Sayfa 162/1003 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 1,289 - 1,296 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

Peki bunun çözümü belediye işçi maaşlarının daha da düşürülmesi mi ..son 20 yılda işçilik tüm alanlarda hak kaybına uğradı.sari sendikalar da bunda başrol oynadı ..sol cenah her zaman işçinin emeğin yanındadır Artviin halk tipide soran sorgulayan hak arayan bir sosyolojik yapıdadır ..değişen TR nin güneşinin ilk ışığı Artvin'den doğmuştur.Zaten coğrafi olarak da böyledir.iftari ilk Artvinli kardeşim açar....ytd

Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    Statü meslek sahiplerini değersizleştirilmesi
    ne yazık ki liyakatın ve kalitenin bozulmasına sebep oluyor.

Cemaat ve tarikatları oy deposu olarak gören
    ve huuu çekenlere kaynak aktaran zihniyet bu bozulmanın nedenidir.
    Evet son 20 yılda olan bu...Hatta bir ara sosyal yardım alan en düşük emekli maaşından yüksek bir yardım alıyordu...

Sol cenahta sadece vasıfsız adamı işçi görüyor , kalifiye iş gücünü onlarda pek sevmez...Bir dönem Kamuda işçiler Memurun -Kalifiye ,ş gücü dahil- 2 katı maaş alıyordu...Sorun vasıfsız kitlenin oy açısından tam bir derya deniz olması...Umarım KK ve ekibi iş başına gelince tek taraflı iyileştirme yapmazlar...

3.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Evet son 20 yılda olan bu...Hatta bir ara sosyal yardım alan en düşük emekli maaşından yüksek bir yardım alıyordu...

Sol cenahta sadece vasıfsız adamı işçi görüyor , kalifiye iş gücünü onlarda pek sevmez...Bir dönem Kamuda işçiler Memurun -Kalifiye ,ş gücü dahil- 2 katı maaş alıyordu...Sorun vasıfsız kitlenin oy açısından tam bir derya deniz olması...Umarım KK ve ekibi iş başına gelince tek taraflı iyileştirme yapmazlar...
    ilk işimde öyleydi aynen usta bir şey ödeyecekken (tatlı gibi) sizden fazla maaş alıyorum boşuna okumuşsunuz ben ısmarlayayım muhabbeti çekiyordu.

4.  Alıntı Originally Posted by ALİBEYOĞLU Yazıyı Oku
    Peki bunun çözümü belediye işçi maaşlarının daha da düşürülmesi mi ..son 20 yılda işçilik tüm alanlarda hak kaybına uğradı.sari sendikalar da bunda başrol oynadı ..sol cenah her zaman işçinin emeğin yanındadır Artviin halk tipide soran sorgulayan hak arayan bir sosyolojik yapıdadır ..değişen TR nin güneşinin ilk ışığı Artvin'den doğmuştur.Zaten coğrafi olarak da böyledir.iftari ilk Artvinli kardeşim açar....ytd
    Evet, o dönem sendikaları şimdiki EYT liler gibi seçimler öncesi iktidarlara şantaj yapabildikleri için bakanlıklarda işçi statüsü ile çalışan odacı daire başkanından fazla maaş alırdı...

Pasta büyüklüğü değişmiyorsa eşit dağılım yerine fazla hak talep etmek ahlaksızlıkdır...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    mesele rakam değil çıplak öğretmen maaşı bu rakamın yarısının az üstünde, mesele dengelerin bozulması bu rakamı alamayan dünya kadar mühendis var hatta kamudaki mühendis maaşlarına bakınız. kalifiye iş yapan insanların değersizleşmesi Dr. lara düzenlemeden önce her gün AB ye gidiyorlar diye haber yapılıyordu.
    .... ..................

6. Tiktok gibi Sosyal medyadaki ayrı ayrı kentlerdeki sokak röportajı şeklinde ve rastgele yapılan anketlere ve görüşlere bakıyorum.

Onca enflasyona, satın alma gücündeki büyük erimeye karşın parti, kişilerin lider tercihleri değişmiyor. Üstelik çok şiddetli savunmaya devam ediyorlar. Anadolu da Muhafazakarlar her koşulda iktidara oy veriyor ve RTE halen çok güçlü.

Ancak gözlemlediğim bir şey var ki ilginç geldi. Muharrem İnce bazı kentlerde KK yi geçiyordu.

İncenin yüzde 30 luk hedefi palavra olsa da yüzde 2-3-5 alıp (iktidar-muhalefet) koalisyonlarda yer almak istiyor anlaşılan.

Bir de KK sevmeyenlerin ZORUNLU olarak başka aday olmadığı için CB için bunu kaldıraç kullanıp SANAL bir oy patlamasına ulaşıp kendi etki alanını pazarlık içi büyük göstermek istiyor gibi...

Seçim 2. tura kalırsa İncenin pazarlıkla elde edeceği şeyler nedeniyle Cumhuru destekleme olasılığı çok daha yüksek... Bkz. DSP başkanı ve yaptığı kafir yorumu...

Ancak doğu kentlerinde neredeyse tek bir blok halinde hareket eden HDP liler biz partimiz nereyi işaret ederse biz ona oy atacağız diyor. Büyük çoğunluk ise önce Selahattin Demirtaş ve sonra KK ismini veriyor.

Hele Cizre de yapılan kent merkezindeki ankette RTE 0, KK 94 çıktı. Çok ilginç geldi bana. Belki RTE yi destekleyenler görüşlerini açıklamamak istememiş olabilir.

Son yapılan yapılan yerel seçimlerde olduğu gibi anahtar HDP li seçmenin elinde görünüyor.

Ancak YEREL SEÇİM ÖNCESİ, CB nı KK alsa bile meclis yapısı HDP nin dışarıdan destek vereceği bir azınlık iktidarı olacak gibi.

O nedenle seçim sonrası nasıl bir ekonomik konjektür olur sorusunun cevabı çok kolay değil..

7.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    ilk işimde öyleydi aynen usta bir şey ödeyecekken (tatlı gibi) sizden fazla maaş alıyorum boşuna okumuşsunuz ben ısmarlayayım muhabbeti çekiyordu.
    spor yaptığım Çankaya belediyesine ait parkın bekçisiyle yaptığım sohbette bana 17 bin lira maaş aldığını söylemişti 3 ay önce ! Stressiz mis gibi iş tertemiz hava her yer ağaç bol oksijen ! chp iktidar olursa maaşı 50 bin olur diye tahmin ediyorum

8. Düzceye denk geldim 2018 ile durum aynı çıktı
    https://youtu.be/Bp9INn8itOU
    Bir de şehir merkezi bu, il geneli %3- 5 sapma daha koymak lazım
     Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Tiktok gibi Sosyal medyadaki ayrı ayrı kentlerdeki sokak röportajı şeklinde ve rastgele yapılan anketlere ve görüşlere bakıyorum.

Onca enflasyona, satın alma gücündeki büyük erimeye karşın parti, kişilerin lider tercihleri değişmiyor. Üstelik çok şiddetli savunmaya devam ediyorlar. Anadolu da Muhafazakarlar her koşulda iktidara oy veriyor ve RTE halen çok güçlü.

Ancak gözlemlediğim bir şey var ki ilginç geldi. Muharrem İnce bazı kentlerde KK yi geçiyordu.

İncenin yüzde 30 luk hedefi palavra olsa da yüzde 2-3-5 alıp (iktidar-muhaalfet) koalisyonlarda yer almak istiyor anlaşılan.

Bir de KK sevmeyenlerin ZORUNLU olarak başka aday olmadığı için CB için bunu kaldıraç kullanıp SANAL bir oy patlamasına ulaşıp kendi etki alanını pazarlık içi büyük göstermek istiyor gibi...

Seçim 2. tura kalırsa İncenin pazarlıkla elde edeceği şeyler nedeniyle Cumhuru destekleme olasılığı çok daha yüksek... Bkz. DSP başkanı ve yaptığı kafir yorumu...

Ancak doğu kentlerinde neredeyse tek bir blok halinde hareket eden HDP liler biz partimiz nereyi işaret ederse biz ona oy atacağız diyor. Büyük çoğunluk ise KK ismini veriyor.

Hele Cizre de yapılan kent merkezindeki ankette RTE 0, KK 94 çıktı. Çok ilginç geldi bana.

Son yapılan yapılan yerel seçimlerde olduğu gibi anahtar HDP li seçmenin elinde görünüyor.

Ancak YEREEL SEÇİM ÖNCESİ, CB nı KK alsa bile meclis yapısı HDP nin dışarıdan destek vereceği bir azınlık iktidarı olacak gibi.

O nedenle seçim sonrası nasıl bir ekonomik konjektür olur sorusunun cevabı çok kolay değil..

Sayfa 162/1003 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •