Sayfa 247/1003 ÝlkÝlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 1,969 - 1,976 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý) - VIII

1.  Alýntý Originally Posted by bahri Yazýyý Oku
    https://haber.sol.org.tr/yazar/14-ma...yarilar-372855

Boratav gerçekçi bir analiz yapmýþ kkm nin devam etmesi gerektiðini söylemiþ
    "Daha ötesi Saray’ýn kalýcý yenilgisi sonrasýndadýr. Son yýllarda pervasýzca ihya olan sermaye çevrelerine dönük etkili, yüksek oranlý bir servet vergisi ile baþlayan, sermaye hareketlerinin kapsamlý denetimini içeren, uzun dönemli devrimci, sýnýfsal bir programýn inþasý sosyalistlere aittir."

Alýntý Originally Posted by Westwind Yazýyý Oku
    Daha ötesi Saray’ýn kalýcý yenilgisi sonrasýndadýr. Son yýllarda pervasýzca ihya olan sermaye çevrelerine dönük etkili, yüksek oranlý bir servet vergisi ile baþlayan, sermaye hareketlerinin kapsamlý denetimini içeren, uzun dönemli devrimci, sýnýfsal bir programýn inþasý sosyalistlere aittir.
    TR de vergi garibandan ve orta sýnýftan alýnýp siyasilere ve onlarýn desteklediði sermaye gruplarýna aktarýlýr...Bundan dolayý her dönemin zengini farklýdýr Ayrýca her dönemde sistemden beslenen bazý sermaye gruplarýda var...

3.  Alýntý Originally Posted by Westwind Yazýyý Oku
    "Daha ötesi Saray’ýn kalýcý yenilgisi sonrasýndadýr. Son yýllarda pervasýzca ihya olan sermaye çevrelerine dönük etkili, yüksek oranlý bir servet vergisi ile baþlayan, sermaye hareketlerinin kapsamlý denetimini içeren, uzun dönemli devrimci, sýnýfsal bir programýn inþasý sosyalistlere aittir."
    Makalede aslýnda harika bir analiz yapmýþ ama en sonunda malesef ideoloji illa iþin içine girecek ! kurbaðayý ürkütmeyelim diyor sonra öperiz zenginleri bazen diyorlar ya bu kadar pahalýlýk varken hala nasýl akp birinci parti oluyor diye iþte bu tarz yorumlar yüzünden

4.  Alýntý Originally Posted by heval Yazýyý Oku
    TR de vergi garibandan ve orta sýnýftan alýnýp siyasilere ve onlarýn desteklediði sermaye gruplarýna aktarýlýr...Bundan dolayý her dönemin zengini farklýdýr Ayrýca her dönemde sistemden beslenen bazý sermaye gruplarýda var...
    Bu arada bunu yazan boratav. Ben daha liberal politikalarý tercih ederim. Mevcut ekonomik gidiþatýn devleti daha müdahaleci politikalar izlemeye zorlamasý, gelecek konusunda iyimser olmamý engelliyor.

Alýntý Originally Posted by Westwind Yazýyý Oku
    Bu arada bunu yazan boratav. Ben daha liberal politikalarý tercih ederim. Mevcut ekonomik gidiþatýn devleti daha müdahaleci politikalar izlemeye zorlamasý, gelecek konusunda iyimser olmamý engelliyor.
    AKP sürekli seçilmenin verdiði aþýrý özgüvenle tüm satýlan mallarýn ve toplanan verileri yandaþa aktardý..Halk seçtikçe bu aktarým hýzý sürekli arttý öyle bir noktaya geldi ki MB kasasý eksiye bile geçti...Sahte tuik rakamlarý ile Devletten maaþ alan kesimin alým gücü de zamanla sýfýrlandý desrsek yalan olmaz...Sonra ilk ayaklanma çýkaran DR lara ( saðlýk sektöründe) bir düzenleme yapýlmak zorunda kaldý...

Benim beklentim hazinenin birazda Devletten maaþ alan kiþilere aktarým olacaðý yönünde...Genel olarak ta Libarel ekonomi politikalarýný takip edeceklerdir..Aksini söyleyeni sadece seçim propagandasý olarak görmek gerek...

6.  Alýntý Originally Posted by heval Yazýyý Oku
    AKP sürekli seçilmenin verdiði aþýrý özgüvenle tüm satýlan mallarýn ve toplanan verileri yandaþa aktardý..Halk seçtikçe bu aktarým hýzý sürekli arttý öyle bir noktaya geldi ki MB kasasý eksiye bile geçti...Sahte tuik rakamlarý ile Devletten maaþ alan kesimin alým gücü de zamanla sýfýrlandý desrsek yalan olmaz...Sonra ilk ayaklanma çýkaran DR lara ( saðlýk sektöründe) bir düzenleme yapýlmak zorunda kaldý...

Benim beklentim hazinenin birazda Devletten maaþ alan kiþilere aktarým olacaðý yönünde...Genel olarak ta Libarel ekonomi politikalarýný takip edeceklerdir..Aksini söyleyeni sadece seçim propagandasý olarak görmek gerek...
    15 milyon emekli 5 milyon kamu personeli var.
    1000 lira zam yapsanýz. 20 milyar aylýk kaynak gerekiyor. 1 milyar dolar.
    Yurt dýþýndan kaynak bekliyorsunuz. Onlar sizin kara kaþýnýza kara gözünüze para yollamayacaksa onlarda sizin harcamalarýnýza, kuracaðýnýz dengeye bakacaklardýr.
    Kim gelirse gelsin iþin zor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

7.  Alýntý Originally Posted by heval Yazýyý Oku

Amerika da boyutlarý ne olursa olsun köprüden geçiþ ücreti bir kaç dolarý geçmez. Varsa da daha pahalýsýna ben denk gelmedim. Osman Gazi köprüsünden geçiþ ücreti 51 .65 amerikan dolarý ve hazine garantili (En son yetkililerin aðzýndan 61 dolar rakamýný duydum ancak internette henüz bulamadým).

Hikaye bu kadar.

Memur maaþýna zam yaparsan egonomi batar...
    Son düzenleme : kafkaf; 28-04-2023 saat: 22:10.
    Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.

8. Osman Gazi köprüsü geçiþ ücreti 184.50 TL. Bu senin cebinden çýkan miktar, üstünü hazine ödeyerek 51,65 dolara (bir yetkilinin aðzýndan 61 dolar olarak duydum, internette bulursam buraya koyarým) tamamlýyor.

https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/...ecisUcret.aspx

2023'de Osmangazi Köprüsünde; Hazinenin Görevli Þirkete garanti ettiði araç geçiþ ücretinin KDV dahil 51,65 $.

Sayýþtay taslak raporu https://twitter.com/yavuzyilmazd/sta...114369536?s=20

https://twitter.com/yavuzyilmazd/sta...433817603?s=20

https://www.diken.com.tr/osmangazi-k...tlye-yaklasti/

https://www.haber3.com/guncel/gecis-...haberi-6111294

Çin'deki 55 kilometrelik Macao Köprüsü'nde geçiþ ücreti 23 dolar öderken Türkiye'deki 2.7 kilometrelik Osmangazi Köprüsünde geçiþ ücreti KDV dahil 51,65 $.
    Son düzenleme : kafkaf; 28-04-2023 saat: 22:24.
    Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.

Sayfa 247/1003 ÝlkÝlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •