyoruz. Dünyadan örneklerle açıklanmış.
    Türkiye olarak geçmiş yıllarda daha hafif versiyonlarını birçok kez yaşadık zaten. Bu sefer daha ağır yaşayabiliriz. Çünkü eskisi gibi nüfusumuz artmıyor.
    Peki konut fiyatları dipteyken atilla neredeydi?
    Tabi ki imzamda bahsettiğim "bakın konut nasıl da kaybettirdi" diyen korodaydılar.

Atilla yeşilada veya özgür demirtaş gibi batı formatlı tipler, müzmin dolar ve kağıt pazarlayıcısıdır.
    Bunların "hah şimdi konut almanın tam zamanı" dediği bir zamana rastlayamazsınız.
    Fiziki altın falan önerdiklerini de hiç duymadım.
    İnsanları sürekli elle tutulabilir gerçek değerlerden uzaklaştırıp kağıtlara yönlendirmeye çalışırlar.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7. Bugün 10 milyon TL üstüne verilen mevduat faizi %30. Enflasyon %55

2022 Temmuz ayında Mevduat faizi %27. Enflasyon %79,6.

Sistem diyor ki harcamak en iyisi, konut, araba, elektronik aklınıza ne gelirse, paranızı enflasyon yiyeceğine siz yiyin.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Peki konut fiyatları dipteyken atilla neredeydi?
    Tabi ki imzamda bahsettiğim "bakın konut nasıl da kaybettirdi" diyen korodaydılar.

Atilla yeşilada veya özgür demirtaş gibi batı formatlı tipler, müzmin dolar ve kağıt pazarlayıcısıdır.
    Bunların "hah şimdi konut almanın tam zamanı" dediği bir zamana rastlayamazsınız.
    Fiziki altın falan önerdiklerini de hiç duymadım.
    İnsanları sürekli elle tutulabilir gerçek değerlerden uzaklaştırıp kağıtlara yönlendirmeye çalışırlar.
    Özgür Demirtaş'ın "Bir Evin Fiyatı ve Gerçek Değeri" diye bir videosu var.
    Dediğiniz gibi tam bir rezalet. 2020'de yani evlerin en bedava olduğu zamanda ev almayın parayı faize yatırın diye saçma bir manipülasyon yapmıştı.
    Özgür Demirtaş, Okyanus ötesinden destekli bir arkadaş o yüzden çok fazla ciddiye almamak lazım.

Atilla Yeşilada'yı çok tanımıyorum. O yüzden hakkında yorum yapamayacağım. Ama videoda ki "Ev fiyatlarının enflasyona yenileceği" görüşüne katılıyorum.

Ekonomide herşey bir trendttir. Fiziki olsun kağıt olsun fark etmez.
    Belkide ben yanılıyorumdur ev fiyatları birkaç yıl daha enflasyonu yenmeye devam edecektir.
    Ama ben artık plato döneminde olduğunu düşünüyorum, çünkü ulaşılması çok güçleşti. Yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi sarı sitede ilan sayısı sürekli artıyor, bir yerde denge bozulacak.

Sayfa 962/1312 İlkİlk ... 46286291295296096196296396497210121062 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •