Sayfa 326/1005 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: Viop L

1. Allahın dagında 1,5-2 milyonluk dairede oturuyorlar...

Birde bunlarda şöyle bişr gelenek varmış eve verilen paraya acımıyorlar...

Mesela oturdugun eve zekat verilmez mantıgıyla zekat vermemk için sürekli kendi evini geliştiriyor...

10 milyonsa evi pnu satıp 15 milyonluk alıyor...

15 milyonsa onu sat 20 ye al...

30 milyona kadar gitmiş bu işler...

zekattan kacınma yolları...kimi kandırıyorlarsa...

kemalde bunlar fakir edebiyatı yapsın...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Bu konuda sayısız hadis var.

Fakir fitne çıkartır. Borçlu da yalan söyler.

Uzak duracaksın. Küfüre yakın.
    Evet.Müslümanlıkda zengin olmak özendirilir.Zenginlik güçtür.En basitinden ordunu son teknolojij aletler ile nasıl donatacaksın.Güçlü ordun olmadı mı nasıl küffara karşı duracaksın.Doğru dürüst islamın emrettiği yollardan zengin olanla miskin fakir olan bir midir.Ama işte çal çırp devlet malından çal ballı ihaleler ile devleti soy enflasyon faiz düşük faizli bol para krediler sübvansiyonlar vergi afları ile köşe olmak zengin olmak değildir.Bir diğer husus da fakirlik konusunda. eğer sabrederse cennet vacib olur şeklindedir.Peygamberin cennete baktım çoğunluğunu fakir insanlardan oluştuğunu gördüm sözü vardır mesela
    Çok söz yalansız çok mal haramsız olmaz denilir.

http://www.ilimdunyasi.com/sahih-i-m...-fakir-olmasi/

3.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Bu reklam gerçek ama...DAĞLICA -AKTÜTÜN katliamın hatırlayan vardır...Belki de yaşandığı için beni çok duygulandırdı..

Aynen böyle bir karakoldu...300 kişilik PKK karakolu uzun menzilli silahlarla ateş altına almışlardı...Çok şehit verildi...ve o ağır silahlar günler öncesinden KATIRLARLA TAŞINMIŞTI...Kimse de göremiyordu..

https://www.youtube.com/watch?v=guiiPwEpwpQ
    benim bir arkadaş sağ kalmıştı orada, nasip .. bence
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

4. Yabancı takas oranı

5. Bu arada bu muhalif kesim CHP ye mecbur vermektedir. İzmir denilen kesim merkez sağ a verirdi normalde. Ama öyle bir durum oluştu ki kendilerini hödük olarak tanımlayanlar yüzünden CHP ye oy vereceklerdir. Adamlar başakşehir de 30 milyonluk dairelerde oturuyorlar gelmiş Bebek te dededen kalmış evinde oturanlara hala sitemde bulunuyorlar. Bebek teki evleri de alsinnlar ki içini varaklı koltuklarla doldursunlar kıyıya da derme çatma kaçak sosisli satan bir yer yapsinlar. Bu kitleye dünya yi versen güneş sistemini ister. Onu versen galaksiyi ister.
    Etiler deki mankenin hakkını vermek lazım kıymeti bilinmedi bu ülkede. Kadının giriş cümlesi ben vergi veriyorum la başladı ama cumlenin kıç tarafını yani çoban i kullandilar. Daima böyledir yemedik yemiyoruz

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. AKP ilk iktidara gelirken 90 larda ekonomik krizler ile ezilmiş halkın oyları ile geldi.O halk bunları kendilerinden birisi olarak gördü.Kapı kapı dolaşıp oy istendi.Kendi tabirleri ile üst akıl monşer denen zümreden değillerdi.Halkın içindendiler.Fakat zaman geçtikçe güç başlarını döndürdü.Para başlarını döndürdü.Biraz sonra haram yolla gelen para için bile islamiyetten kendilerince açıklama çıkardılar.Bu sözde açıklamalar ile de daha da hırslandılar.Geldikleri noktaları unuttular.Zenginlik öyle birşeydir ki korumak ve daha da artırmak için herşeyi yaparsın.Bu konuda da hadisler yorumlar buldular daha da zengin oldular.Had lerini aştılar zıd larına dönüştüler.
    Zenginlik öyle birşeydirki başka şeyleride çeker mesela.Zina islamın en büyük günahlarından birisidir.Zenginliğin getirdiği fitne fesatlar derken bir örnek mesela.

7. Buda güzel bir yorum, beni değiştirecekse zengin olmayım üüüleyse
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Zenginin dini yaşaması biraz daha zordur.Çünkü önünde çok seçenekler var ve burada ideal noktayı bulmak ,kişiye zor gelir..

Zekat vermek zordur..Paran çoksa GÖZLERİN kayar..derken Yıllarını sana veren eşini boşarsın...veya MUTA NİKAHI diye kendini avutan bir yalana sığınırsın.

Rüşvet alırsın...Bunu vicdanen çözmek için 2 umre yaparsın bir de burs verirsin...

Ama garibim fakir ne yapsın..zaten seçenekleri azdır.

Zengin olupta ideal noktada kalırsan ve DİNİ KENDİNE TEVİL etmezsen ,en güzeli bu..ama ben böyle birini görmedim...

Sayfa 326/1005 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •