Sayfa 288/472 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Hocam davul çalmadıkları kaldı... EYT' lilerin çıkışı Kod:8 ile yapılacak diye.
    Muhasebecinin hatasının kurbanı olmuşsunuz.
    Kod: 4- "Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi.".

Ben de part-time çalışıyorum 7 gün SGK primi yatıyor. Emeklilik başvurusu yapmadan çıkış, yaptıktan hemen sonra giriş işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Bir şekilde Kod 4 ile yapılan çıkış işlemini iptal ettirip, Kod 8'e çevirtmeye çalışsın muhasebeciniz nasıl başarıyorsa.

Diğer biçimde İşveren de SGK prim indiriminden yararlanamıyor bu biçimi ile işe geri dönseniz bile.

Düzeltme:

Şurayı bir inceleyin:

http://www.tes-is.org.tr/pages/134/%...r+Ne+Yapabilir

SGK’ya Bildirilen İşten Çıkış Kodu Nasıl Düzeltilir ?

SGK’ya bildirilmiş olan işten çıkış kodunun gerçeğe aykırı olduğunu düşünen işçi işverenden düzeltilmesini talep edebilir. Sigortalı işten ayrılış bildirgesinin fesih (işten çıkış) tarihinden itibaren 10 gün içerisinde SGK’ya verilmesi gerektiğinden, SGK’ya verilen sigortalı işten ayrılış bildirgesinde yanlış / hatalı / gerçeğe aykırı işten çıkış kodunun yazılmış olması halinde, işten çıkış tarihi üzerinden 10 gün geçmemişse, e-bildirge sitemi üzerinden işveren rahatça düzeltme yapabilir, verdiği bildirgeyi iptal edil yeni bildirge de verebilir. 10 günlük süre geçtikten sonra ise artık işverenin düzeltme yapması mümkün olmayıp, işyerinin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Merkezine / İl Müdürlüğüne başvurması gerekir. Öte yandan 2013/11 sayılı SGK Genelgesinde; işverenlerin işten ayrılış nedenine yönelik değişiklik taleplerinin, buna ilişkin belgelerle müracaat edilmesi halinde kabul edileceği belirtilmiştir.

İşçi İşten Çıkış Kodunun Düzeltilmesi İçin Kendisi SGK’ya Başvurabilir mi ?

SGK’ya bildirilmiş olan işten çıkış kodunun gerçeğe aykırı olduğunu düşünen işçi, kendisi değişiklik için SGK’ya başvursa bile, SGK işçinin değişiklik talebini kabul etmez. Çünkü konuya ilişkin olarak 2013/11 sayılı SGK Genelgesinde; “sigortalıların işten ayrılış nedenine yönelik talepleri işverenle birlikte müracaat etmişse değiştirilecek, bunun dışında sigortalı taleplerinde işten ayrılış nedeni ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır†açıklamasına yer verilmiştir. Dolayısıyla işten çıkış kodunun değiştirilmesini isteyen işçi, SGK’ya işverenle veya işvereni temsile yetkili biriyle başvurursa SGK ancak o zaman değişiklik talebini kabul eder.
    Teşekkürler muhasebecinin işveren arkadaşa söylediğine göre güya eyt çıktığında öyle bişey yokmuş Tekrar teşekkürler bilgi için,peki bu düzeltme emeklilik başvurumu etkiler mi acaba,3 marttan beri gelen evrak beklemede zaten,birde başvurumu iptal edip yeni başvuru olur mu acaba bilemedim.

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Bu son cümlen ülkeyi yıkacak bir durum maalesef. Vasatlık özendiriliyor. İyi eğitim almanın hem çalışırken hem de emekli olduğunda farkı olmazsa her taraf vasat insan dolar.
    Nispeten iyi eğitim alanların büyük çoğunluğu yurt dışına gitme kafasında. İlk fırsatta gider. Arkadaşımın ilk 500 e girip Cerrahpaşa tıpı kazanıp okuyan yeğeni ve Nişanlısı Almanya'ya gittiler geçen ay. Mühendis vb den de giden çok maalesef.
    Bu komünizm konusu denendi ve olmadı, olsaydı şuan Sovyetler birliği devam ediyor olurdu.Sovyetler birliğinde tüm emeklilerin maaşları çok yakındı hatta çalışanlar arasında bile ciddi ücret farklılıkları yoktu.Sonuç ortada.
    Bu, galatı meşhurdur. Uzun uzun vasatlığın ne olduğunu açıklamak isterdim. Bir köylü kızı tereşkova'nın nasıl uzay çıkan ilk kadın olduğunu, gagarin'in ailesinin ne işle uğraştığını.. Kısaca eğitimde fırsat eşitliği yaratıldığında bir zamanlar manşet olan tunceli'de çobanlık yapıp ösym'de derece yapan çocuğun şimdi ne durumda olduğunu kestirmek zor değil. İyi eğitime sadece varlıklı ailelerin çocukları ulaşabildiğinde vasatlık oluşur.

Ayrıca SSCB de ihtiyar aylıkları arasında 3-4 kata varan farklar vardı, ücretlerde de.

Size z kuşağı tabiri ile ' komunizmi biraz araştırmanızı öneririm' diyeceğim

3. selamlar benim hem bagkur son olarak ssk vardi. hizmet birlestirme basvurusu yapmadan eyt ye basvurdum. bu durumda acaba olumlu sonuclanir mi. yoksa extra bir sey mi yapmam lazim. bilen arkadaslar varmi.

4.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Bu, galatı meşhurdur. Uzun uzun vasatlığın ne olduğunu açıklamak isterdim. Bir köylü kızı tereşkova'nın nasıl uzay çıkan ilk kadın olduğunu, gagarin'in ailesinin ne işle uğraştığını.. Kısaca eğitimde fırsat eşitliği yaratıldığında bir zamanlar manşet olan tunceli'de çobanlık yapıp ösym'de derece yapan çocuğun şimdi ne durumda olduğunu kestirmek zor değil. İyi eğitime sadece varlıklı ailelerin çocukları ulaşabildiğinde vasatlık oluşur.

Ayrıca SSCB de ihtiyar aylıkları arasında 3-4 kata varan farklar vardı, ücretlerde de.

Size z kuşağı tabiri ile ' komunizmi biraz araştırmanızı öneririm' diyeceğim
    z kuşağından değilim.
    Türkiye'de komünizm yoktu ama fırsat eşitliği vardı.Bende o eşitliğin olduğu dönemde gerçek anadolu liselerinin olduğu dönemde okudum ve iyi bir kariyerim oldu. Dar gelirli bir ailedenim.Şuan çocuğuma parasıyla bile benim aldığım eğitimi aldıramıyorum.
    Ülkemizde çobandan cumhurbaşkanı bile oldu. Sovyetler birliğinden verdiğiniz birçok örneğin benzeri Atatürk Türkiye'sinde de oldu.
    Sizinle birçok konuda benzer düşünüyoruz ama ben sizden farklı olarak komünizmin iyi ve kalıcı bir sistem olmadığını düşünüyorum. Sizinle yazılı olmasa da sözlü olarak bu konuda saatlerce konuşabilirim
    sevgiler
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by Marluk Yazıyı Oku
    selamlar benim hem bagkur son olarak ssk vardi. hizmet birlestirme basvurusu yapmadan eyt ye basvurdum. bu durumda acaba olumlu sonuclanir mi. yoksa extra bir sey mi yapmam lazim. bilen arkadaslar varmi.
    benimki de aynı şekildeydi, önce ssk, sonra isteğe bağlı bağkur, en son yine ssk, bu şekilde başvurdum sorunsuz şekilde aylık bağlandı, önce ben de şüpheye düşüp e-devletten hizmet birleştirmeye başvurdum ama otomatik birleştirilmiş tarzı bir mesaj gelmişti, e-devlet çalışma hayatım kısmında kalan 2 şart %100 olmuşsa sorun olmaz zaten.

napsin dogru duzgun siyaset ile secim kazanamadiklari kafalara dan dan vuruldugu icin ulke gerceklerini bir parca gorduler bakalim nolcak bu kez...

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Yahu "bu profil" de biliyor neyin ne olduğunu.
    Maksat "fark yok, istikrar biye bozulsun?" sorusunu sordurtmak.

Teşkilatın kapısında girip, "S.A" diyen asgari ücret alıyor zaten.
    Yıllarca prim ödemiş adamın tantanası yapılıyor... Pehhh.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Bende de ole daha once hizmet basvurusu yapmistim subeye gidin dediler banko da sordum bisi yok ikisi de sistemde gorunuyor emekli basvuru yapinca onlar birlesir demislerdi

Bekleyin
    3martbasvurular da emekli olsun nokta kom

Alıntı Originally Posted by Marluk Yazıyı Oku
    selamlar benim hem bagkur son olarak ssk vardi. hizmet birlestirme basvurusu yapmadan eyt ye basvurdum. bu durumda acaba olumlu sonuclanir mi. yoksa extra bir sey mi yapmam lazim. bilen arkadaslar varmi.

Her gun once sgk nin link teki DYS sonra e devlet ile 4a kaydi ve maas bilgisi gibi linkleri ziyaret etmekten gina geldi artik...

250bin kisinin islemi de bitmis biz 3 mart gece edevlet ile basvurular hep alt dosyalara mi konuldu nedir ya, yeter artik........

Sayfa 288/472 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •