Gümlerdir spota para giriyor
Mal mı toplanıyor nedir
Gümlerdir spota para giriyor
Mal mı toplanıyor nedir
Amiral pazartesi temettü ödemesi var...
Bürüt .92 krs
Net .83 krs
Kapanış fiyatı 12:97
Pazartesi açılış fiyatı 12:05 yoksa 12:14 mü olacak.
satarken iyice pokunu çıkardı ama çarşamba günkü boğa formasyonu ihlal etmedi. burda bahsedildi. piercing bull. türkçeye delen boğa diye çevrilmiş. neyse.
bence normaldir. 2022 verileri epey netleşti, şirketler karlarını açıkladılar. bilançolar temettüler vs büyük oranda kesinleşti. yani müzik sustu.
malum seçim belirsizliği de var. onun için haftalık grafik canımı sıkmayın zopayı veririm sırtınıza diyor.
satışlar genellikle boş kademelere oluyor. hacim oluşmuyor. en ufak olumsuz haberi dibine kadar kullanırlar artık.
audentes Fortuna iuvat
Spot da alternatifsiz bütün günlükcü traderler alım yönünde pozisyon alıyor, gün sonunda da satım yaparak pozisyonlarını kapatıyor, tahta yapıcılarda taşıyamayacaklarını bildiğinden tahtanın düşüşüne izin veriyor, Açığa satış olsaydı, 30 endeks hisselerinde %2-3 primden sonra günlükçüler alım degilde açığa satış yapacaklardı, bu durumda tahta yapıcı açıkcı sıkıştırmak niyetiyle o tahtayı yukarı sürecek, zirve kapanışı deneyecekti, dolayısıyla bu da endekse pozitif etki yapacaktı, Sonuç açığa satış olmadığı sürece tahtalarda satış baskısı sürecektir!
brüt temettü düşer...hatta bu yüzden bazıları temettü öncesi satıp, temettü sonrası geri almaya çalışıyor, sırf vergi konusundan etkilenmemek için.
bir de mantık olarak benim dediğim gibi olması gerekmiyor mu? neden acaba soru işareti oluştu? bana çok basit bir konu gibi geldi, ben mi bir şeyi atlıyorum![]()
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri