Sayfa 722/1009 İlkİlk ... 222622672712720721722723724732772822 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 5,769 - 5,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Maasina gore ev bulmak dert, isine gucune yakin yerde ev bulmak dert, tasinma masraflari dert, adam yillik pesin kira istiyor dert.

Bu kadar zor sartlarda olan cogunlugu suclamak neden ?

Kiracilar, ev sahipleri ile maytap geciyor diyor.

Yok boyle bir sey.
    Kiracının evi enkaza çevirmeden önce fahiş kira yüzunden ev sahiplerine kızıyordum. Hatta kiraya verirken önceki resimleri ve en son ki halini evi kiralamaya gelenler gördü. Onlara da izah ettim. 2500 e verecektim önce ama ben o evi hangi parayla tadilat edeyim. Yeni kiracının yine aynı haltı yemeyeceği ne malum. Kimse bana sen haksizsin demedi. Çoğunun istediği tadilat 100-200 bin TL lik. Bana göre kiraya vermek için ev alanlar da gram akıl yok.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Bir tek oturduğum evim var, kira gelirim fln yok, olsunda istemem. %150 enflasyonda devletin kira zammını %25 sınırlaması(kimsede biplemiyorya) çok saçma. Mal benim kardeşim serbest piyasa değilmi. Parası olan gelsin tutsun bu kdr basit. Ha sorun ev sahibinde değil. Mesela bu sorun 2012 de nede yoktu? Mesela 12 milyon mülteci sebep olabilir mi? Hem enflasyona hem kiralara, 11 ilde yıkılan evler oalabilir mi? Senin muazzam bir ekonomist olman olabilir mi? Kimse sorunun kaynağını görmek istemiyor.
    Şuna kesin tarafım, adam 2 dönüm yer 2milyona almış kulağına üflemişler, 1 sene içinde imar gelmiş, 24 daire almış, devlet en az 10 daire vergi almalı net.
    Another day in paradise

Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Bir tek oturduğum evim var, kira gelirim fln yok, olsunda istemem. %150 enflasyonda devletin kira zammını %25 sınırlaması(kimsede biplemiyorya) çok saçma. Mal benim kardeşim serbest piyasa değilmi. Parası olan gelsin tutsun bu kdr basit. Ha sorun ev sahibinde değil. Mesela bu sorun 2012 de nede yoktu? Mesela 12 milyon mülteci sebep olabilir mi? Hem enflasyona hem kiralara, 11 ilde yıkılan evler oalabilir mi? Senin muazzam bir ekonomist olman olabilir mi? Kimse sorunun kaynağını görmek istemiyor.
    Şuna kesin tarafım, adam 2 dönüm yer 2milyona almış kulağına üflemişler, 1 sene içinde imar gelmiş, 24 daire almış, devlet en az 10 daire vergi almalı net.
    Aslında ikidir yazdığım şeyin alt metininde bu var. Ama anlayana işte. Hepimiz birbirimizi suçluyoruz. Dövizcisi borsacıyı, kiracı ev sahibini, mevduatı olan dövizciyi, araba galericisini, emlakçıyı ali veliyi. Biraz sonuçların doğma sebebine bakılsa ortak payda da buluşacak ama maalesef sorunumuz olduğumuz yere göre yorum yapmamız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    " Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Bir başka soru tüik. Tüik %50 enflasyon açıklarsa kimse ev kiralayamaz. Bugün asgari ücret 30 bin olsa herkes 10 bin kira öder, ama şöylede saçma bi sarmal var, asgari ücret 30 olursa kiralar 40 olur. Ülkece çıldırık bi durum mevcut
    Another day in paradise

5.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Bir başka soru tüik. Tüik %50 enflasyon açıklarsa kimse ev kiralayamaz. Bugün asgari ücret 30 bin olsa herkes 10 bin kira öder, ama şöylede saçma bi sarmal var, asgari ücret 30 olursa kiralar 40 olur. Ülkece çıldırık bi durum mevcut
    Marmara depremi olacak üstüne o kadar ev yenilenecek Maraş depremi sebebiyle konut eksikliği bütün bunları üst üste koyunca mülteciler gitmeden kiralar düşmez hatta yerinde durmaz. Enflasyon dahil buna. Bu ülke bir çok Avrupa nüfusu kadar mülteci besliyor. Mülteciler Avrupa'da olmayan sağlık eğitim garantisine sahip. İki tane Suriyeli gördüm boncuk gibi dişleri vardı bedavaya GATA da yaptırmış.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    . İki tane Suriyeli gördüm boncuk gibi dişleri vardı bedavaya GATA da yaptırmış.
    O 2 suriyi getirip benim anayla babaya anlattırsan yine inanmazlar buna, sanki efsunlanmışlar. Öyle bir bağlılık ki zannedersin dini inkar.
    Another day in paradise

7.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    O 2 suriyi getirip benim anayla babaya anlattırsan yine inanmazlar buna, sanki efsunlanmışlar. Öyle bir bağlılık ki zannedersin dini inkar.
    Ben babamla tartıştım bana sen fetocusun dedi.

8. SSK Emeklileri icin %25 zam, hadi benden da %5 dediginde, cokus baslamisti.

Fotoromanin 14 Mayis darbedir sozu ile ve bu Izmir Mitingin'de iyice dibe vurdular.

Borsa, Pazartesiden itibaren cikisa baslarsa, Millet ittifakinda ortak karar olustu diye dusunecegim.

Attila YESILADA, Temmuz'a kadar 6.500 endeks diyordu, bu illa bir gun baslayacak.

Bekleyelim gorelim.

Sayfa 722/1009 İlkİlk ... 222622672712720721722723724732772822 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •