Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 355,01 Mn 3,91 / 4,07
9,46 10% 2,03 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 347,36 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 372,72 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,23 Mn 39,70 / 43,60
389,75 -9.99% 4,94 Mn 389,75 / 430,00
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
44,06 -9.97% 548,15 Mn 44,06 / 45,90
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
3,54 0.57% 24,09 Mr 3,52 / 3,69
113,20 9.58% 15,35 Mr 97,70 / 113,20
40,86 -0.97% 14,18 Mr 40,58 / 43,72
75,85 0.8% 10,72 Mr 74,20 / 76,10
308,50 -0.8% 9,92 Mr 306,25 / 309,50
21,20 3.62% 1,23 Mr 20,72 / 21,56
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,94 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,49 Mr 771,50 / 792,00
100,90 1.77% 616,38 Mn 99,00 / 101,60
116,40 1.93% 273,16 Mn 112,60 / 116,70
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
36,00 2.68% 245,44 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 514,32 Mn 11,10 / 11,44
88,20 1.73% 812,44 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 287/481 ÝlkÝlk ... 187237277285286287288289297337387 ... SonSon
Arama sonucu : 3845 madde; 2,289 - 2,296 arasý.

Konu: SGK Emeklilik Ýþlemleri

1.  Alýntý Originally Posted by bisikletci Yazýyý Oku
    Turkiyenin eti ne budu neki kalkip 6 madde siralamissin

Hicbir sey uretmeyen samani yogurdu bile ithal eden ulkenin boyle 6 maddesi yoktur

Dusunmen gereken tek bir konu var

550 milyar dolar dis borcun yillik %10 faizini kim nasil odeyecek? Bu sorunun cevabini vermeden ilerleme kaydedemezsin
    Bu yazýyý yazan bisikletçi sýký bir akp taraftarýdýr. Böyle yazdýðýna bakmayýn, kendisi 40 yaþýnda emekli olduðunu da itiraf etmiþtir. Yani 550 milyar dolarýn büyümesinde katkýsý bir hayli fazla.

2.  Alýntý Originally Posted by bisikletci Yazýyý Oku

Hicbir sey uretmeyen samani yogurdu bile ithal eden ulkenin boyle 6 maddesi yoktur

550 milyar dolar dis borcun yillik %10 faizini kim nasil odeyecek? Bu sorunun cevabini vermeden ilerleme kaydedemezsin
    He güzel kardeþim hee.... Osmanlý ile Avusturya arasýndaki Zenta savaþýný da EYT' liler yüzünden kaybetmiþtik zaten.

Yahu Stockholm Sendromu' mu, ileride teþhis edilecek baþka bir rahatsýzlýk mý sizinki? Bilemiyorum ileride bugünler için kullanýlacak bir ifade bulacaktýr bilim adamlarý umuyorum.

Ben mi yönetiyorum ülkeyi kardeþim? EYT federasyonu mu yönetiyor?
    3 kuruþ paraya çalýþan emekçi mi aldý bu borçlarý? Veya onlarýn yararýna mý kullanýldý? Kime masal anlatýyorsun?

Al grafik aþaðýda. Daha EYT' li ilk maaþýný almadan yýllar önce zaten bu borçlar alýnmýþ,
    harcanmýþ, gitmiþ. 2000' den bu yana 50 Milyar dolardan 500 Milyar dolara çýkmýþ borç.

"2. Kurtuluþ Savaþý", "Ekonomik Kurtuluþ Savaþý" diye çýktýðýmýz yolda, aldýðýmýz borçlar dýþýnda,
    yýllar içerisinde yüz milyarlarca dolar ülke ekonomisine katkýsý olabilecek kit, bit, fabrika, arazi her þeyimiz satýlmýþ.

Gelmiþ burada on yýllarca tavandan prim ödeyip, sosyal yardým alanlarla eþit seviyede maaþa mahkum edilmiþ emeklilere tatava ediyosunuz. Bir de vatandaþý düþünüyor numarasý çekiyorsunuz...

Gidin ötede aðlayýn kardeþim. Dünyanýn en ucuz iþgücü haline getirilmiþ, emekliliði en periþan ülke haline getirilmiþ memlekette gelip burada "memleketi düþünüyorum" minvalli timsah gözyaþlarýnýn lüzumu yok.

Ýþiniz gücünüz algý oyunlarý...
    Senin ifadenle "550 Milyar dýþ borcun kimler tarafýndan alýndýðý, nereye harcandýðýný", çok iyi biliyoruz biz.

Son düzenleme : KýsaVade; 04-04-2023 saat: 10:57.

3. Ýti ite kýrdýrma taktiðinin piyonu olmamak lazým.

Emeðin milli gelirden aldýðý pay azaldýkça azalýyor. Son yýllarda KKM, vergi aflarý, teþvikler vs ile bu azalýþ daha da hýzlandý, son olarak %25 lere indi sanýrým. Bu oran 2000 li yýllarýn baþlarýnda %40 lardaydý.

Son 20 yýlda baþta beyaz yaka olmak üzere, emeði ile geçinen kesim göreceli olarak aþýrý fakirleþti. Yani ülke olarak 20 yýl öncesine dönsek de, orta direk dediðimiz(beyaz yaka, memur, nitelikli iþçi, orta kademe yönetici vsvs) kesim belki de tarihinin en kötü dönemini yaþýyor.

Zengin %1, en dipteki sosyal yardýmlarla ayakta duran, katma deðer üretmeyen aþýrý yoksul %10 luk kesim görece daha iyi durumda.

Sýnýf bilinci olmayan çalýþan, üreten, katma deðer yaratan kesim de birbirine hýrlamakla meþgul. Ýþçi memura yatýyorsun der, memur iþçinin aldýðý paraya laf eder, beyaz yaka herkese laf eder. Çalýþan kesim birbiriyle uðraþmaktan asýl uðraþmasý gereken kesimi unutur.

Yok, ekonomi bozulur, yok bu yükü ülke kaldýramaz vsvs. Kardeþim ülke hýrsýlarla mücadele etsin, sgk %35 lerde olan kayýt dýþý çalýþmayý %10 lara indirsin; emeklilik maaþlarý daha iyi bir seviyeye de gelir, asgari ücret de yükselir, özel sektördeki kalifiye iþçi, beyaz yaka, memur vs asgari ücretin en az iki katý maaþ da alýr.

Ülkede eðitimli, iþinin ehli insanlara deðer verilmiyor. Giderseniz gidin deniliyor. Asgari ücret neredeyse, temel ücret olmuþ, nerdeyse tek maaþa dönmüþüz, toptan komunist sisteme geçmiþiz...Hala emeklinin maaþý, eyt linin durumu výr výr da výr výr.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

4.  Alýntý Originally Posted by KýsaVade Yazýyý Oku
    He güzel kardeþim hee.... Osmanlý ile Avusturya arasýndaki Zenta savaþýný da EYT' liler yüzünden kaybetmiþtik zaten.

Yahu Stockholm Sendromu' mu, ileride teþhis edilecek baþka bir rahatsýzlýk mý sizinki? Bilemiyorum ileride bugünler için kullanýlacak bir ifade bulacaktýr bilim adamlarý umuyorum.

Ben mi yönetiyorum ülkeyi kardeþim? EYT federasyonu mu yönetiyor?
    3 kuruþ paraya çalýþan emekçi mi aldý bu borçlarý? Veya onlarýn yararýna mý kullanýldý? Kime masal anlatýyorsun?

Al grafik aþaðýda. Daha EYT' li ilk maaþýný almadan yýllar önce zaten bu borçlar alýnmýþ,
    harcanmýþ, gitmiþ. 2000' den bu yana 50 Milyar dolardan 500 Milyar dolara çýkmýþ borç.

"2. Kurtuluþ Savaþý", "Ekonomik Kurtuluþ Savaþý" diye çýktýðýmýz yolda, aldýðýmýz borçlar dýþýnda,
    yýllar içerisinde yüz milyarlarca dolar ülke ekonomisine katkýsý olabilecek kit, bit, fabrika, arazi her þeyimiz satýlmýþ.

Gelmiþ burada on yýllarca tavandan prim ödeyip, sosyal yardým alanlarla eþit seviyede maaþa mahkum edilmiþ emeklilere tatava ediyosunuz. Bir de vatandaþý düþünüyor numarasý çekiyorsunuz...

Gidin ötede aðlayýn kardeþim. Dünyanýn en ucuz iþgücü haline getirilmiþ, emekliliði en periþan ülke haline getirilmiþ memlekette gelip burada "memleketi düþünüyorum" minvalli timsah gözyaþlarýnýn lüzumu yok.

Ýþiniz gücünüz algý oyunlarý...
    Senin ifadenle "550 Milyar dýþ borcun kimler tarafýndan alýndýðý, nereye harcandýðýný", çok iyi biliyoruz biz.

hiç uðraþma biz çok uðraþtýk ama bir adým ilerlemiyor bu arkadaþ. engelle geç
    bu arada kendisi de 43 yaþýnda emekli maaþý baðlanmýþ biri ama sürekli eyt liler karþýtý atýp tutan biri.
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

5.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Ýti ite kýrdýrma taktiðinin piyonu olmamak lazým.

Emeðin milli gelirden aldýðý pay azaldýkça azalýyor. Son yýllarda KKM, vergi aflarý, teþvikler vs ile bu azalýþ daha da hýzlandý, son olarak %25 lere indi sanýrým. Bu oran 2000 li yýllarýn baþlarýnda %40 lardaydý.

Son 20 yýlda baþta beyaz yaka olmak üzere, emeði ile geçinen kesim göreceli olarak aþýrý fakirleþti. Yani ülke olarak 20 yýl öncesine dönsek de, orta direk dediðimiz(beyaz yaka, memur, nitelikli iþçi, orta kademe yönetici vsvs) kesim belki de tarihinin en kötü dönemini yaþýyor.

Zengin %1, en dipteki sosyal yardýmlarla ayakta duran, katma deðer üretmeyen aþýrý yoksul %10 luk kesim görece daha iyi durumda.

Sýnýf bilinci olmayan çalýþan, üreten, katma deðer yaratan kesim de birbirine hýrlamakla meþgul. Ýþçi memura yatýyorsun der, memur iþçinin aldýðý paraya laf eder, beyaz yaka herkese laf eder. Çalýþan kesim birbiriyle uðraþmaktan asýl uðraþmasý gereken kesimi unutur.

Yok, ekonomi bozulur, yok bu yükü ülke kaldýramaz vsvs. Kardeþim ülke hýrsýlarla mücadele etsin, sgk %35 lerde olan kayýt dýþý çalýþmayý %10 lara indirsin; emeklilik maaþlarý daha iyi bir seviyeye de gelir, asgari ücret de yükselir, özel sektördeki kalifiye iþçi, beyaz yaka, memur vs asgari ücretin en az iki katý maaþ da alýr.

Ülkede eðitimli, iþinin ehli insanlara deðer verilmiyor. Giderseniz gidin deniliyor. Asgari ücret neredeyse, temel ücret olmuþ, nerdeyse tek maaþa dönmüþüz, toptan komunist sisteme geçmiþiz...Hala emeklinin maaþý, eyt linin durumu výr výr da výr výr.
    Bu son cümlen ülkeyi yýkacak bir durum maalesef. Vasatlýk özendiriliyor. Ýyi eðitim almanýn hem çalýþýrken hem de emekli olduðunda farký olmazsa her taraf vasat insan dolar.
    Nispeten iyi eðitim alanlarýn büyük çoðunluðu yurt dýþýna gitme kafasýnda. Ýlk fýrsatta gider. Arkadaþýmýn ilk 500 e girip Cerrahpaþa týpý kazanýp okuyan yeðeni ve Niþanlýsý Almanya'ya gittiler geçen ay. Mühendis vb den de giden çok maalesef.
    Bu komünizm konusu denendi ve olmadý, olsaydý þuan Sovyetler birliði devam ediyor olurdu.Sovyetler birliðinde tüm emeklilerin maaþlarý çok yakýndý hatta çalýþanlar arasýnda bile ciddi ücret farklýlýklarý yoktu.Sonuç ortada.
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

Alýntý Originally Posted by bisikletci Yazýyý Oku

Bugüne kadar para basýp 5li çeteyi doyurdular kk da para basar enekliyi doyurur.iktisat biliminin tanýklarýndan biri de tercihler bilimi olmasýdýr...komþun seni iftara davet ettiðinde nerden bulacan parayý da iftar menüsü hazirlican diye soruyor musun.. bazý kesimler demligin lulugunu alicak bazýlarý da yýllarýn unutulmusluginun bedelini.....ytd

7. Selam herkese ben puantaj usulü çalýþýyordum yani ayda 10 gün ssk ödeniyordu, emeklilik için çalýþtýðým iþyerinden çýkýþ yaptýrdým ama kod 4 le çýkýþ yapmýþlar.Þu an tekrardan ayný iþyerine ayný þekilde puantaj usulü ssk mý yaptýrmak istedim yani ayda 3 gün ssk lý göstereceklerdi(iþim gereði),eyt baþvurumdan dolayý sanýrým,sistem ssk giriþimi kabul etmemiþ,muhasebecinin dediðine göre eyt baþvurum kabul edilene kadar ssk yaptýramayacaðým.Bunun bir yolu var mý bilen arkadaþlar?

8.  Alýntý Originally Posted by ey_b Yazýyý Oku
    Selam herkese ben puantaj usulü çalýþýyordum yani ayda 10 gün ssk ödeniyordu, emeklilik için çalýþtýðým iþyerinden çýkýþ yaptýrdým ama kod 4 le çýkýþ yapmýþlar.Þu an tekrardan ayný iþyerine ayný þekilde puantaj usulü ssk mý yaptýrmak istedim yani ayda 3 gün ssk lý göstereceklerdi(iþim gereði),eyt baþvurumdan dolayý sanýrým,sistem ssk giriþimi kabul etmemiþ,muhasebecinin dediðine göre eyt baþvurum kabul edilene kadar ssk yaptýramayacaðým.Bunun bir yolu var mý bilen arkadaþlar?
    Hocam davul çalmadýklarý kaldý... EYT' lilerin çýkýþý Kod:8 ile yapýlacak diye.
    Muhasebecinin hatasýnýn kurbaný olmuþsunuz.
    Kod: 4- "Belirsiz süreli iþ sözleþmesinin iþveren tarafýndan haklý sebep bildirilmeden feshi.".

Ben de part-time çalýþýyorum 7 gün SGK primi yatýyor. Emeklilik baþvurusu yapmadan çýkýþ, yaptýktan hemen sonra giriþ iþlemi sorunsuz bir þekilde gerçekleþti. Bir þekilde Kod 4 ile yapýlan çýkýþ iþlemini iptal ettirip, Kod 8'e çevirtmeye çalýþsýn muhasebeciniz nasýl baþarýyorsa.

Diðer biçimde Ýþveren de SGK prim indiriminden yararlanamýyor bu biçimi ile iþe geri dönseniz bile.

Düzeltme:

Þurayý bir inceleyin:

http://www.tes-is.org.tr/pages/134/%...r+Ne+Yapabilir

SGK’ya Bildirilen Ýþten Çýkýþ Kodu Nasýl Düzeltilir ?

SGK’ya bildirilmiþ olan iþten çýkýþ kodunun gerçeðe aykýrý olduðunu düþünen iþçi iþverenden düzeltilmesini talep edebilir. Sigortalý iþten ayrýlýþ bildirgesinin fesih (iþten çýkýþ) tarihinden itibaren 10 gün içerisinde SGK’ya verilmesi gerektiðinden, SGK’ya verilen sigortalý iþten ayrýlýþ bildirgesinde yanlýþ / hatalý / gerçeðe aykýrý iþten çýkýþ kodunun yazýlmýþ olmasý halinde, iþten çýkýþ tarihi üzerinden 10 gün geçmemiþse, e-bildirge sitemi üzerinden iþveren rahatça düzeltme yapabilir, verdiði bildirgeyi iptal edil yeni bildirge de verebilir. 10 günlük süre geçtikten sonra ise artýk iþverenin düzeltme yapmasý mümkün olmayýp, iþyerinin baðlý olduðu Sosyal Güvenlik Merkezine / Ýl Müdürlüðüne baþvurmasý gerekir. Öte yandan 2013/11 sayýlý SGK Genelgesinde; iþverenlerin iþten ayrýlýþ nedenine yönelik deðiþiklik taleplerinin, buna iliþkin belgelerle müracaat edilmesi halinde kabul edileceði belirtilmiþtir.

Ýþçi Ýþten Çýkýþ Kodunun Düzeltilmesi Ýçin Kendisi SGK’ya Baþvurabilir mi ?

SGK’ya bildirilmiþ olan iþten çýkýþ kodunun gerçeðe aykýrý olduðunu düþünen iþçi, kendisi deðiþiklik için SGK’ya baþvursa bile, SGK iþçinin deðiþiklik talebini kabul etmez. Çünkü konuya iliþkin olarak 2013/11 sayýlý SGK Genelgesinde; “sigortalýlarýn iþten ayrýlýþ nedenine yönelik talepleri iþverenle birlikte müracaat etmiþse deðiþtirilecek, bunun dýþýnda sigortalý taleplerinde iþten ayrýlýþ nedeni ile ilgili herhangi bir deðiþiklik yapýlmayacaktýr” açýklamasýna yer verilmiþtir. Dolayýsýyla iþten çýkýþ kodunun deðiþtirilmesini isteyen iþçi, SGK’ya iþverenle veya iþvereni temsile yetkili biriyle baþvurursa SGK ancak o zaman deðiþiklik talebini kabul eder.

Sayfa 287/481 ÝlkÝlk ... 187237277285286287288289297337387 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •