Sayfa 410/678 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510 ... SonSon
Arama sonucu : 5419 madde; 3,273 - 3,280 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

Twitter paylaşımlarına yapılan yorumlar etkiledi ama bu kadarla geçiştirilmemeli. Hisse geri alımıda açıklanmalı. Borsadaki hisse hareketlerine yönelik pozitif açıklamalarda bulunmalı sözde genel müdür. İhracat ve nakit akışı konusundaki sorunlarla ilgili bağlayıcı çözümler açıklanmalı. ASELSANın iş verdiği özel şirketlerin taşeronu durumuna sokulmasından da vazgeçilmeli. Bu kadarı asla yetmeyecek yatırımcı için.
    Birde kuruşlu temettü ne Allah aşkına

2. öncelikle hayırlı olsun, aklıma takılan bir soru var, piyasanın bu bedelsiz ve temettü haberini önceden duymaması imkansız ... o zaman bugün akşam kapanışa doğru neden bastılar aşağıya, temettüden dolayıysa zaten her yıl çok fazla temettü vermiyordu. Bedelsizden dolayıysa az mı bulundu, çünkü tarihini hatırlayamıyorum ama daha fazla potansiyeli olduğuna yönelik şirketin açıklaması vardı önceden

3. 3 kuruş temettü verecek onu da Kasım ayında. Bedelsiz vermesine piyasa olumlu bakar belki ama ben çok olumlu bakmıyorum orta vade için.

4. aslında ilkönce bedelsiz senetleri vereceği ve sermaye de 2 katına çıktığı tescil olmuş olacağı için 22 Kasım tarihi geldiğinde o günkü sermaye üzerinden

%15 değil %7,5 temettü vermiş olacak ...

Yani elinde 1.000 lot hissesi olan %15 temettü yerine hesabına kabaca %7,5 kar payı geçecek ...

Bu inceliğe dikkat ...

5. Aselsanın nakit temeddü politikası gayet net, her yıl vakfın giderlerine denk gelecek kadar vakfa ait hisse oranında kar payı dağıtıyorlar, artık bize de ne düşerse...
    Her ne kadar yönetimini eleştirsekte siyasi iradenin altında fason gibi çalıştığını ima etsekte en nihayetinde ASELSAN gerçekten büyüyen teknoloji üreten geliştiren türkiyenin en büyük savunma sanayi kuruluşudur, hızla büyümeyede devam ediyor, bu büyüme gerçekleşirken büyümesini bedelsiz sermaye artışlarıylada gösterip paylaşıyor. Puslu zamanlarda veya global ekonomik krizlerde altın ne ise aselsan odur, ucuz bulduğunda alıp kenara koyacaksın.
    Şimdi gelelim asıl soruya aselsan ucuz mu pahalı mı, bana göre aselsan 2$ altı bedava 2-3$ çok ucuz 3-6$ ucuz, 6$ ve yukarısı piyasa koşullarına göre değerleme düzeyleri için uygun, eğer aselsan 10$ olsaydı belki pahalı derdim ki bu seviye bile tartışılır.

6.  Alıntı Originally Posted by derviş yunus2 Yazıyı Oku
    aslında ilkönce bedelsiz senetleri vereceği ve sermaye de 2 katına çıktığı tescil olmuş olacağı için 22 Kasım tarihi geldiğinde o günkü sermaye üzerinden

%15 değil %7,5 temettü vermiş olacak ...

Yani elinde 1.000 lot hissesi olan %15 temettü yerine hesabına kabaca %7,5 kar payı geçecek ...

Bu inceliğe dikkat ...
    Ya ben anlamadım şimdi 1000 olan adam ortalama 150 TL temmettu alacak
    Bedelsiz ilçede elinde 2000 lotu olacak demi
    Yada önce bedelsiz verecek 1000 lotu 2000 e çıkacak 300 TL temmetu mu alacak
    Herturlu çok azmis😢

7. ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazıyı Oku
    Twitter paylaşımlarına yapılan yorumlar etkiledi ama bu kadarla geçiştirilmemeli. Hisse geri alımıda açıklanmalı. Borsadaki hisse hareketlerine yönelik pozitif açıklamalarda bulunmalı sözde genel müdür. İhracat ve nakit akışı konusundaki sorunlarla ilgili bağlayıcı çözümler açıklanmalı. ASELSANın iş verdiği özel şirketlerin taşeronu durumuna sokulmasından da vazgeçilmeli. Bu kadarı asla yetmeyecek yatırımcı için.
    Birde kuruşlu temettü ne Allah aşkına
    Aza kanaat et malum bak onu da bulamayanlar var. Hisse geri alımı konusunda bastırılmalı şu diğer hamaset işlerini artık bırakmalısın. Bu ne ya Sözde GM ne ayıptır adam terör örgütü GM si mi sözde ne. Haklı gerekçelerle eleştir bu inadı bırak. Lütfen bu mesajı da birilerini savunmak için yazdığımı düşünme. Aklımdaki düz bodoslama yapmacıklık olmadan ne düşündüysem onu yazdım.

Bedelsiz bence o sermaye tavanı artırımından sonra en az % 100 şarttı zaten. Yoksa haklı olarak çok eleştiren olacaktı.

Yönetim 12 aylık bilanço peşine bu bedelsiz ile benim beklentilerimi karşıladı. Bazı arkadaşlar bunu yeterli bulmayabilir. Onlara da bir şey diyemem. Ama eleştiri yaparken birazda adil olmak lazım. Aynı şeyleri de sürekli burada dile getirmeyi ben doğru bulmuyorum.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 410/678 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •