Sayfa 274/472 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. 20.000 brüt maaşla 10.000 brüt maaş üzerinden sgk primi ödeyen aynı 7000 TL emekli maaşı alacaksa 20.000 brüt altı alan herkes patronuyla konuşup sgk primini asgariden göstersin aradaki 3750 liralık prim farkını da patronla paylaşsın. Sgk daha az prim alacağı için daha hızlı batsın. Herkes kayıt dışına ya da asgariden prim yatırma yoluna gitsin. Ülkece batıp kurtulalım. Bu deprem sonrası zaten psikolojim bozuldu batıp kurtulalım yeter artık..

2. bu topikte geçen sene 2030 itibari ile prim ödeme miktarı ve süresinden bağımsız herkes aynı maaşı alacak dediğimde bir taşlanmadığım kalmıştı.

bu iddiamı revize ediyorum bu iş 2026 ye bile kalmaz gerçekleşir/kabullenilir.

2030 için artık gerçekleşecek olan, hiç prim ödemeyenlerin de artık herkesle aynı maaşı almasıdır.

şu an bunun altyapısı sosyal yardım adı altında büyük oranda atıldı, değişik rakamlar dönüyor ama kabaca ülkenin dörtte biri sosyal yardım alıyor.

2030 gibi ülkenin yarısı (yaşlı nüfus) emekli maaşı adı altında

kalan yarısı sosyal yardım adı altında

aynı maaşı alacak.

bu büyük reseti planlayan hükümetler bile TR hükümeti kadar bu iş için çalışmıyordur.

ülkenin minimum 4 te biri aslında hiçbir işe yaramıyor, gelişen otomasyon ile bu oran çok yakında yarısına yükselecek.

artık demokrasi bir zenginlik değil baş belasıdır, elitist bir devlet yönetimine geçilmesi ve nufüs azaltılması kaçınılmaz.

bunları yazman benim de hoşuma gitmiyor ama gelecek bu.

3.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    bu topikte geçen sene 2030 itibari ile prim ödeme miktarı ve süresinden bağımsız herkes aynı maaşı alacak dediğimde bir taşlanmadığım kalmıştı.

bu iddiamı revize ediyorum bu iş 2026 ye bile kalmaz gerçekleşir/kabullenilir.

2030 için artık gerçekleşecek olan, hiç prim ödemeyenlerin de artık herkesle aynı maaşı almasıdır.

şu an bunun altyapısı sosyal yardım adı altında büyük oranda atıldı, değişik rakamlar dönüyor ama kabaca ülkenin dörtte biri sosyal yardım alıyor.

2030 gibi ülkenin yarısı (yaşlı nüfus) emekli maaşı adı altında

kalan yarısı sosyal yardım adı altında

aynı maaşı alacak.

bu büyük reseti planlayan hükümetler bile TR hükümeti kadar bu iş için çalışmıyordur.

ülkenin minimum 4 te biri aslında hiçbir işe yaramıyor, gelişen otomasyon ile bu oran çok yakında yarısına yükselecek.

artık demokrasi bir zenginlik değil baş belasıdır, elitist bir devlet yönetimine geçilmesi ve nufüs azaltılması kaçınılmaz.

bunları yazman benim de hoşuma gitmiyor ama gelecek bu.
    İlk taşı atan da bendim. Bu dediğin mevcut iktidar yönetimde kalırsa belki gündeme gelir. Ama inş. 2 ay ömürleri kaldı. Yeni gelen koalisyon yönetimi olacağı için bu tür saçmalıklara izin verilmeyecektir diye düşünüyorum.

Koalisyonun en güzel yanı bu tür saçma uygulamaların bir tarafın itirazı ile gündeme gelmemesidir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. koalisyonun güzel yanı kararların kolay değil zor alınmasıymış meğer. Kolayca tek kişi tarafından alınan kararların ne sonuçlar doğurduğunu her alanda gördük. Dün daha bakan 7500 tl yapılması ile ilgili kararı haftasonunda CB ye sunarız dedi ama haftasonu olmadan hemen devreye girdi.
    Koalisyonların en büyük sıkıntısı yıkılması ve erken seçim yoluyla kısa aralıklarla seçim yapılması. Bunu önleyecek kanunlar olursa çok kişinin karar aldığı, karar gerektiren konuların daha uzun süre gündemde kalıp görüşüldüğü çözümler daha hayırlı olur ülke için.
    AKP nin ilk kuruluşunu ve ilk dönemlerini düşünün, parti içerisinde bir koalisyon halindelerdi. Ağırlıkla islami çizgiden de olsa da farklı uçlardan oluşan bir yapıydı. Ve günümüzdeki yönetimden daha etkili olduğu bir gerçekti. Hatta AKP nin bugün bile yaparsa akp yapar imajı ağırlıkla o ilk 2 dönemde oluştu. Sonrasında tek kişiye bağlı bir organizasyona dönüştü.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İlk taşı atan da bendim. Bu dediğin mevcut iktidar yönetimde kalırsa belki gündeme gelir. Ama inş. 2 ay ömürleri kaldı. Yeni gelen koalisyon yönetimi olacağı için bu tür saçmalıklara izin verilmeyecektir diye düşünüyorum.

Koalisyonun en güzel yanı bu tür saçma uygulamaların bir tarafın itirazı ile gündeme gelmemesidir.
    hocam keşke sizin kadar iyimser olabilsem.

ülkenin 60% primi asgariden yatıyor
    20% si memur teknik olarak onların ödediği prim para basmaktan farklı mı bilmiyorum

asgari ücretin 30% üstü vb gerçek rakamlardan ödenen prim oranı max nüfusun 10% u.

emekli maaşı asgari ücretin altında, açlık sınırında.

10% un ödediği prim ile bu sistemin düzelme ihtimali zayıf falan değil imkansız.

beyaz yaka topiğiniz eskisi gibi aktif olmasa da konu artık birkaç beyin hücresi çalışan için bile görülebilecek netlikte.

umarım farkındalık artar.

6. Selam arkadaşlar. Benim şu anda Balçova Vergi tereddüt yazıyor. Bu ne demek bilen var mı ?

Gesendet von meinem SM-S908B mit Tapatalk

7.  Alıntı Originally Posted by Marluk Yazıyı Oku
    Selam arkadaşlar. Benim şu anda Balçova Vergi tereddüt yazıyor. Bu ne demek bilen var mı ?

Alo 170 'i arayıp bilgi alabilirsiniz.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Alo 170 'i arayıp bilgi alabilirsiniz.
    Aradım,kadın işleminiz devam ediyor ben öyle bir şey göremiyorum diyor.

Sayfa 274/472 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •