Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Şu an 3.68 Fk.
İlk çeyrekle Fk daha da düşecek, geçen sene ilk çeyrek rezaletti.
Bence de 2022 gibi bir yıl zor geçirir ama gerek yaptığı yatırımlar, entek’in gözle görülür katkısının başlaması, yeni hikayeleri, üzerindeki yaklaşık 40-45 Tl 2022 temettüsü ile 360 zor.
Bir yerde 700-750 görmesi hatta marjlar 2 ay öncesine dönerse 1.000 görmesi daha yüksek ihtimal.
Bunları ülkedeki siyasi gelişmelerden ari sadece temel verilerle yazdım.
Kolay gelsin.
27 yıllık öğretmen emekli maaşı 12500-13.000
ama en düşük emekli maaşı 7500
Adil olmayan bir düzenleme..
evet geçen sene ilk çeyrek karını düşünce fk daha da aşağıda olur. marjları yakından takip ediyorum bende ancak demek istediğim bu kadar kurulu kapasite ve yatırımlarla karlılık düşse de bu firmanın bir ederi var. Bugün 5 milyar dolara tüpraş gibi bir yapı kurulamaz. Taşınmazlarını da düşündüğünde bugün tüpraşın sadece kurulumu 25-30 milyar dolardan aşağı olamaz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
İş o kadar basit değil.
Son çeyrek beklenti üstü gelen karın sebeplerinden biri hedge kullanmaları.
Bu çeyrek başında da fiyatlar yukarıdaydı, keza yine hedge etmiş olabilirler.
Raporda da benzer şeyler yazıyor. Öyle al stoğa yat, adamlar salak değil.
Rusya ambargosunun çözümü durumu ve eklenecek yeni kapasiteler 2-3 çeyrektir dizel marjlarında baskı olabilecek faktörler olarak sunuluyor. Mümkündür. Hsbc den iyi bilecek halimiz yok. 340 dediğinde 111 kontrat almıştım. Şimdi almadım ama düşerse neden olmasın?
Yer İmleri