Originally Posted by
Deniz Ali
Kar artışı BDDK şubat ayı bülteni bankacılık kar-zarar rakamları açıkladığı an konuşmakta fayda var . Bankalar pek de düşüşe eşlik edemiyor . Olağan üstü bir durum olmaz ise Akbank için vasat şartlar yaşandığında= 1 çeyrek 20 milyar tl üstü kar 2 çeyrek benzer 20 milyar son 6 ay ihtiyatlı senaryolarda kredi -mevduat makas dengesi ve faiz koşulları yüzünden hafif düşüş 15-18 milyar tl veya orta sert düşüş 12-15 Milyar tl çeyreklşl ortalama beklenebilir .
En kötü veya olası senaryoda . 2023 net karı 70- 74 milyar tl olabilir . Gayet güzel bir net kar beklentim var .2023 yılında .
İyi senaryoda 90-100 milyar tl bekleniyor .
Fk 1.20-1.30 düşemeyeceğinden bunun hayalini kuranlar neyin peşinde merak ediyorum ? Akbank için 2.50 dolar hedefine doğru yolculuk er geç başlar, endeks 5000-7000 arasında bile oyalansa sıkışmada kalsa bankacılık endeksi ayrışma Arayışına erken girerse yatırımcısını sevindirir .
25-26 tl hedefine 1.60 tl temettüyü + kar ve enflasyon etkisi olacak 8-10 tl ekleyiniz .
35-38 tl arası sene sonu fiyat hedefi net ortaya çıkar .
Ziraat Yatırım 31 + 1.60 tl Nisan 2023 temettüsü = 32.60 tl hedef vermiş gerçeğe en yakın hedef oydu diğerleri yalan dolan uydurma hedeflerdir .
Enflasyon % 60 senelik ama akbankın 12 aylık hedefi % 30-35 adama gülerler,iş bankasının ise hedefi bazılarına göre sıfırmış 12 aylık !! Garipsedim gerçekten komik bile değildi ! hem akbankın tarihsel Fk dan % 60-75 iskontosu var .
Bankalarda 12 ay -24 ay ve üstü orta -uzun vade sabredeceksiniz arkadaşlar başka türlü enflasyon üstü para kazanamazsınız . Reel getiri için sabır şart !
Yer İmleri