Originally Posted by
lionnes1
Doların dövizin dünyadaki kendi enflasyonunu da katıp hesap edersek ve bunu tl ye uyarlarsak, yani enflasyonist olarak bakarsak, zaten 13-14 lira civarına inmiş benim hesabıma göre. Ve şu ana kadar yaşanan ve bu yılın sonuna kadar yani 2023 yılı sonuna kadar yaşanacak beklenen enflasyona göre hesap edip, anlık fiyata indirseksek ise , 10 liranın altında şu an. Şu ana kadar yaşanan ve 2024 yılı sonuna kadar oluşacak beklenen enflasyon olarak hesaplarsak ise 8 tl nin de altına şu an .
Dolar 2 senedir baskılandığı için yaşanan enflasyon, dolar artışından çok çok daha yüksek.
Türk lirası olarak tabelada yani borsada görünen sayılar hiç bi şey ifade etmez benim için bu ortamda , bu yüksek enflasyonda . Örnek olarak , 3 ay önce ( 2-3 sene demiyorum çünkü artık aylık olarak da yüksek enflasyon var) 100 lira olan herhangi bir mal ve hizmet, şu an 130 lira oldu. Bu sebeble, bu yüksek enflasyonda alım gücü bazlı, yani enflasyon bazlı olarak bakıyorum hisse fiyatına, dolayısıyla sayılara.
Tüm bunlar benim hesabıma göre yaptım yani kendi düşüncelerim ve kendi hesaplamalrımdır.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Yer İmleri