Sayfa 615/1009 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 4,913 - 4,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Seçimden sonra para gelecekse ki gelmeli , zira mevcut cambazlik sürdürülemez para gelirse her koşulda BIST gider, bistin gitmemesi için mevcut durumun aynen devamı gerekir diye düşünüyorum. Dolar 25 olsa BIST yine ucuz kalır yanı bu ana göre . Wishfull thinking midir nedir bilmem o kadarıni
    Yani o konular o kadar kolay değil bence...

Önce yumuşak bir geçişle başlarlar, faizler artar %40-45 e, dolar da artar 24 e doğru, bu mesela 6 ay sürse, sonra ikinci etap başlar, bu şartlarda bu etapta bence IMF e gidilir, düşük faizli bir miktar para girer kasa dolar biraz, dolar da artacağı için enflasyon tekrar artmış olacak, tekrar faiz arttırılacak bu aşamada.....Sonrasında bir yerde de, derecelendirme kuruluşları not arttırır, yabancının girebileceği dengelenmiş fiyatlanmış kur oluşur, girdiklerinde dolar biraz düşer ama çok düşmez, misal 40 dan 35 e düşüp, 35 üzerinde yatay ilerlemek gibi, bilmiyorum, bu mevzu 2 sene sonra olacaksa 50 den 45 e düşüp 45 üstü yataya girmesi gibi ya da...

Yani...zamanca mesafe katetmek gerekiyor...2-3 sene sürer...E bu süreçte de faiz yukarı dolar yukarı, Bist büyük bir dalga yapmış, onu düzeltecek bu dönemle eş zamanlı...

Yani...çözmek zor....bu net hata noksan nedir bilen yok, giren para kaçarsa, KKM bildiğimiz gibi değilse, başka yükler ortaya çıkıyorsa, yani kur fışkırırsa seçimden hemen sonra, o zaman bu anlattığım süreç de değişir ona göre...

Ama Bist önce bi düzeltecek, bu da belli bi zaman alacak, ister TL bazlı derin, ister dolar bazlı derin TL bazlı sığ...bilemiyorum.

Yani bi adamın koltuğa oturup ne oluyor ne bitiyoru çözmesi kendi ekibini kurması 3 ay....

Bi şey gelişti, sonucunun reel sektörde görülmesi bilançoda 3 ay, hadi bi 3 ay daha beklense 6 ay...

Zaman gerekiyor, bu zamanın bi maliyeti var gibi gibi..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,162
     Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank'a ABD'de cezai kovuşturma açılabilmesine olanak sağlayan alt mahkeme kararını iptal etti. Kararın ardından Halkbank hisseleri yükseldi.

https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/...=sol_surmanset
    ilginç geldi bana,yani bu ne lahana turşusu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,162
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Önce yumuşak bir geçişle başlarlar, faizler artar %40-45 e, dolar da artar 24 e doğru, bu mesela 6 ay sürse, sonra ikinci etap başlar, bu şartlarda bu etapta bence IMF e gidilir, düşük faizli bir miktar para girer kasa dolar biraz, dolar da artacağı için enflasyon tekrar artmış olacak, tekrar faiz arttırılacak bu aşamada.....Sonrasında bir yerde de, derecelendirme kuruluşları not arttırır, yabancının girebileceği dengelenmiş fiyatlanmış kur oluşur, girdiklerinde dolar biraz düşer ama çok düşmez, misal 40 dan 35 e düşüp, 35 üzerinde yatay ilerlemek gibi, bilmiyorum, bu mevzu 2 sene sonra olacaksa 50 den 45 e düşüp 45 üstü yataya girmesi gibi ya da...

Yani...zamanca mesafe katetmek gerekiyor...2-3 sene sürer...E bu süreçte de faiz yukarı dolar yukarı, Bist büyük bir dalga yapmış, onu düzeltecek bu dönemle eş zamanlı...

Yani...çözmek zor....bu net hata noksan nedir bilen yok, giren para kaçarsa, KKM bildiğimiz gibi değilse, başka yükler ortaya çıkıyorsa, yani kur fışkırırsa seçimden hemen sonra, o zaman bu anlattığım süreç de değişir ona göre...

Ama Bist önce bi düzeltecek, bu da belli bi zaman alacak, ister TL bazlı derin, ister dolar bazlı derin TL bazlı sığ...bilemiyorum.

Yani bi adamın koltuğa oturup ne oluyor ne bitiyoru çözmesi kendi ekibini kurması 3 ay....

Bi şey gelişti, sonucunun reel sektörde görülmesi bilançoda 3 ay, hadi bi 3 ay daha beklense 6 ay...

Yani çiller vari sistem.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Benim bildiğim merkez çekildi.
    Piyasadan alıyor
    Botaşta
    Piyasa bir gün error verir ise petrol krizide ayrı bir ihtimal olarak belirebilir.
    Son 3 ayda yaklaşık 9 milyar dolarlık enerji ithalatı yapılmış.(2021 değerini bulabildim,2023 de benzer kabul eder isek)
    Buda demek ki her gün piyasadan yaklaşık 100 milyon dolar çekilmesi gerekiyor.
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/tur...azaldi/2230017

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Kılıçdaroğlu: TRT muhalefete kapandı Erdoğan’ın borazanı haline geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=Fu40TzIsUEk
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Bist şuanda bile ucuz

23 sene önce 3.7 dolar olan endeks 2.66 dolar şuanda.

7.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Evet bir zaman alacak mutlaka haklısınız ama ben şöyle düşünüyorum , dünya ve piyasanın guvenecegi bir ekip ve sistem gelirse IMF den önce bireysel yabancı yatırımcılar gelir fonlar biraz daha zaman alır zira not artırımı gerekir . IMF çok denetleyici olur mu bilmem ama not artırımı için de iyi bir referans olur.

Enflasyon her koşulda devam edecek se bistin düzeltmesini ben düşüş olarak görmüyorum mesela şubattan bu yana geçen süre bence duzeltmedir . Fiyatın düşmesi değil çıkmaması bir düzeltme bence zira uçuk bir fiyat artışı mevcutken BIST duruyor .

Bakalım tabii ki bay Kemal mi gelecek Reyis mi ona göre düşünmek lazım .

ABD nin halkbank kılıcını kaldırması da ilginç bir mesaj olarak mı anlasak .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,162
     Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Kılıçdaroğlu: TRT muhalefete kapandı Erdoğan’ın borazanı haline geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=Fu40TzIsUEk
    Adamlar abd'ye gidiyor hesap 1.5 milyon.hesapda bizim cebimizden.sorsan hakaret unsuru,basın sorsa retük devrede.merdan ne diyordu,128 milyar dolar nerede,onlar ezanlar susmaz

Sayfa 615/1009 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •