Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Portföy dağılımda konut zaten yüksek oranda. daha fazla olacağını zannetmiyorum. Maaşlı çalışan ya da emekli maaşı olan biri değilim o yüzden Portföy çeşitliliği olmazsa olmaz kuralım.
Temettü portföyümü döviz bazlı başka likit enstrümanlarda(Nasdaq borsası vb..) değerlendirmeyi düşünüyorum ama eurobond yatırımını artık düşünmem. Sonuç olarak değişim olmazsa bist maceram büyük ihtimalle sonlanacak hatta 5200 lerde pozisyonumun yarısıyla vedalaştım(malum gülben ergen bile temettü yatırımcısı olduysa...) eğer değişim olursa tekrar dönerim.
Airbnb pasif geliri için güzel görünse de ben biraz aile zorumla yapmak zorunda kalacağım gibi görünüyor.
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Son düzenleme : vivatrader; 10-04-2023 saat: 12:26.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Ben secim sonrasi muthis bir siyasi istikrarsizlik olacagini dusunuyorum;
CBden bagimsiz mecliste her iki taraf ta cogunluk saglayamayacak ve hdp, deva, gelecek, yrp, hudapar gibi kucuk partilerin kilit rol oynadigi, yasa cikarmak icin surekli taviz istenen garip bir doneme girecegimizi dusunuyorum.
En gec 2 sene icinde erken secim kacinilmaz, bu durumda borsa gercekten sikintili olur, peki konut piyasasi nasil hareket eder?
Saka maka begenmesek te ulkede 20 yildir iyi kotu tek parti ve tek adam yonetimi var, bu bozuldugunda piyasalar buna gore degisecektir.
Cds nedeniyle eurobondlar cok ucuzlayabilir, belki simdi doviz toplayip ileride toplu eurobond alinabilir.
Siyasi istikrarsızlık falan olmaz.
Partilerin hepsi kendi çıkarları için çalışacaklarında, gayet güzel orta yolu bulup memleketi paylaşmaya devam edeceklerdir.
Rahat olun bir şey olmaz.
artık İstanbul vb şehirlerde evini kiraya veren kişi bence hayırsever olarak devletten ödül almalı.
malum sürecin geriye döneceği yok, ülke köpek gibi dövize muhtaç en kolayı ev satmak.
ingiltere de sadece zenginler arası satılıp duran boş evler varmış, hiçbir şekilde kullanılmayan.
enflasyonun olduğu ülkede ev kiraya verilmez, 90 larda bu süreç aslında yaşandı işte saf gibi uyaran yok aynı resmi görüyoruz.
ben de kendi evime geçmeye çalışıyorum mevcut kiracı rayicin üçte birine oturuyor.
ihtiyacım olduğu halde belki aynı sitede rayice ev kiralamak zorunda kalacağım, mahkeme kazanılacak gibiyse beklerim yoksa da satarım evi ve boş eve gerekirse rayicin 10% üstünü verir alırım.
muhtemelen yakın gelecekte evler kiracılı ve kiracısız olarak ikiye ayrılacak ve boş evler muhtemelen ederinin 10% üstüne falan gidecek.
bu sistemde cb en önemli pozisyon. hükümeti cb kurup ülkeyi yönetiyor. erken seçim için ya cb kararı ya da 360 vekilin kararı gerekiyor. o nedenle cb yi alan ülkeyi yönetmeye devam eder. cb nin yetkileri aşırı fazla, tüm kurumlara direkt atamalar yapıyor. cb makamı bu kadar önemli iken seçim bence her 2 taraf için de oldukça zor. 2 tarafta kesin kazanacak durumda değil.
bakalım oldukça kritik bir seçim dönemine girdik.
Sn pit
meclis baya önemli.
sürekli cb kararnameleri tersine yasa çıkarılabilirsin.
ayrıca cb kararnamesini aşan işler var.
geçtiğimiz dönemde onlarca torba yasa ve başka maddeler meclisten geçti.
tek başına cb bir nevi topal ördek.
rte seçilirse bir şeyler vaat edip vekil transferi ile meclis cogunluğunu alabilir.
tersi durumda ise o kadar kolay değil, kk seçilirse rte çok güçlü muhafelet yapar, bürokrası zaten full akp. en fazla 1 yıl dayanır iktidar.
rte seçilmesini istediğim algılanmasın, fakat kk seçilirse meclis cogunluğu ile birlikte seçilmesi lazım, aksi durumda işler karışır. şu an zaten 6lı masa, o zaman bir yasa çıkarmak için kırk kişiyi ikna etmesi gerekir.
Yer İmleri