Bloomberg, hissenin yarýn iþleme baþlayacaðýný açýkladý
Bloomberg, hissenin yarýn iþleme baþlayacaðýný açýkladý
Bugün iþleme baþladýk, hayýrlýsý olsun. Beklediðimden az bekleyen var tavanda(15 milyon lot civarý). 25erlik satýþlae da görülüyor, bazý küçük yatýrýmcýlar %10u yeterli görmüþ. Arzýn ciddi bir oraný bireysele verildi ve bunun etkisi olduðunu düþünüyorum, muhtemelen tavan serisi beklediðim kadar uzun sürmeyecek. Daha erken alým fýrsatý vereceðini düþünüyorum ki gayet güzel.
Halka arzlarýn büyüsü bozuldu.Artýk ********liðe bir son verdiler.Resmen bazý fonlara bedavadan milyarla kazadýrdýlar.
Halka arzýn %40-50 sini fonlara ver.Onlar da halka arz baþladýðýnda tavanlara milyonlarca fake alýþ emrini giriyor ve 7-8 tavan gidiyordu hisseler.Sonra da boþalt malý en üstten.
Þimdi artýk tavanlar bile olmayacak ve %17 gibi az lota sahip fonlar bu defa halka arzdan mal alanlardan mal almaya çalýþacaklar.Bu yüzden FAKE alýþlar olmayacak.Çünkü ucuza mal almak isteyecekler.
Böyle de olmalý.Malýna güvenen tahtadan toplasýn malý.Daha ne olsun?Pazartesi her mal almak isteyen europower alabilecektir tahminime göre.
EUPWR a saat 18.15.00 da emir göndermeyi unuttum, neyse pazartesiye kaldý artýk, ben 10 saliseyi yakalayabiliyorum gene mal gelmiyor, 01 saliseyi yakalayan öncelikli milyon lotlar önüme geçiyor, zaten satýþ da az olunca bana gelme þansý sýfýra yakýn, bu tahtanýn pazartesi 2. günde sýradan yatýrýmcýya gelmesi imkansýz, zaten gelirse de geçmiþ olsun! sadece 3. günde KRVGD yý yakalamýþtým onu da 4. günde sattým, 2 tavan daha gitti, 6. tavan da bozulmuþtu, Artýk halka arzlarýn da bir cazibesi kalmadý, 1.5 yýl önce 250 bin katýlan yatýrýmcý sayýsý bugün 2 milyonu buldu, 400 tl civarý mal geliyor, bu EUPWR lot sayýsý fazla olduðundan bin tl civarý geldi, artýk halka arzdan gelecek lotlar yatýrýmcý sayýsý arttýkça daha da azalacak! 10 tavan yapsa ne yazar! para kazandýran oransal halka arzlarda yok artýk! Bakalým halka arzlar hangisi ile patlayacak saadet zinciri böyle devam etmez!
Yer Ýmleri