Abka abd de faizler bu derece iken bile hafif satarak tekrar geri aldı ise oraya satış matis gelmez adamlar corona da donuna kadar mala girdi tahvil girenler sıkıştı kaldı, kimi ara ara batıyor. 20 30 yıldan önce satmaz lar. 60000 e gidiyor Dow.
Abka abd de faizler bu derece iken bile hafif satarak tekrar geri aldı ise oraya satış matis gelmez adamlar corona da donuna kadar mala girdi tahvil girenler sıkıştı kaldı, kimi ara ara batıyor. 20 30 yıldan önce satmaz lar. 60000 e gidiyor Dow.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
emeklilik fonları ve varlık fonu 25-30 milyar soktu piyasaya, ne sıkışık oyuncu ne yüklü kredi kalmamış olmalı..seçim sonrası dolar yükselecek ise, borsanın düşmesi eşyanın tabiatına aykırı.. yukarı gitmekten başka ihtimal göremiyorum ben de, en fazla bi kaç hafta daha bekletir
9.marttan beri düşüşte direnç olan 10-günlük ortalama geçen salı yukarı kırıldı aslında ama kalan üç günde ortalama civarı konsolide olmayı tercih etti.. herhalde sayım yapılmış olmalı, kimde ne kadar poz var kimi dökebilrler daha, algoritma hazırlandı, yarın pazartesi şerefine koyar mı acaba uzun yeşil çubuğu ?
![]()
Thebig Fonları olarak efenim
Güvendiğimiz inandığınız hisselerde
Her kırmızı her düşüş alım fırsatı olarak gördüğümü hatırlatmak ister
Ralli kaçınılmaz 🐮🐮🐮 lafımı tekrar etmek istiyorum
-Kişisel düşünce faiz artıkça kötü haberler duyacağız.(BANKA BATMASI VS.)..Bilançolarda resesyonu göreceğiz.FAİZ ARTIŞI VE RESESYONUN TAM fiyatlanmadığını düşünüyorum.Benim senaryoma göre sp500 bu tepkide max. 4300 -200olur..oranın üzerinde kalamaz.
bıst100 de temmuz rallisinin başında yanıldım..ama ABD piyasalarında son zamanlarda öngörülerim gerçekleşti.
benim global senaryom bu..tepki noktasından sonra aşağı trent bekliyorum.HERKESİN KENDİNCE ARGUMANI VAR..HERKES HAKLI..
-bıst100 de ise RTE gelirse dolarda sert çıkış beklerim..ama KK gelirse dolarda ilk haftalarda yukarı olabilir ama sonra düşüş bekliyorum..HAKAN KARA(MB EN GÜÇLÜ ADAY) reel kur endeksine göre (1978) tl nin değerli olmadığını düşünüyor.Sayfasında grafikleri-yorumları var..
AKP başa gelince de 1.72 den yavaşca aşağı sarkarak indik...zaten herkes KKdan sonra dolar yükselecek diyorsa,buna temkinle yaklaşılmalı..
-tvf, kapanacak...Artık destek alımları olmayacak..LOBİ halinde uzaya çıkmış badem hisselerinde satış olacak..vs vs...10 bilinmeyenli denklem..
seçim sonrası için en çok düşündüren konu kur-faiz ne olacak? buradan mutlu bir son çıkaramıyorum.
millet cumhur kim gelirse gelsin elde bir bomba var. kkm bitecek, kkm'de 80 küsür milyar dolarlık talep kaç faize ikna olacak? ikna olmayıp döviz altın talebi olursa neler olacak? bizim şirketler ve bankalar faizler %50'ye dayanınca batmayacak mı?
sonra bizim kontrollü kuru bırakınca neler yaşanacak? şu an bence tasarruf açısından da çok sıkıntılıyız. herkes parayı mala bağladı. arabalar evler hisseler alındı. dolarda takası toplanmış tahtanın hareketlerini göreceğiz gibi maalesef.
[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendi açımdan GLOBALDEN yana rahatım..yani tepkiden sonra aşağı..ama bıst100 uyar mı-ne kadar uyar?
Bunu çözmekte zorlanıyorum...TEMMUZDA SP500 düştü(4200 den 3.600 e) ama biz ralli yaptık..ama o zaman 1.3 dolardık..
mesela global düşüşte 2.80-3.00 dolarda karşılarsak biz ne kadar etkileniriz?
Yer İmleri