Sayfa 498/1009 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548598998 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 3,977 - 3,984 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. Dikkat ettim artik, iscimizi memurumuzu emeklimizi enflasyona ezdirmedik diyen yok.

Sopa yemekten korkuyorlar.

Meydanda cikmis, evleri tek tek dolasacakmisiniz diye soruyor.

Bindirilmis kitalardaki yalaka takimi yirtiyor kendini..Eveetttt.

Milletin kapisina gidin de gorun bakin, Allah yaratti diyorlar mi ?

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bundan bir sene once dedik, uyardik, hemen erken secime gidin diye.

Ama bildiklerini okudular.

Kalan bir ay sure cok zor gececek.

Ozellikle bir kisim emeklinin maasi 7.500 TL. cikacak olmasi, araciya tefeciye esnafa ayri bir şevk verdi.

Arkasindan secim ve ilerisinde Temmuz ayi var, Temmuz'da odenecek 15.000'i de duydu bu cevreler, artik bu isin ucu tutulmaz.

Gercekten ehonomi cok eyi.
    Bu küresel ekonomik sistem içinde kalındığı sürece onun kurallarına uymak gerekiyor.

Oyunu kurallara göre oynayacak olansa MB...

MB bağımsız değilse, müdahale edersen, şapkadan tavşan çıkarmaya kalkarsan, sistem hemen anomali üretmeye başlıyor.

Niye, üretmeden, fazla vermeden, kazanmadan zengin olmak diye bir şey yok sistemde..

Şark kurnazlığı işlemiyor sisteme...En fazla -mış gibi olabilmeyi sağlıyor bir süreliğine, bilançolar uçtu rekor karlar filan borsa 4 e 5 e katladı, sanal cennet, kasa ne alemde...

Bu siyasetin MB ye müdahalesini ne bileyim Anayasayla falan güvence altına almak lazım, gelen giden bunu yapacaksa/yapabilecekse, biri gelir düzeltir, biri de gelir böyle yağmalar geçer.

%19 dan %100 e enflasyon, ne uğruna, yandaşa beleş ticari kredi vermek uğruna, bana verdi mi, yooo, en fazla abarak gubarak 300 bin TL ile sınırlandırmışlar....onu da alsan ne, almasan ne..

Sermaye transferine aracılık yapıldı, multi milyar dolarlar kazanıldı, kaybeden kim, halk..

Halk napıyo, TOGG, MMU, Bayraktar, v.s....

Cem Yılmaz gibin bitirip kaçayım; Eğitim şart

Hakan Kara grafiği

3.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Dikkat ettim artik, iscimizi memurumuzu emeklimizi enflasyona ezdirmedik diyen yok.

Sopa yemekten korkuyorlar.

Meydanda cikmis, evleri tek tek dolasacakmisiniz diye soruyor.

Bindirilmis kitalardaki yalaka takimi yirtiyor kendini..Eveetttt.

Milletin kapisina gidin de gorun bakin, Allah yaratti diyorlar mi ?
    Yaw eskiden her hafta sonu gösteri miting neyim olurdu, olurdu da nolurdu vatan elden mi giderdi?

Şimdi slogan atsan paketliyorlar, demokraside 'asrın' atılımını yaptılar..

Çok seviyorlar bu asrın kelimesini niyeyse, asrın projesi, lideri, felaketi...

4. portakal suyu, şeker, et, kakao füze...
    bulgartistanda çiftçiler ucuz ukrayna buğdayı yüzünden gösteride..

dolar enflayonu + tl enflasyonu..
    trans abd dünyanın kalanını trans yapmaya yeminli..

faiz altı kazananan sp ponzi 500 long, 200P/E nvidia long mu yapacaz...
    nasıl bir ponzidir.
    Memento mori

5.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    portakal suyu, şeker, et, kakao füze...
    bulgartistanda çiftçiler ucuz ukrayna buğdayı yüzünden gösteride..

dolar enflayonu + tl enflasyonu..
    trans abd dünyanın kalanını trans yapmaya yeminli..

faiz altı kazananan sp ponzi 500 long, 200P/E nvidia long mu yapacaz...
    nasıl bir ponzidir.
    Doktor benim yaklaşımımla cevap vereyim.

Faizleri arttırdılar arttırdılar, bi yerde enflasyon tepe yaptı, haa dediler demek ki bu koşullarda enflasyona tepe yaptıran faiz oranı buymuş, keşfettiler.

Arttırmaya devam ettiler, bu sefer de düşük faizli tahvil stoklu bankalardan zayıf halkalar error verdi, haa dediler, demek ki, tam bu noktada faiz arttırım hızında sıkıntı var, arttırma hızını düşürelim, düşürdüler, devam ediyorlar.

Asıl veri işsizlik, henüz kıpırdamadı, bunun öncü göstergelerine bakmak lazım ben takip etmedim, iş başvuruları ne bileyim part time çalışan sayısı, bu son dediğim önce düşüyor mesela, öncü gösterge...

Bi yerde işsizlik kıpırdayacak, işte tam o noktada faiz arttırımını sonlandıracaklar, yoksa mortingen strasse, mönşen glahtbaht noktası orası..

İşte bu olduğunda, enflasyon neyse, onu kabullenip devam edecekler, enflasyonu düşürme işini biraz daha uzun vadeye yayacaklar.

Grafik ortada, gerçi reel faizleri ABD de kimse iplemiyor, herkes 10 yıllıklara ve enflasyondan korunmalı 10 yıllıklara bakıyor, gidip de vadeliye parasını yatıran yoktur sanırsam, gene de emin değilim tabi, ABD yi bilen iktisatçı arkadaşlar bu hususu yeşillendirebilir.

Deneme yanılma yani, bunu faizle yapıyorlar, daha önce 2008 de hızlı daralmayla yapalım dediler onu kontrol edemediler/çatala alamadılar, şimdi çok yavaş daralma+kademeli faiz artışı yoluyla keşfediyorlar. Yani ben kısıtlı finansal okuryazarlığımla böyle bakıyorum olaylara..Ama ABD de tahvil piyasası çok karışık, çok farklı bilmediğimiz şeyler de olabilir.

İşte bu noktada borsaları dip yapacak, henüz yapmamış olmalı. SP500 son bir mini atak sonrası aşağıya dönmeli..tabi FED in hikayesi bu dediğim gibi olursa, bakarsın bankaların durumu sanıldığından daha kötüdür, o zaman değişir.

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ramazan sonrası et fiyatları bi %20 daha artacakmış...amanın..

Kuzu mu kestirsek ne (Öyle diyodu ya birisi, ben kuzu kesiyom her ay daha ucuza geliyo)

O kuzuyu tek seferde yutmak için kestirenlerden dolaba atmak için değil , karıştırmış zat , konuşurken .

7.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    O kuzuyu tek seferde yutmak için kestirenlerden dolaba atmak için değil , karıştırmış zat , konuşurken .
    Yaw yalan söylüyor, taa 20 sene önceki denklemi söylüyor eskiden koyun eti fiyatları dana etinin dik yarısıydı, aklı orda kalmış..

Koyun eti dana etine eşitlendi hatta geçti.

Bi de her ay dedi, ayda bir kestiriyormuş..

Hizmetlileri vardır bunların, alışverişi onlar yapıyordur, dünyadan haberleri yok..

Bazı siyasetçiler toplantı, TV programı, münazara öncesi danışmanlarına ekmek fiyatını sorar not alırmış, şimdi biri cart diye sorar ekmek fiyatından haberi yok durumu oluşmasın diye tedbir alırmış, o hesap..

20 kilo et çıksa kuzudan, bu toplumun kaçta kaçı ayda 20 kilo kırmızı et yiyebiliyor, kaş yaparken göz çıkarıyor mı desem, merdi kıpti secaatini mi arz ediyor desem..

Adamlar über boyutta, yemek fiyatlarını da meclis lokantasından takip ediyorsa zaar..

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bolivya karışmış...

Sırat köprüsündeyiz mübarek..

Ehonomi çok eyi...

https://www.bloomberg.com/news/artic...credit-markets
    Hoşgeldin Bolivya !!!!!
    Ligimizde sana ve daha nicelerine yer var.
    Aya Sert İnen Ülkeler :İran,Arjantin,Lübnan,Nijerya,Sudan,Türkmenistan,L ibyaKüba vd.

Sayfa 498/1009 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548598998 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •