Arama sonucu : 10492 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Valla bence dolar bazında kesinlikle pahalı.Dolar bir düzeltme yapacak,ev fiyatları yatay gideceğinden dolar bazında baya bir düzeltme yaşarız.Emlak bence son iki üç yıllık artışını en az beş yıl göremez,piyasada batan çok olacak,zaten orta sınıf gençler falan ev alamıyor,e alıcı az para kısıtlanacak sonuç belli.Ha bizimkiler para basmaya bu hızla devam ederlerse eski almanya usülü bir hiperenflasyon sarmalına gireriz ki o dünya başka bir dünya farklı işler yaşanır,bambaşka işler olur,ev fiyatları falan çok tali konular olur.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Valla bence dolar bazında kesinlikle pahalı.Dolar bir düzeltme yapacak,ev fiyatları yatay gideceğinden dolar bazında baya bir düzeltme yaşarız.Emlak bence son iki üç yıllık artışını en az beş yıl göremez,.

Sn hakem, Son 1 buçuk yılda dolar bazlı konut piyasası biraz pahalı kalmış olabilir ama 2015 lerdeki fiyatlara göre bence hala çok ucuz.
    Sn djozun da dediği gibi bundan 8-10 yıl önce 1 milyon dolara maketten 1+1 daireleri peynir ekmek gibi satıyorlardı. O zaman ben de bu forumda konutta balon oluştu diyenlerdendim.
    O döneme göre hala dolar bazlı ucuz sayılırız. Arz eksik. Gazetelerden boy boy ilanlar görmeye başladığımızda arz arttı diyebilirim ama şuan öyle bir durum söz konusu değil. Bir de zaten arz eksikken 500 binden fazla konut depremde eksildi...

------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Yanlış anlaşılmasın ben aslında yatırımcı olarak tüm hayatım boyunca gayrımenkule inanmış biriyimdir.Ama bu yaşa kadar ki tecrübelerim finansal piyasalarda dogma olmayacağı piyasa ile savaşılamayacağı şeklinde.Trend nereye gidecek anlamaya çalışıyorum,terste kaldın mı işin zor,borsacıların hepsi bunu bilir,bir kağıtda zamanı tutturamadın mı kağıdın değeri ne olursa olsun artmaz veya kağıdın değeri ne olursa olsun düşmez,spek ne istiyor onu anlamak şart.Dünyanın spekleri de malum küresel soyguncu aileler,onlar nasıl bir süreç istiyorlar,her anlamda bunu çözemedik mi işimiz zor,akıntıya karşı kürek çekeriz,bu kadar küreklere asılıyorum bu kayık niye ters yöne gidiyor deriz.

4. Sayın hkm verdiğiniz örnekteki zor şartlar yaşanabilir, mümkün, ona katılırım.
    Ama siz, ben, sn vivatrader, veya diğer emlak yatırımcısı forumdaşlar olsun ya da forum harici kişiler olsun, eminim hepsinin emlak dışında daha likit araçları mevcuttur (altın vb.)
    Bahsettiğiniz senaryoda ilk olarak altın döviz vs bozulur, daha olmazsa çocuk devlet okuluna yazdırılır.

Şu anda ev satanların da (alıcıları sinir edecek derecede ) tok satıcı olmasını ben buna bağlıyorum.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •