Sayfa 391/1009 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491891 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 3,121 - 3,128 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Maaşların %10-20 düşürülmesini söyleyen arkadaş ben 2018 de özel hastanede bir yılda 4 ameliyat oldum ve ödediğim fark ücret her bir ameliyat için o zaman maaşımın %20-30 kadardı. Bugün aynı ameliyatı aynı hastanede her bir ameliyatı maaşımın 4 katı ile yapabiliyorum. Ortalama 8 bin TL kazanıyor insanlar. Bunu zarurî ısınma, faturalar, servis, yol, gıda kira, giyim ufak tefek masraflar için hesapla asgarî olarak hesapla öyle konuş yaz. Somali'de ki çölde kampta yaşayan insanlarla mukayese etme.
    hocam 2018 den bu yana SGK nin kapsami mi daraltildi olay bumudur?

2. Bizim evde banyo için iki kolektör güneş enerjisi ile karşılıyoruz. Sadece mutfakta 125 TL doğalgaz geldi. Komşu da beş kişi var onların 300-350 geliyor mutfak ve banyo için ısınma kapıcı 1900 TL ayriyeten.

3. Asgari ücret denen garabet tamamen kaldırılmalıdır. Sıfır olmalıdır sıfıııır.

Asgariye zam gelince patron bütün mallara eleman maliyetini bindirip karından zarara girmiyorsa, bu oyunu oynamaya devam etmenin amacı nedir? Bakın asgariyi şu yaptık bu yaptık, 10bin yaptık, 100bin yaptık diyip oy istemekten başka ne işe yarıyor asgari ücret belirlemek?

Beyin ile değil populizm ile yönetildiğimiz için hiçbir zaman olmayacak tabi bu dediğim. Sözde akılla bilimle karar alan yabancı ülkeleri bile esir almış bir rezalet bu.

4. mince 2 bakanlık 5 MV istemiş çekilecek deniyor mavi kuşta bilgisi olan var mı?

5.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    hocam 2018 den bu yana SGK nin kapsami mi daraltildi olay bumudur?
    SGK 2013 yılından bu yana sağlık ödemelerine zam yapmadı. Özel hastaneler hatta üniversite hastanelerin bazı işlemleri için bugün 25-30 bin TL fark çıkıyor. Yani SGK özel hastaneye muayene tahlil ultrason EKG röntgen 40 TL civarında bir ödeme yapıyor. Ameliyatlar doğum için 350-1300 TL civarında bir ödeme yapıyor onlarda bu parayla işin içinden çıkamadığı için 20-30 kat fark alıyor. SGK ile anlaşması gereği 4 kattan fazla fark alması durumunda anlaşma iptal edilir ve ceza verilir. Ama SGK zam yapmadığı için 2013 den buyana özel hastaneye benden bu kadar hastadan alabildiğince fark alabilirsiniz diyor.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    mince 2 bakanlık 5 MV istemiş çekilecek deniyor mavi kuşta bilgisi olan var mı?
    https://www.haberler.com/politika/ku...=amp_more#news
    Kişilere niye bu kdr takılıyor insanlar anlamıyorum, mesela mince yi ayrı parti kurmaya iten sebepler neler?
    Diyelimki mince anlaştı, minceye oy verecekler ittifaka oy mu verecek. Siz mimce yi değil ona oy verecek kitleyi ikna etmezseniz, rüsgara karşı kürek çekersiniz ancak.
    Aynı şey iyip seçmeni için geçerli, aynı şey hdp iç i n. Saadet p. iç i n geçerli. Deva ile geleceği saymıyorum seçmenleri yok zaten olanlarda biatkar.
    Another day in paradise

7. Konyalılar ile muhabbet edilmiyor diye buraya takılıyorum buradakiler de iyicene coştu. Maaşlar %10-20 düşsün asgari ücret sıfırlansın. Tabi buradaki abiler kardeşler gibi milletin üçer beşer arabası evi bankada milyon dolarlık para altınları var sanıyor herkesin. Evet var bankalar da milletin. Tıka basa limiti kadar borcu ve ödemediği kredileri var.

8. RTE nin elinde fatih Erbakan ve m ince nin kasedi var birini bir saatte halletti. M ince he desin bir saatte kasetleri çıkar.

Sayfa 391/1009 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •